Yoghurt med blåbærkompot og kardemomme- mysli
Myslien er skøn, let sød og knasende og kan laves i god tid. Du kan opbevare den tørt og tillukket 1-2 uger. Tilsæt kardemomme efter smag.
4-6
Ingredienser
- Mysli:
- 200 g grovvalsede
- havregryn
- 100 g hel boghvede
- 100 g mandler
- 100 g græskarkerner
- 1 tsk stødt kanel
- 2-4 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk salt
- ½ dl ahornsirup
- ½ dl kakaonips
- Blåbærkompot:
- 200 g frosne blåbær
- 1 dl æblemost
- 1 tsk. vaniljepulver
- evt. lidt stevia eller sukker
- Desuden:
- letmælksyoghurt
- evt. friske bær
Sådan gør du
- Bland havre med boghvede, mandler, græskarkerner, kanel, kardemomme og salt. Vend ahornsirup i, og bred det hele ud på bagepapir på en bageplade.
- Tør myslien i en 120 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 45-60 minutter. Vend rundt i myslien undervejs. Lad den køle helt af, og opbevar den i en lufttæt beholder indtil brug (eller i op til 1-2 uger).
- Kog blåbærrene op med æblemost og vanilje. De skal koge i ca. 10-15 minutter. Smag dem til med stevia eller sukker, hvis du vil, eller lad være. Lad dem køle helt af.
- Rør 1-2 dl yoghurt per person med 2-3 tsk blåbærkompot, og top med mysli og eventuelt friske bær. Server straks.
PRØV OGSÅ: Brunch med omelet og smoothie
PRØV OGSÅ: Flad mave-müsli