Waleskringle med flødeskum & jordbær
Denne lette og yndige vandbakkelseskrans med friske bær og flødeskum er dejlig til sommerens eftermiddagskaffe eller som dessert.
ca. 10 personer
Ingredienser
- 1½ dl vand
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 3 æg
- Fyld:
- 500 g jordbær
- 2 ½ dl piskefløde
- 200 g cremefraiche 38 %
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. citronskal (fintrevet)
- 2 spsk. flormelis
- Drys: flormelis
Sådan laver du en waleskringle med flødeskum
- Bring vand og smør i kog i en gryde. Drys melet i, og rør kraftigt med en grydeske, til dejen slipper gryden og er en glat dejklump.
- Tag gryden fra varmen, og lad dejen køle af til stuetemperatur.
- Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke flydende.
- Tegn en cirkel (ca. 20 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Vend bagepapiret om, og læg det på bageplade.
- Sæt dejen med en ske i kransen på bagepapiret.
- Sæt bagepladen på nederste ovnribbe, og bag ved 200 grader i 30-40 min. Ovndøren må ikke åbnes undervejs, for så kan kransen falde sammen, hvis den ikke er bagt færdig. Afkøl på bagerist.
- Læg kransen på et fad. Skær eller klip toppen af til låg, og løft det forsigtigt af.
- Fyld: Skyl jordbærrene i koldt vand, og lad dem dryppe af. Pil derefter haserne af, og skær bærrene i mindre stykker.
- Pisk flødeskum og cremefraiche med kornene fra vaniljestangen. Tilsæt citronskal og flormelis. Kom skummet i en sprøjtepose, og sæt det på kransens bund. Fordel jordbærstykkerne oven på. Læg låget på, og sigt med flormelis. Servér straks.