Caroline Fleming

Caroline Fleming: "Vi er en meget gammel familie, og der er traditioner for alt"

Tv-personligheden og kogebogsforfatteren, Caroline Fleming, 42, holder fast i de gamle familietraditioner med smoking og røde kjoler, begynder jagten på de mange julegaver allerede i oktober og kan ikke undvære en lyserød marcipangris.

Hvad betyder julen for dig?

– Julen er ganske særlig og magisk. En tid, hvor familien og tankerne samles. Vi er en meget gammeldags familie, og der er traditioner for alt.

Hvad er dit dyrebareste juleminde?

– Julemanden kommer på besøg hvert år efter middagen, og siden mine børn blev født, har det været magisk at se dem opleve drømmen i virkeligheden.

Hvad kan ikke undværes juleaften?

– For mig spiller musikken en kæmpe rolle. Jeg elsker julemusik så meget, at jeg spiller det hele året. Det fylder mig med ro, glæde og varme helt inde i hjerte og sjæl. Og så er den lille lyserøde marcipangris også uundværlig. I år er den første jul uden hverken min mor eller min far, og det er meget mærkeligt og trist.

Har du en anderledes tradition?

– Jeg står ved alle min families traditioner. Træet fældes den 21., kommer indenfor den 22., pyntes den 23., og bliver 'spist' den 24. Juleaften er mændene i smoking og pigerne i røde kjoler. Efter middagen danser vi om træet, og derefter åbnes gaverne. Den 25., når vi vågner, er der en fyldt sok for enden af sengen, en tradition fra min irske farmor.

Hvad fylder du maven med i december?

– Jeg elsker al julemad. Vi laver konfekt og julepynt mindst en gang om ugen hele december, og jeg brygger både min hvide og røde gløgg i god tid (opskrifterne kan findes i Caroline Flemings nye kogebog Cook Yourself Happy – The Danish Way, red.) Maden den 24. er traditionen tro risengrød efterfulgt af gås med rødkål, brune og hvide kartofler, en lækker sauce og en frisk appelsindessert.

Hvad vil du gerne finde dit navn på under træet?

– Det bedste er at få små gaver fra mine børn, som de selv har lavet.

Hvor shopper du julegaver, og hvornår går du i gang med at købe dem?

– Jeg går i gang i midt oktober. Jeg har tre børn og 12 gudbørn og mange, jeg elsker, og det tager sin tid at finde helt specielle gaver til dem alle.