Opskrift på Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Her giver restaurant Lajmi deres bud på vitello tonato.

4

Ingredienser

  • 1 kalveculotte
  • salt og peber
  • Tunsauce:
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 10 ansjoser
  • 2 spsk kapers
  • 150 g tun i olie
  • 2 dl olivenolie
  • salt og peber
  • citronsaft
  • Pynt:
  • blomsterkapers
  • persille

Sådan laver du vitello tonnato

  1. Afpuds culotten for fedt og sener, og lad den brune af på en varm pande. Krydr med salt og peber, og tilbered den i ovnen på 62-65 grader i 1½-2 timer. Lad den derefter køle helt af.
  2. Kom æggeblommerne i en blender. Tilsæt ansjoser, kapers og tun, og blend det hele sammen. Tilsæt derefter olien, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Skær den afkølede kalveculotte i tynde skiver, og placér nogle skiver på hver tallerken. Smør tunsauce på kalvekødet og pynt med blomsterkapers og frisk, hakket persille.