Vildtgryde med svampe

Vildtgryde med svampe

Det er sæson for vildt, hvis du ikke lige har en jæger i familien har mange supermarkeder vildtkød på frost.

Vildtgryde med svampe til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 500-600 g dyrekød i tern, f.eks. rådyr el. kronhjort
  • 30 g smør
  • 2 løg
  • 200 g kantareller el. champignon
  • 1-2 spsk. friskhakket
  • rosmarin
  • 1 spsk. æblegele
  • 5 dl vildt- el. hønsebouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 dl fløde
  • evt. saucekulør
  • Ristede persillekartofler:
  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk. olie
  • 3-4 spsk. hakket persille
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • kogte grønne bønner

Sådan laver du vildtgryde

  1. 1. Brun kødet i en stegegryde i smør. Hak løgene, og brun dem med. Rens kantarellerne, og skær dem i mindre stykker. Svits kantarellerne med. Tilsæt
  2. rosmarin, æblegele og bouillon. Kog ragouten ca. 1 time, til kødet er godt
  3. mørt.
  4. 2. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i ragouten. Kog kort igennem,
  5. og smag til med salt og peber. Giv evt. retten lidt  farve med saucekulør.
  6. 3. Skrub kartoflerne, og kog dem ca. 18 min. i letsaltet vand. Afdryp dem,
  7. og steg dem gyldne i olie på en pande. Vend persille i kartoflerne. Krydr med
  8. salt og peber.