Verdens bedste boller
Disse boller passer til alt. De er perfekte til madpakken, som mellemmåltid eller tilbehør til en salat.
25
Ingredienser
- 10 dl vand
- 5 g gær
- 500 g fuldkornshvedemel
- 200 g blandet fuldkornsmel 1
- 00 g solsikkekerner
- 150 g grofthakkede valnødder
- 100 g hørfrø
- 100 g sesamfrø
- 200 g kogte korn (f.eks. quinoa, brune ris eller hirse)
- 1 spsk honning
- 3 spsk havsalt
- Pynt: Drys evt. med lidt hørfrø
Sådan gør du:
- Aftenen forinden: Tag en stor skål og kom vand, salt, gær og honning i og lad det opløse sig. Kom alle kernerne, sesamfrø, valnødder og fuldkornshvedemelet i. Rør godt rundt i skålen, jo grundigere, jo bedre. Dæk til og lad det stå til næste dag.
- Næste morgen: Hæld de kogte korn i og rør det blandede fuldkornsmel i dejen. Dejen skal være klistret, så du skal ikke ælte med hænderne. Rør grundigt i dejen, det er lidt hårdt, men god træning. Tag en bageplade med bagepapir og sæt boller herpå.
- Kom dem i en kold ovn på 180 grader i ca. 50 min.