Cecilie Hother

Cecilie Hother: ”Min mand siger, jeg har en kamæleonstil”

For Cecilie Hother er der ikke kun ét ord, der beskriver hendes tøjstil, for selvom den generelt er feminin, er den også meget omskiftelig. Dog er den røde tråd, at hun altid føler sig godt tilpas ... og gør hun ikke det, så skifter hun bare.

Stil

Min mand siger, at jeg har en kamæleon-stil. Det kommer sig nok af, at jeg ikke har en fast tøjstil, fordi jeg rigtig godt kan lide at skifte mellem forskellige stilarter. Hvis du kigger i mit klædeskab, finder du stort set alt, men overordnet set er min stil nok ret feminin, og jeg kunne aldrig finde på at tage noget på, som jeg ikke har det godt i.

Favoritbrand

Jeg går ikke efter noget bestemt brand, men hædrer mest danske mærker. Det vigtigste for mig er, at jeg har det godt i det, jeg har på, og så er det ligegyldigt, om det klæder mig eller ej. Hvis ikke jeg føler mig tilpas, skifter jeg tøj.

Hverdag

Jeg kan være til baggy pants og sneakers den ene dag, det stramme office-look den anden dag, og den tredje dag kører jeg boho-stilen. Nogle gange er jeg måske lidt overdressed, og andre gange kan folk synes, jeg er lidt underdressed.

cecilie-hother-hverdag.jpg
Strik og kjole fra Dea Kudibal, øreringe fra Gaia Jewels.

Fest

Når man er inviteret til noget, og værterne har gjort sig umage, så synes jeg, at man som gæst også skal gøre sig umage, og det gør jeg bl.a. ved at tage noget pænt tøj på. Derfor er jeg måske også oftest en smule overdressed.

Jeg kan godt lide at være feminin til fest i en kjole, og så prøver jeg at fremhæve de sider af mig selv, som jeg synes er pænest, f.eks. min ryg, eller det at jeg har en smal talje. For de fleste af os har jo noget, som vi synes er pænt og mindre pænt ved os selv.

cecilie-hother-fest.jpg
Tøj fra Co’ Couture og sko fra Steve Madden.

Bæredygtighed

Der, hvor jeg er mest bæredygtig, er nok, at jeg er en gemmer, og jeg gemmer rigtig meget tøj. Du finder mange ting i mit skab, som jeg har haft længe, f.eks. en bluse fra 1999 som jeg stadig bruger. Jeg kan selvfølgelig også godt lide nyt tøj, derfor giver jeg også tøj videre til mine veninder eller sælger det – altså det, jeg ikke gemmer.

Sko

Jeg har altid holdt utrolig meget af højhælede sko, men jeg må bare indrømme, at efterhånden som jeg er blevet ældre, og jeg samtidig bærer rundt på to børn, så er det lidt svært med 10-12 cm hæle.

Jeg har stadig hæle på, de er bare knapt så høje, og så er der også kommet sneakers og flade sko ind i repertoiret. Men hvis jeg kunne, ville jeg stadig gå rundt i de høje hæle hele tiden.

cecilie-hother-sko.jpg
Et lille udpluk af Cecilies mange højhælede sko fra bl.a. Shoe The Bear, Custommade, Christian Louboutin og Valentino.

Smykker

Jeg har mit eget smykkefirma, og så det er primært mine egne smykker, jeg går med. Heldigvis er deres kendetegn, at de nemt kan mikses og matches, og så er mange af dem multismykker, så de kan bruges på flere forskellige måder – det er ret smart, når man rejser, for så skal man kun have få smykker med.

cecilie-hother-smykker.jpg
Tasken er en af Cecilies favoritter fra Naledi, og smykkerne er alle fra Cecilies eget smykkemærke Gaia Jewels.

Tasker

Jeg er meget glad for Naledi-tasker, men jeg har også nogle rigtig dyre tasker, som jeg har fået af min mand, og som jeg holder rigtig meget af. SHOPPING – Jeg er faktisk virkelig dårlig til at gå ud og shoppe og har ikke rigtig nogle favoritbutikker. Det bliver mest til netshopping, men måske hvis jeg havde bedre tid, ville jeg elske at gå i butikker.

cecilie-hother-tasker.jpg
Nogle af Cecilies smukke tasker. Den flettede er fra Bottega Veneta, den lille skuldertaske er fra Coach, og Louis Vuitton-tasken er en limited edition, som Cecilie og hendes mand så på en rejse til New York. Den var helt umulig at få fat i, men da det blev jul, lå den under træet.

Tendenser

Jeg elsker, at moden er blevet mere rummelig i forhold til krop, og at det er blevet nemmere at finde noget, der klæder dig, uanset hvordan du har det med din krop. Det, der er så skønt ved den tendens, der er nu, er, at man kan finde noget, der klæder kroppen og klæder dig som person og ikke bare nødvendigvis er dikteret af moden.

cecilie-hother-outfit.jpg
Jakke fra Columbia, top fra Rosemunde, jeans fra Pieszak og støvler fra Wooden, taske fra Luna Moon.

Budgetkøb

Jeg er god til at hente ting fra min mors klædeskab. Hun har altid været god til at købe lækkert mærketøj i høj kvalitet og med lang holdbarhed, og det nyder jeg godt af nu.

WOW-køb

Min taske fra Luna Moon; den laver en del larm.

cecilie-hother-strik.jpg
Taske fra Luna Moon, strik med knapper fra Dea Kudibal, pink strik fra Dawn & Dare og beige strik fra Tif Tiffy.

Aldrig uden

Det meste … jeg er generelt bare rigtig dårlig til at skille mig af med tøj, og måske er det også derfor, jeg skifter tøjstil så ofte. Indimellem har jeg veninder, der siger, at nu skal jeg have ryddet ud, og så får jeg solgt nogle ting fra eller givet dem videre.

cecilie-hother-kjoler.jpg
Til fest er Cecilie helst i kjoler. Kjolen til venstre er fra Nü, og de to andre er fra Luna Moon

Cecilies bedste stiltips

  • Hav fokus på, hvad din kropstype er, frem for hvad moden er.
  • Vælg dine smykker med omhu. Du skifter bluse hver dag, men ofte bruger du jo smykkerne igen og igen.
  • Prøv noget nyt engang imellem – det skader ikke, og nogle gange er der nogle venner og veninder, som kan se, at der er noget andet, der klæder dig, end det, du normalt selv ville bruge.

Cecilie Hother

  • Er bl.a. kendt som vejrvært, tv-vært og radiovært og har derudover sit eget smykkefirma Gaia Jewels.
  • Hun er 43 år og bor i Lyngby med sin mand, Thomas, og deres to børn, Ellinor og Aksel.