Vilde frikadeller med selleribiks

Vilde frikadeller med selleribiks

Sunde frikadeller af vildt kød

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 500 g hakket vildtkød
  • 1 æg
  • 1 løg (finthakket eller revet)
  • 1 æble (finthakket eller revet)
  • 3 spsk mel
  • 2 dl mælk
  • salvie og/eller rosmarin (finthakket)
  • salt og peber
  • smør/olie til stegning
  • Selleribiks:
  • 500 g skrællet knoldselleri (tern)
  • 500 g skrællede kartofler (tern)
  • 25 g smør

  1. Rør kødet med 1 tsk salt. Tilsæt æg, løg, æble, mel og mælk. Krydr med krydderurter og friskkværnet peber.
  2. Steg farsen som frikadeller på en varm pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.
  3. Giv selleri- og kartoffeltern et kort opkog i kogende, letsaltet vand og hæld dem på et dørslag. Skyl dem i koldt vand og tør dem i et rent viskestykke.
  4. Steg dem gyldne og møre på en pande med smør og krydr med salt og peber.