Vilde frikadeller med selleribiks
Sunde frikadeller af vildt kød
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- 500 g hakket vildtkød
- 1 æg
- 1 løg (finthakket eller revet)
- 1 æble (finthakket eller revet)
- 3 spsk mel
- 2 dl mælk
- salvie og/eller rosmarin (finthakket)
- salt og peber
- smør/olie til stegning
- Selleribiks:
- 500 g skrællet knoldselleri (tern)
- 500 g skrællede kartofler (tern)
- 25 g smør
- Rør kødet med 1 tsk salt. Tilsæt æg, løg, æble, mel og mælk. Krydr med krydderurter og friskkværnet peber.
- Steg farsen som frikadeller på en varm pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.
- Giv selleri- og kartoffeltern et kort opkog i kogende, letsaltet vand og hæld dem på et dørslag. Skyl dem i koldt vand og tør dem i et rent viskestykke.
- Steg dem gyldne og møre på en pande med smør og krydr med salt og peber.