Varmrøget ørred med røræg og krydderurter

Varmrøget ørred med røræg og krydderurter

Lækker røget laks eller varmtrøget ørred med røræg og krydderurter på toppen. Perfekt til frokost eller som let aftensmad.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Stegetid: ca. 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 250 g varmrøget ørred eller laks (renset vægt uden ben)
  • 5 æg
  • 1 dl fløde (eller mælk)
  • 2 tsk kartoffelmel (eller majsstivelse)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk purløg (fint klippet)
  • 1 håndfuld små løvstikkeblade (de friske små skud er de bedste. Klip evt. fra en potte)
  • Tilbehør:
  • brød og gerne godt rugbrød

  1. Fjern evt. ben og skindfra fisken.
  2. Pisk de heleæg let sammen medfløde eller mælk, salt ogpeber.
  3. Smelt smør påen pande uden at brunedet. Hæld æggemassenpå og dæmp til svagvarme. Skrab æggemassenjævnligt fra bundenmed en træspatel ellergrydeske.
  4. Fjern pandenfra varmen, når æggemassener næstenstivnet.