Vafler med øl fra Hjemmet

Vafler med øl

Pandekager, æbleskiver eller vafler? Valget er svært, når regnen rusker udenfor, og lækkersulten melder sig

I dag landede valget på disse sprøde og saftige vafler med øl. De nybagte vafler blev sat til livs foran brændeovnen i vores lille hytte langt inde i de svenske skove. Og det er måske derfor, jeg er så vild med dem og ender med at spise for mange.

Opskriften har jeg efterhånden brugt nogle år på at finjustere, og nu synes jeg, den er der! Prøv dem, og smag, om du er enig.

Ca. 12 stk.

200 g mel

75 g havregryn

1 ½ tsk. bagepulver

1 spsk. vaniljesukker

2 dl vand

2 dl mælk

1 dl øl

1 æg

1 knsp. salt

100 g smør

smør (til vaffeljernet)

Tilbehør:

1. Rør mel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker, vand, mælk, øl, æg og salt godt sammen med en håndmixer. Tilsæt smeltet smør til sidst.

2. Lad dejen hvile i en times tid i køleskabet.

3. Varm et vaffeljern godt igennem, kom lidt smeltet smør på med en bagepensel og bag vaflerne gyldne og sprøde.

4. Servér vaflerne med marmelade, flormelis og evt. friske bær, flødeskum og vaniljeis.

Tip: Hvis du lader vaflerne køle lidt af på en rist, forbliver de sprøde på overfladen.