Wiener-æblepandekager

Wiener-æblepandekager

Disse pandekager er gode atservere til en kop kaffe.

4 personer

Ingredienser

  • 2 mellemstore æbler
  • saft af ½ citron
  • Dej:
  • 175 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 3 dl mælk
  • 6 æggeblommer
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 6 æggehvider
  • smør til bagning
  • Tilbehør:
  • flormelis og flødeskum

  1. Skær æblerne i både, ogfjern kernehus og stilke.Skær bådene i tynde både.Dryp med citronsaft.
  2. Rør hvedemel, salt ogmælk jævnt. Rør æggeblommer,vaniljesukker og citronsafti. Pisk æggehviderne, ogvend dem i.
  3. Smelt lidt smør på enpande. Fordel dej herpå i ca.¾ cm tykt lag. Læg nogleskiver æble over. Bag pandekagengylden, og vend den.Bag den færdig på den andenside. Bag ikke ved for kraftigvarme.