Christiane Schaumburg-Müller

Christiane Schaumburg-Müller ser ét fællestræk i tidens skønhedsideal - og er fan af det

Hudpleje er en essentiel del af hverdagen, makeup et must og følelsen af at være velplejet helt lykkebringende, hvis du spørger Christiane Schaumburg-Müller. Og hvis huden ikke arter sig, ved hun, at det er tid til at trække stikket og hoppe tilbage i seng.

Min morgenrutine … består – i følgende rækkefølge – af at børste tænder og sætte hår, derefter serum, creme, primer, foundation og så morgenmad, kaffe og madpakker. Og til allersidst makeup og tøj. Jeg er ikke fan at at stå op og lægge makeup direkte på. Det er, som om mit ansigt ikke er faldet ordentligt på plads. Derfor går jeg nedenunder og ordner morgenmad, madpakker og diverse skoletasker, inden jeg fortsætter med makeuppen.

At pleje min hud … er for mig en investering i mit velvære og i min selvtillid. Det kan ses på huden, at du bliver ældre – det er et uundgåeligt faktum. Men der er stadig knapper, som man kan skrue på. Jeg bruger meget tid på professionel pleje og gode ritualer derhjemme for at skrue på de knapper. Der skal masker, sera og olier til, for jeg vil gerne holde min hud smidig, fugtet og fuld af glød.

Jeg lægger makeup … hver dag – jeg er en sand makeup-elsker. Men der er stor forskel på, om det blot er en lille smule foundation og rouge, eller om det er med mascara og øjenskygge. Jeg vil sige, at jeg er halv-halv. Halvdelen af ugen er uden mascara, og den anden halvdel er med. Men der er altid primer, foundation, rouge og pæne bryn. Det er et must.

Min makeuprutine er … hurtig. Den tager maks. 10 minutter, og oftest foregår den i et fly, i bilen eller ved morgenbordet med et lille rougespejl og min makeuppung. Det lærred, som jeg lægger makeuppen på, er altafgørende. Og det bliver som før nævnt bare ikke godt, hvis det er for tidligt om morgenen, hvor hele mit ansigt stadig er hævet – især mine øjenomgivelser. Ansigtet er ikke faldet på plads endnu, og jeg ser hurtigt for makeuppet ud, som om min hud frastøder makeuppen så tidligt om morgenen. Derfor – hvis jeg har en hurtig morgen – tager jeg foundation på hjemmefra, afleverer min søn i skole og lægger derefter makeup i bilen på vej til mine møder.

Jeg plejer mit hår med … færre hårvaske end de fleste. Jeg vasker det en til to gange på en uge. Jeg bruger hårmaske i stedet for balsam og leave-in treatment og hårolie efter hårvask. Hver aften går jeg i bad, men uden at vaske hår. Efterfølgende reder jeg det igennem med et leave-in produkt – hver aften.

Den bedste duft for mig er … uden tvivl Tom Fords Eau de Positano.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at … blive under dynen. For det sker oftest, når jeg er mentalt stesset, og min hud faktisk fortæller mig, at jeg skal tage den med ro.

Det mærkeligste produkt, jeg har i toilettasken, er … en klassisk hotel-badehætte. Jeg bruger den over ansigtet, når jeg har lagt makeup og skal tage en bluse over hovedet, så der ikke kommer makeup på tøjet.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … at concealer på læberne aldrig har været en god idé.

Nutidens skønhedsideal er … kontrastfyldt. På den ene side har vi denne her kraftige ”bake and sculpt"-stil med contouring, og på den anden har vi en hud, der skal ånde med lette foundations, naturlighed og smuk glød. Jeg kan godt lide, at der er noget for alle. Fællesnævneren er, at vi skal være velplejede. Soignerede bryn og rouge på kinderne. Det, synes jeg, er feminint, og jeg er glad for trenden, som tager mig tilbage til 50'erne og 60’erne, hvor ”grooming” var på sit højeste. Selvfølgelig er udtrykket i dag tilpasset nutiden og den moderne kontekst.

Jeg føler mig smukkest, når … et look er fuldendt. Når tøj, hår og makeup passer sammen – det kan jeg godt lide. Jeg ved ikke engang, om smuk er det rigtige ord. Måske empowered passer bedre? Smukkest føler jeg mig egentlig nok lige efter sex med min kæreste.

Den vildeste natcreme

OMG! Det her er den vildeste natcreme. Teksturen er så blød, at man føler sig svøbt ind i den blødeste pude, og så giver den synlige resultater.

Re-Plasty Age Recovery Night Cream, Helena Rubinstein, 2.790 kr.

Re-PlastyAgeRecovery_noir_sans_reflet kopier.jpg

Drikkedunk til huden

Det her er også en go to for mig. Især om sommeren kan jeg ikke undvære den; faktisk brugte jeg en hel flaske denne sommer, for under solen skal min hud have masser af fugt. Men den er også god, inden jeg lægger makeup eller er i tørre miljøer såsom på en flyver.

Life Plankton Elixir, Biotherm, 500 kr.

LOW RES 50ml LPX no shadow.png kopier.jpg

En duft af spa

Duften i denne bodywash er så intens, at når du har været i bad, dufter du som om, at du er kommet ud efter to timers massage i din yndlingsspa.

Amber Musk Body Wash, La Sultane, 250 kr.

4A1A3193.JPG kopier.jpg

Sund glød på tube

Det er min all time favorit-foundation. Den er fyldt med plejende ingredienser, så huden kan ånde gennem den. Den har en medium dækkeevne, og huden får en sund glød. Hvis man vil have mere en større dæk-effekt, kan man bruge concealer under.

Miracle Pure Foundation, Max Factor, 160 kr.

160 kr .jpg kopier.jpg

Det her foto er smukt for mig, fordi …

... det repræsenterer noget og nogle, jeg bruger meget tid på og med. Veninderne. Ud over min all-time bestie og soul-sister Karina, så er jeg del af nogle fantastiske venindegrupper, der er fulde af initivativ. Vi rejser, vi griner, vi drikker, spiser og vi prioriterer tid sammen. Vi gør det sjovt at kigge i kalenderen – der er altid et arrangement at glæde sig til.

Christiane's IG billede.jpeg.jpg