Varmrøget ørred med røræg og krydderurter
Lækker røget laks eller varmtrøget ørred med røræg og krydderurter på toppen. Perfekt til frokost eller som let aftensmad.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Stegetid: ca. 5 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 250 g varmrøget ørred eller laks (renset vægt uden ben)
- 5 æg
- 1 dl fløde (eller mælk)
- 2 tsk kartoffelmel (eller majsstivelse)
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk smør
- 2 spsk purløg (fint klippet)
- 1 håndfuld små løvstikkeblade (de friske små skud er de bedste. Klip evt. fra en potte)
- Tilbehør:
- brød og gerne godt rugbrød
- Fjern evt. ben og skindfra fisken.
- Pisk de heleæg let sammen medfløde eller mælk, salt ogpeber.
- Smelt smør påen pande uden at brunedet. Hæld æggemassenpå og dæmp til svagvarme. Skrab æggemassenjævnligt fra bundenmed en træspatel ellergrydeske.
- Fjern pandenfra varmen, når æggemassener næstenstivnet.