Nybagte sprøde vaniljekranse
Lad duften af jule brede sig i det lille hjem med nybagte sprøde vaniljekranse. Her får du opskriften på julens bedste vaniljekranse.
Ca. 90 stk.
Total:12 minutter
Ingredienser
- 250 g mel
- 185 g smør
- 50 g smuttede og fint knivhakkede mandler
- 125 g sukker
- korn af 1/2 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æggeblommer
Sådan bager du vaniljekranse
- Smør og mel smuldres, blandes med de øvrige ingredienser og æltes sammen.
- Lad dejen hvile på køl fra dag til dag.
- Kør den gennem en kødhakkemaskine med kageplader, skær dejen af i 7-8 cm stykker, og form dem til kranse, der stilles direkte på pladen.
- Bag vaniljekransene ved 180 gr. i 10-12 min.
- Husk, at kniven og hulskiven skal fjernes inden kagepladerne sættes i kødhakkemaskinen. Inderst sættes pladen med de mange huller, sådan at den største stjerne vender nedad.
- Udenpå monteres pladen med de to huller, så den slutter tæt til den første, og det store hul er ud for stjernehullet.