Vietnamesisk oksegryde med nudler
Nem og lækker vietnamesisk oksegryde med nudler
4 personer
Ingredienser
- Vietnamesisk oksegryde med nudler
- 500 g oksetyksteg eller bov i strimler
- 2 spsk. olie
- 6 forårsløg
- 4 stilke bladselleri
- 2 stilke citrongræs eller 1 tsk. reven usprøjtet citronskal
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. sukker
- 1-2 spsk. limesaft
- 2 spsk. fishsauce
- 2 spsk. sojasauce
- 1 tsk. friskhakket rød chili eller sambal oelek
- 3 dl vand eller bouillon
- 1 spsk. majsstivelse
- ½ dl vand
- 1 tsk. sesamolie, kan udelades
- 250 g brede glasnudler
- Pynt:
- evt. skiver af frisk rød chili, frisk koriander og limebåde
- Varm 1 spsk. olie i en wokeller dyb stegepande. Brunførst halvdelen af kødet, ogtag det op på et fad. Varm 1spsk. olie op, og brun restenaf kødet. Tag også det op.Aftør wokken.
- Snit forårsløgene. Gem dengrønne top til pynt. Snit bladsellerieni finde skiver. Hakden nederste del af citrongræsset.Svits løg, bladselleri,citrongræs, citronskal,hvidløg og ingefær i wokkeni 1 spsk. olie. Kom kødettilbage i gryden. Kom ogsåsukker, limesaft, fishsauce,sojasauce og chili i. Kog op.Lad retten simre under tætsluttendelåg ca. 1½ time, tilkødet er helt mørt.
- Udrør majsstivelsen i ½ dlkoldt vand, og rør det i. Kogkort igennem. Smag evt. tilmed lidt ekstra fishsauce ellersojasauce. Dryp sesamolieover.
- Kog glasnudlerne efteranvisning på emballagen, ogkom dem i en sigte til afdrypning.Kom nudlerne i retten,eller server dem til. Pynt evt.retten med frisk chili, korianderog limebåde.