Vaniljepandekager med syltetøj og flødeskum

Vaniljepandekager med syltetøj og flødeskum

Rigtige mormorpandekager går mansjældent galt i byen med.

Ca. 10-12 stk.

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 dl mælk
  • 4 æg
  • 25 g smeltet smør
  • smør til bagning
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • jordbærsyltetøj
  • sukker eller flormelis

  1. Rør hvedemel, salt, sukker, vaniljekorn-eller sukker og mælk sammentil en jævn blanding. Rør æggene i.Lad dejen hvile 30 min. Rør smørret i.
  2. Bag 10-12 pandekager på en pande ismeltet smør.
  3. Pisk fløden til skum. Server pandekagernemed flødeskum, syltetøj ogsukker.