Valnøddestegte kyllingeschnitzler med waldorfsalat

Valnøddestegte kyllingeschnitzler med waldorfsalat

Kyllingefileter marineres i en god blanding af sennep, olivenolie, hvidvin og krydderier, og paneres i hakkede valnødder og durummel. De bliver supersprøde udenpå og dejlige saftige indeni. Servér dem med små smørristede kartofler og cremet waldorfsalat.

4 personer

Total:1 time 10 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebrystfilet

Marinade:

  • 3 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ dl hvidvin
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 25-50 g smør

Panering:

  • 150 g valnøddekerner
  • 125 g durummel

Waldorfsalat:

  • 3 røde æbler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 150 g mayonnaise
  • 4 stilke blegselleri
  • 1-2 skalotteløg
  • 3 spsk. bredbladet persille
  • evt. 1 tsk. flormelis
  • 50 g valnødder

Smørristede kartofler:

  • 1 kg kogte, pillede kartofler
  • 25 g smør

Sådan gør du:

  1. Marinade: Bland sennep med olivenolie, hvidvin, knust hvidløg, hakket timian, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i. Sæt dem i køleskab i mindst 3 timer (og gerne til næste dag) eller lad dem stå på køkkenbordet i 20 min.
  2. Varm ovnen op til 200 grader.
  3. Panering: Hak valnødderne, og bland dem med durummel, salt og peber i et fad.
  4. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og vend dem i valnøddepaneringen. Brun dem på en varm pande med smør i 1-2 min. på hver side, og sæt panden i ovnen i 12-15 min. – til kødet er gennemstegt (70 grader).
  5. Waldorfsalat: Vask og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Vend dem sammen med citronsaft, og tilsæt mayonnaise. Rens bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Pil skalotteløgene, halver dem, og snit dem fint.
  6. Bland det i salaten sammen med plukkede persilleblade, og smag til med salt og peber og evt. en smule flormelis. Rist valnødderne på en tør pande, og afkøl. Hak dem groft, og drys dem over salaten.
  7. Server de valnøddestegte kyllingeschnitzler med waldorfsalat og smørristede kartofler.

Tip:

Du kan også blanchere tynde strimler af skrællet knoldselleri, og blande dem i salaten.