Vandbakkelser med laksesalat

Vandbakkelser med laksesalat

Vandbakkelser med laksesalat gør underværker på ethvert sommerbord.

Ca. 24 stykker

Ingredienser

  • Vandbakkelser:
  • 1¼ dl vand
  • 50 g smør
  • ½ tsk. salt
  • 75 g durummel
  • 2 æg (ca. 100 g)
  • Pynt:
  • 1 æg
  • 1-2 spsk. vand
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. blå birkes
  • Fyld:
  • 250 g frisk laksefilet
  • 1½ dl hvidvin (eller vand)
  • 200 g flødeost (naturel)
  • 1 citron (øko)
  • 150 g koldrøget eller varmrøget laks
  • 1 bundt purløg eller dild
  • 1 bundt radiser
  • salt og peber

  1. Vandbakkelser: Kom vand, smør og salt i en gryde, og giv det et stille opkog, så smørret smelter. Tag gryden af varmen.
  2. Rør melet i, og varm det under omrøring i 3-4 min. – til det samler sig til en fast og glat dej. Hæld dejen over i en skål, og lad den køle af i ca. 15 min. – til den er ca. 50 grader varm.
  3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Rør grundigt, så dejen bliver blank og glat, og rør kun æg i, til dejen er tyk og falder langsomt af dejskraberen i ”klumper”.
  4. Fyld dejen i en sprøjtepose med en glat tylle, og sprøjt den ud i små toppe (ca. 3½ cm i diameter) på en bageplade med bagepapir.
  5. Pisk æg og vand sammen med en gaffel, og pensl dejtoppene. Drys med sesam og birkes.
  6. Sæt pladen i ovnen ved 160 grader varmluft i 35-45 min. – til vandbakkelserne er gyldne og gennembagte. Flyt dem over på en rist til afkøling. Opbevar i en kagedåse.
  7. Laksesalat: Læg den friske laks på et stykke bagepapir i en lille gryde med vin eller vand. Krydr med salt og peber, og damp under låg i 7-8 min. Løft laksen op ved hjælp af papiret, og afkøl.
  8. Fjern skind og ben på laksen, og kør laksekødet sammen med flødeost i en foodprocessor. Brug pulseknappen – det skal bare lige blandes. Hæld massen i en skål, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  9. Skær koldrøget laks i små stykker, eller bryd varmrøget laks i mindre stykker. Snit purløg eller dild fint. Vend røget laks og purløg eller dild i salaten.
  10. Flæk de sprøde vandbakkelser, og fyld dem med laksesalat (brug et par teskeer eller en sprøjtepose). Pynt med fintsnittede radiser og evt. lidt dild eller purløg.