Vitello Tonnato
Her giver restaurant Lajmi deres bud på vitello tonato.
4
Ingredienser
- 1 kalveculotte
- salt og peber
- Tunsauce:
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 10 ansjoser
- 2 spsk kapers
- 150 g tun i olie
- 2 dl olivenolie
- salt og peber
- citronsaft
- Pynt:
- blomsterkapers
- persille
Sådan laver du vitello tonnato
- Afpuds culotten for fedt og sener, og lad den brune af på en varm pande. Krydr med salt og peber, og tilbered den i ovnen på 62-65 grader i 1½-2 timer. Lad den derefter køle helt af.
- Kom æggeblommerne i en blender. Tilsæt ansjoser, kapers og tun, og blend det hele sammen. Tilsæt derefter olien, og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Skær den afkølede kalveculotte i tynde skiver, og placér nogle skiver på hver tallerken. Smør tunsauce på kalvekødet og pynt med blomsterkapers og frisk, hakket persille.