Caroline Højrup Heidemann

Caroline Højrup Heidemann: "Når jeg køber tøj, skal det helst kilde lidt i maven"

Journalist Caroline Højrup Heidemann har en meget passioneret tilgang til sin garderobe. Den er fuld af farver, mønstre og genbrugsguld, som hun hele tiden mikser på nye måder. Kig med i hendes finurlige univers, og se fundene, som får det til at summe i hende, og jeansmærket, der efter en maratonlang jagt har vist sig at være et match made in heaven.

Stil

Farverig, legende og meget personlig. Min garderobe er et miks af blomstrede kjoler, bukser med print, kulørte striktrøjer, quiltede veste og jakker, farvestrålende tørklæder samt gode basisting som jeans og et par hvide skjorter. Jeg har både masser af vintage, enkelte dyre items og nye, moderne køb.

Inspiration

Jeg bliver inspireret af folk omkring mig, magasiner, sociale medier og folk på gaden. Hvis jeg ser en kvinde med en sjov sammensætning af tøj eller en lidt anderledes måde at klæde sig på, får jeg lyst til at gå hjem i mit klædeskab og style mine ting på en ny måde.

Favoritdesigner

Jeg elsker meget af det, som Stine Goya, Ganni, Co’couture og Baum und Pferdgarten laver. Deres designs er smukke og modige, og jeg drømmer mig altid væk i de nye kollektioner. Som studerende har jeg dog ikke altid råd.

caroline-heidemann01.jpg
Yndlingsvesten fra Stine Goya, skjorte fra Co’couture og sneakers fra New Balance, som Caroline endelig fik fingrene i, da hun besøgte New York.

Hverdag

Jeg har sjældent det samme tøj på to gange på en måned, fordi jeg forsøger at bruge alt det tøj, jeg har i min garderobe. Et go to-outfit i hverdagen kunne være bukser med print, en T-shirt og en farvet habitjakke. Hvis jeg ikke er helt oplagt fra morgenstunden, kan det faktisk hjælpe at gøre lidt ud af mig selv. Så får jeg mere selvtillid og motivation til dagen.

Fest

Skal jeg i byen og danse, må tøjet gerne være farverigt og fyldt med glimmer, så jeg funkler lige så meget som diskokuglen. Hellere overdressed end underdressed. Til bryllupper eller familiefester klæder jeg mig gerne klassisk og feminint i en lang kjole med røde læber og perleøreringe.

caroline-heidemann05.jpg
Kimono fra Moss Copenhagen og guldbluse købt på loppemarked.

Garderobehits

Jeg får aldrig nok af tørklæder og jakker – både overjakker og habitjakker. Mine yndlingsårstider er nemlig forår og efterår, hvor både tørklæder og jakker kommer i brug hver dag. Derfor elsker jeg at have mange forskellige udgaver af disse ting, som kan mikses på nye måder.

Igen & igen

Sui Avas kulørte hårklemmer med sten. De holder godt, er farverige og feminint pyntede, og frisuren bliver aldrig kedelig at se på, selvom håret bare er smidt op i en knold.

Jeans

Jeg har i flere år ledt efter pæne jeans til min pasform, som samtidig er til at betale. Personligt synes jeg nemlig, at jeans ofte er urimeligt dyre, og derfor blev jeg lykkelig, da jeg faldt over Enviis. De passer perfekt til mig i både vidde og længde og fås i mange forskellige toner af denim.

caroline-heidemann04.jpg
Jakke fra Zara, bluse købt på Trendsales, jeans fra Pieces og støvler fra Billi Bi.

Sko

Mine absolutte favoritsko er mine grå New Balance 990v5-sneakers, som jeg købte på en ferie i New York. Jeg er nærmest vokset fast i dem og skiller mig først af med dem, når de engang er udtrådte. Til fest har jeg ofte mine højhælede sko på fra Zara med en tyk guldhæl, der gør dem gode at danse i.

Smykker

Jeg er lidt af en pyntepige og har altid smykker på. Jeg er især stor tilhænger af Maanestens fine ringe og øreringe, men nogle af mine yndlingssmykker er gaver og arvestykker fra mine søde bedstemødre – f.eks. en perlekæde, som min morfar gav min mormor på en rejse til Amalfikysten, og et par smukke guldøreringe, min farfar har givet min farmor.

caroline-heidemann02.jpg
Hårprodukt fra Kevin Murphy, parfume fra Chanel, creme fra Ole Henriksen og et smykkemiks af arvestykker, gaver, DIY-projekter og favoritter fra Maanesten.

Tasker

Jeg har en hel del forskellige tasker, men min yndlings er den koboltblå Bel One Cappa-taske fra Mads Nørgaard. Den er hverken fancy eller fin, men bare praktisk og uundværlig for mig. Jeg er forelsket i farven, og så er det den perfekte hverdags- og festivaltaske.

caroline-heidemann03.jpg
Blå yndlingstaske fra Mads Nørgaard, sort fra Furla, lyserød fra Calvin Klein og lille sort fra Marc Jacobs.

Shoppingstrategi

Jeg er desværre en impulsshopper, og nordjyden i mig elsker et godt tilbud, hvor man får mere for pengene. Jeg køber dog sjældent ting på nettet, da mine forældre selv er butiksindehavere, og jeg ved, hvor vigtigt det er at støtte de fysiske forretninger. Der er også meget større charme i at prøve tingene på og snakke lidt med ekspedienten, inden man svinger kortet.

Butikker

Det er meget forskelligt, hvor jeg falder over de gode ting. Det kan være hvor som helst og når som helst, jeg bevæger mig rundt i en by. Når jeg er i vores sommerhus i Blokhus, har jeg dog meget ofte en pose med ud, når jeg har været i butikken Kalstrup, og da jeg indtil for et par måneder siden boede i Aarhus, tog jeg ofte i butikkerne i Latinerkvarteret, når jeg skulle finde inspiration eller købe nyt.

caroline-heidemann09.jpg
Blazer og bodystocking fra Zara, bukser fra H&M og sko fra Billi Bi.

Mere af

Jeg skal have anskaffet mig nogle flere basis-items. Når jeg køber tøj, bliver jeg oftest draget af pangfarver og skøre mønstre, og så kommer jeg hjem med tøj, der kan være svært at sammensætte med andet. Jeg tror ikke engang, at jeg ejer en ganske almindelig hvid T-shirt. Det må blive mit næste køb.

Tendenser

Der er mange tendenser, som jeg er ret vild med. En af dem er lag på lag-stilen, som især ses i efteråret. Jeg er en klar fortaler for at klæde sig praktisk, så derfor er det virkelig fedt, at man kan klæde sig varmt på og efter vejret uden at se helt håbløs ud. Desuden elsker jeg at mikse farver og mønstre med hinanden. Hvis jeg på én gang kan have både prikker og striber på, er jeg glad.

caroline-heidemann07.jpg
En blanding af Carolines yndlingsstrikbluser. Den mønstrede nederst er en ”tak for dig”-gave fra en god veninde.

Bedste køb

Et af mine bedste køb er en vest fra Stine Goya, som jeg købte i sommer. Efter min mening er mønstret så vanvittigt smukt. På de kølige dage hen over sommeren pyntede den selv på mine kedeligste outfits, og jeg glæder mig allerede til at finde den frem igen til foråret.

caroline-heidemann08.jpg
Vest fra Zara og vintageskjorte.

Mest opsigtsvækkende køb

Det må være min neongrønne og pink kjole i leopardprint fra H&M Studio. Jeg fandt den 80% nedsat på et rodet tøjstativ i Aarhus, og jeg MÅTTE bare eje den, selvom den egentlig var for stor.

Jeg faldt for dens vilde farver og åbne ryg, og jeg har sjældent set en kjole som den. Jeg har kun brugt den et par gange, fordi den desværre ikke passer til alle anledninger, men jeg nyder den dagligt på bøjlestangen herhjemme.

caroline-heidemann10.jpg
Skjorte fra mBym og vintagejakker fra mormors klædeskab.

Fejlkøb

Jeg har heldigvis meget få fejlkøb, eftersom jeg kender min egen stil godt og tror på kærlighed ved første blik. Dog glemmer jeg aldrig mit første og største fejlkøb. Jeg var helt ung teenager og ville sammen med en veninde for første gang købe noget på nettet.

Vi havde fundet en hjemmeside med 80% rabat på Calvin Klein-undertøj, og jeg var så uerfaren og dum at smide tusind kroner afsted efter det. Lad os bare sige, at tilbuddet var for godt til at være sandt, og at jeg hverken så undertøjet eller mine penge igen.

caroline-heidemann06.jpg
Tørklædesamlingen, som er en skøn blanding af mormors gamle samt nyindkøbte fra rejser. Solbriller er fra bl.a. Woow og A. Kjærbede.

God stil

Mit bedste råd er, at du skal gå med det tøj, som får det til at summe i dig. Og ja, den følelse kan man godt få af tøj. Når jeg køber tøj, så skal det faktisk helst kilde lidt i maven.

Carolines 3 bedste stiltips

  • For mig er god stil, at det får vedkommende, som bærer tøjet, til at udstråle selvtillid og føle sig godt tilpas.
  • Husk altid, at bukser skal passe dig – du skal ikke passe bukserne.
  • Brug butikkerne i dit nærområde. Så får du både hjælp til dit køb af ekspedienter og støtter lokalsamfundet.

Caroline Højrup Heidemann

  • Journaliststuderende og arbejder som journalist på ALT for damerne og ALT.dk.
  • Hun er 22 år og bor på Østerbro i København.