Vietnamesisk oksegryde med nudler

Vietnamesisk oksegryde med nudler

Nem og lækker vietnamesisk oksegryde med nudler

4 personer

Ingredienser

  • Vietnamesisk oksegryde med nudler
  • 500 g oksetyksteg eller bov i strimler
  • 2 spsk. olie
  • 6 forårsløg
  • 4 stilke bladselleri
  • 2 stilke citrongræs eller 1 tsk. reven usprøjtet citronskal
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1-2 spsk. limesaft
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. friskhakket rød chili eller sambal oelek
  • 3 dl vand eller bouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. sesamolie, kan udelades
  • 250 g brede glasnudler
  • Pynt:
  • evt. skiver af frisk rød chili, frisk koriander og limebåde

  1. Varm 1 spsk. olie i en wokeller dyb stegepande. Brunførst halvdelen af kødet, ogtag det op på et fad. Varm 1spsk. olie op, og brun restenaf kødet. Tag også det op.Aftør wokken.
  2. Snit forårsløgene. Gem dengrønne top til pynt. Snit bladsellerieni finde skiver. Hakden nederste del af citrongræsset.Svits løg, bladselleri,citrongræs, citronskal,hvidløg og ingefær i wokkeni 1 spsk. olie. Kom kødettilbage i gryden. Kom ogsåsukker, limesaft, fishsauce,sojasauce og chili i. Kog op.Lad retten simre under tætsluttendelåg ca. 1½ time, tilkødet er helt mørt.
  3. Udrør majsstivelsen i ½ dlkoldt vand, og rør det i. Kogkort igennem. Smag evt. tilmed lidt ekstra fishsauce ellersojasauce. Dryp sesamolieover.
  4. Kog glasnudlerne efteranvisning på emballagen, ogkom dem i en sigte til afdrypning.Kom nudlerne i retten,eller server dem til. Pynt evt.retten med frisk chili, korianderog limebåde.