Waleskringle med flødeskum & jordbær

Waleskringle med flødeskum & jordbær

Denne lette og yndige vandbakkelseskrans med friske bær og flødeskum er dejlig til sommerens eftermiddagskaffe eller som dessert.

ca. 10 personer

Ingredienser

  • 1½ dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg
  • Fyld:
  • 500 g jordbær
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. citronskal (fintrevet)
  • 2 spsk. flormelis
  • Drys: flormelis

Sådan laver du en waleskringle med flødeskum

  1. Bring vand og smør i kog i en gryde. Drys melet i, og rør kraftigt med en grydeske, til dejen slipper gryden og er en glat dejklump.
  2. Tag gryden fra varmen, og lad dejen køle af til stuetemperatur.
  3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke flydende.
  4. Tegn en cirkel (ca. 20 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Vend bagepapiret om, og læg det på bageplade.
  5. Sæt dejen med en ske i kransen på bagepapiret.
  6. Sæt bagepladen på nederste ovnribbe, og bag ved 200 grader i 30-40 min. Ovndøren må ikke åbnes undervejs, for så kan kransen falde sammen, hvis den ikke er bagt færdig. Afkøl på bagerist.
  7. Læg kransen på et fad. Skær eller klip toppen af til låg, og løft det forsigtigt af.
  8. Fyld: Skyl jordbærrene i koldt vand, og lad dem dryppe af. Pil derefter haserne af, og skær bærrene i mindre stykker.
  9. Pisk flødeskum og cremefraiche med kornene fra vaniljestangen. Tilsæt citronskal og flormelis. Kom skummet i en sprøjtepose, og sæt det på kransens bund. Fordel jordbærstykkerne oven på. Læg låget på, og sigt med flormelis. Servér straks.