Vegetarbøffer med rodfrugter, gedeost og røde linser

Vegetarbøffer med rodfrugter, gedeost og røde linser

Saftige bøffer, som ikke lader de klassiske hakkebøffer noget tilbage. Prøv for et sundt, grønt og næringsrigt alternativ.

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 1 stort løg, mellemfint hakket
  • 2 store fed hvidløg, finthakkede
  • lidt olie til stegning
  • 1 stor gulerod, fintskåret
  • 2 stængler bladselleri, fintskårede
  • 1 ½ dl røde linser
  • ca. 4 dl vand
  • ca. 200 g rødbeder
  • ca. 200 g pastinak eller sellerirod
  • 200 g gedeost
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel, hirse, havregryn eller lignende
  • 1 lille bundt basilikum, finthakket
  • salt og peber
  • til stegning:
  • fin rasp
  • ca. 6 spsk neutral olie

Sådan gør du

  1. Svits løg og hvidløg i et par minutter, indtil løget er blødt og transparent, tilsæt gulerods- og bladselleriternene, og lad dem svitse med nogle minutter.
  2. Tilsæt vand, linser, revne rødbeder og pastinak til grøntsagerne, og lad simre med låg, indtil linserne er udkogte, det tager omkring 25 min.
  3. Tilsæt evt. lidt ekstra vand undervejs.
  4. Smag til med 1 ½ tsk salt, og vend gedeost, æg, mel, basilikum i. Hvis farsen er for vandet tilsættes lidt ekstra mel, men den vil også samle sig af at stå en halv times tid på køkkenbordet.
  5. Form til store ”bøffer”, og vend i rasp.
  6. Varm olien godt op, og steg linsebøfferne sprøde, de skal have ca. 3-4 min på hver side.
  7. Servér med en enkel grøn salat.