boller

Verdens bedste boller

Disse boller passer til alt. De er perfekte til madpakken, som mellemmåltid eller tilbehør til en salat.

25

Ingredienser

  • 10 dl vand
  • 5 g gær
  • 500 g fuldkornshvedemel
  • 200 g blandet fuldkornsmel 1
  • 00 g solsikkekerner
  • 150 g grofthakkede valnødder
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 200 g kogte korn (f.eks. quinoa, brune ris eller hirse)
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk havsalt
  • Pynt: Drys evt. med lidt hørfrø

Sådan gør du:

  1. Aftenen forinden: Tag en stor skål og kom vand, salt, gær og honning i og lad det opløse sig. Kom alle kernerne, sesamfrø, valnødder og fuldkornshvedemelet i. Rør godt rundt i skålen, jo grundigere, jo bedre. Dæk til og lad det stå til næste dag.
  2. Næste morgen: Hæld de kogte korn i og rør det blandede fuldkornsmel i dejen. Dejen skal være klistret, så du skal ikke ælte med hænderne. Rør grundigt i dejen, det er lidt hårdt, men god træning. Tag en bageplade med bagepapir og sæt boller herpå.
  3. Kom dem i en kold ovn på 180 grader i ca. 50 min.