Valnøddekage med mokka-smørcreme
Valnødder og mokka er en klassisk kombination. Kagen kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen, pakkes ind i film og opbevares i køleskabet – men smørcremen smager bedst frisklavet.
Ingredienser
- 250 g valnødder
- 250 g smør, blødt
- 125 g muscovadosukker
- 4 æg, store i stuetemperatur
- 125 g rørsukker
- 100 g hvedemel
- ¼ tsk fint salt
- 1 tsk bagepulver
- mokka-smørcreme:
- 1 dl stærk kaffe, ikke espresso
- 225 g sukker
- 250 g smør, stuetemperatur
- 1 æggeblomme
- 1 vaniljestang, kornene
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kom valnødderne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 5 minutter, så bitterstofferne trækker ud. Sigt vandet fra, og bred valnødderne ud på en bageplade med bagepapir. Rist nødderne i ca 10 minutter, til de er let gyldenbrune. Køl (helt) af, og hak dem meget fint – f.eks. i en minihakker.
- Pisk smør og sukker i ca 5 minutter, til det er lyst og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt hakkede valnødder, og sigt mel, bagepulver og salt i. Fordel dejen i en smurt springform, og bag den ved 170 grader i 40-50 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle af i springformen.
- Bring kaffe og sukker i kog i en kasserolle, og lad det simre til sukkeret er opløst og siruppen tyknet. Køl (helt) af. Pisk smør, vaniljekorn og æggeblomme sammen, og tilsæt siruppen i en tynd stråle. Pisk til smørcremen er lysebrun og luftig. Smør mokkacremen ud over den afkølede kage, og servér.
- Prøv også lagkage med syrlig creme og årstidens frugt
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/