Camilla Stemann

Camilla Stemann har en kærlige opsang til sine medsøstre: “Det er okay”

For mediekvinden Camilla Stemann skal makeup-rutinen overstås, kaffen nydes i den helt rigtige kop, skønheden trænes frem og skønhedsidealerne være mere ærlige. Her deler hun sine bæredygtige favoritter og kærlige opsang til sine medsøstre.

Min morgenrutine består af… en brat opvågning til min datter, der vil lege mellem kl. 5 og 6. Jeg skynder mig at servere snacks i køkkenet, mens jeg brygger den største kop kaffe med skummet havremælk for det meste sammen med et glas vand. Det skal være i en helt bestemt kop, hvor morgenkaffen bare smager bedre.

At pleje min hud betyder for mig… afrensning og creme hver aften. Det er noget af det, jeg har været allermest trofast mod, lige siden jeg var teenager. Selv efter nogle af de vildeste byture har jeg formået at rense min hud inden sengetid. Utroligt nok!

Jeg lægger makeup, når… jeg gør mig klar, hvilket vil sige, når jeg har været i bad eller er på vej ud ad døren. Selvfølgelig ikke den store festmakeup. Men jeg har som minimum lidt pudder på hver dag.

Min makeup-rutine er… centreret omkring Nilens Jord, som er parfumefri, uden parabener og holder godt på de lange dage. Jeg bruger både deres mineralpudder, concealer, eyeliner og mascara, når jeg ikke har eyelash extensions.

Jeg har aldrig været fan af at lægge mascara eller generelt lægge makeup, som jeg synes tager lang tid. Når jeg skal holde foredrag, til møde eller i byen bruger jeg også læbestift – altid ovenpå læbepomade, ellers strejker mine læber i flere dage efter.

Jeg plejer mit hår med… produkter fra Hårklinikken. Det er noget jeg, først er begyndt med i år, og selvom jeg normalt kun går efter Svanemærkede produkter og faktisk ikke ved, hvor de er henne på den skala, har jeg valgt dem for at få hårbund og -strå på rette kurs igen efter min graviditet. Deres dybderensende shampoo og Hair Hydrating Crème gør særligt en forskel for mig.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… at det er okay at slippe ansvaret! The mental load er en kæmpe udfordring. Vi er ikke perfekte, og på nogle områder må man sænke sine egne krav eller vurdere, at ”det må andre tage sig af”. Og så skal man ikke glemme at vælge sig selv og mærke ordentligt efter. Kvinders intuition er en giga superpower og den bedste vejviser i livet.

Den bedste duft for mig er… duften af skov på den der brændte måde. L:A Bruket har et duftlys, der hedder Black Oak, og det dufter magisk. Den duft kan jeg ikke få nok af.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… Mø med ”Kamikaze” eller ”Lean on” – jeg kan ikke blive træt af hendes stemme og energi – heller ikke af hendes livekoncerter. Åh, hun er god!

Hvis min hud slår ud, er mit trick at… prøve at lade være med at røre ved den og huske på, at en nats – eller flere nætters – søvn kan gøre underværker. Næste dag kan det hele være faldet ned igen.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… læste jeg hos Pudderdåserne, som anbefalede at rense ansigtet med vand maksimalt én gang om dagen. Det råd har jeg fulgt, og jeg har oplevet langt mindre tør hud efter det tip, og så har jeg sparet på vandet samtidig.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden… er emoji-plastre. Jeg fandt dem og syntes, de var sjove, men æstetiske er de ikke.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… at skrue lidt ned for solen og hårafblegningen.

Det sted i livet, jeg er netop nu, er… et sted, hvor jeg føler mig inspireret og powerful. Jeg har så mange ting, jeg gerne vil have ud at leve. Og samtidig har jeg også behov for at tanke energi indad og finde mere tid til gåture, yoga, kolde havbade, sauna og den slags. Det er en konto, der er blevet fuldstændig underprioriteret efter et år med en baby og business, der skal plejes intensivt.

Nutidens skønhedsideal er… blandet! På den ene side meget ærligt og autentisk, fordi vi taler om strækmærker, uren hud, appelsinhud – og viser det frem på sociale medier og hylder det.

På den anden side ændrer vi på vores udseende som aldrig før. Dog med mere åbenhed. Og jeg synes, det er vigtigt, vi taler om, hvordan det hænger sammen, så man ikke tror, at tv-værtens glatte ansigt kommer ud af det blå. Personligt synes jeg, at fokus på udseende og alder fylder alt for meget og holder os nede.

Hvor har jeg siddet i mange selskaber, hvor fokus er på det ydre, og det keder og ærgrer mig lidt, hvis den snak varer for længe. Livet er alt for vigtigt til at lade det fylde for meget. Og nej, man er ikke gammel, når man er 30 eller 40. Jeg hepper på, at vi forlænger ungdommen på det mentale plan og taler mere om velvære end udseende.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg har trænet og sveder meget. Det lyder nok lidt underligt, men det er som om, velværen bare pibler frem, og jeg kan godt li’ mig selv i en opkogt version, ha! Hot yoga eller spinning – det kan ikke blive varmt nok.

Camilla Stemanns favoritter:

nilens-jord-pudder.jpg

Naturlig og dækkende

Mineralpudder fra Nilens Jord er en fast favorit, fordi den er forholdsvis naturlig og stadig dækker det, den skal. Baked Mineral Powder, Nilens Jord, 295 kr.

Let serum til øjnene

aia.jpg

Jeg er vild med øjenserummet fra AiiA Care med naturlige ingredienser. Det er let og fedter ikke. Eye Care Serum, AiiA Care, 595 kr.

Yndlingsmaske

acai-mask.jpg

Denne maske, som giver den lækreste bløde hud, er ekstremt velduftende, og så er den Svanemærket. Açai Facial Scrub Mask, Rudolph Care, 315 kr.

Hverdagsfavorit

rudolph-care-deo.jpg

Keep On Rolling, Rudolph Care, 185 kr.

Dagcreme med faktor

darling-creme.jpg

Jeg bruger altid en ansigtscreme med solfaktor – det er særligt vigtigt på de dage, hvor man ikke lige husker solcremen. Glowy Face Cream Spf 50, Darling, 345 kr.

Det her instabillede er smukt for mig, fordi…

camilla-stemann2.jpg... det er essensen af det, jeg elsker at befinde mig i, og som jeg gerne vil finde en god balance omkring: at nyde livet, men samtidig tage hensyn til natur og miljø. Og fordi jeg elsker eventyr og æstetik. Billedet er en del af min fortælling om, hvor mange unikke steder der findes i Skandinavien – her fra Tree Top Fiddan i Norge.

Camilla Stemann

  • Er stifter af rådgivningsog kursusfirmaet Camillastemann.dk, foredragsholder og ejer af mediet @copenhagenbyme med fokus på iværksætteri og bæredygtig livsstil.
  • Hun er aktuel med Video Akademiet – et onlinekursus i short form-video – og så er hun i gang med at skrive en bog.
  • Hun er 38 år, kæreste med Kasper og mor til Karla Sofie på 1 år.