Josefine Bredsted

"Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af min psykolog"

Hun har kæmpet med lavt selvværd og hormonel akne, men i dag har Josephine Bredsted sluttet fred med både sin hud og sig selv – og det lyser ud af hende. Her deler hun sine personlige tips til en velplejet (gravid) krop og et lyst sind.

Min morgenrutine består af … at jeg vækker alle celler i min krop med min Karmameju-tørbørste. Dernæst et varmt bad afsluttet med koldt vand, og så smører jeg min krop ind i olie.

Jeg stoppede med at vaske mit ansigt for halvandet år siden, og det gjorde underværker for min hormonelle akne. Som creme bruger jeg Woods Copenhagen Day Creme til sensitiv hud. Inden morgenmaden mediterer jeg og skriver dagbog. Meditationen er den vigtigste del af min morgen, da det sætter intentionen for resten af dagen.

Jeg lægger makeup, når … jeg har lyst til at give mig selv lidt ekstra glød. I mange år brugte jeg makeup som en maske til at dække min hormonelle akne og mit meget lave selvværd. I dag er det mere en forlænget del af min hudplejerutine. Lidt ekstra pynt, der skal fremhæve den, jeg elsker, og ikke gemme hende væk. Jeg bruger produkter, der har plejende egenskaber, og som ikke kvæler huden.

En gang imellem er det sjovt at lege og lægge en vild makeup til fest, men det er også hårdt for min hud, og jeg slår tit ud af kraftig foundation. Derfor er min hverdagsmakeup BB Cream fra Karmameju med spf 30, browgel fra Mac, blush og lipgloss fra Swaé.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være … at ægte kærlighed og accept kommer indefra. I starten troede jeg, at selvkærlighed var en ansigtsmaske eller at få ordnet negle. Efter flere års arbejde med terapi og selvudvikling ved jeg jeg nu, at selvkærlighed ikke findes i en ny taske eller et godt job. Selvkærlighed er at acceptere mig selv, uanset hvor jeg er i livet

Den bedste duft for mig er … lavendel. Som gravid undgår jeg parfume, men nyder dufte fra min diffuser, og her er lavendel for mig den lækreste duft at have i hjemmet. Den indbyder til ro og nærvær. Når jeg kan bruge parfume igen, vil det være Gypsy Water fra Byredo, og lige om lidt bliver det helt sikkert duften af min nyfødte baby.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at … skabe mere ro omkring mig. Efter at jeg er flyttet ”på landet”, er min hud blevet markant bedre. Hvad det præcis skyldes, kan være svært at sige, men jeg tror, det er kombinationen af mindre stress, forurening og takeaway med mere frisk luft, natur og hjemmelavet mad.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået ... fik jeg af min psykolog, som lærte mig at springe det led over, som mit ego havde skabt, og som handlede om, at jeg kun var værd at elske, hvis jeg var perfekt. Hendes ord fik noget til at falde på plads i mig. I alle de år havde jeg arbejdet så hårdt for at være perfekt, at det gav mig en spiseforstyrrelse og en ulykkelig tilværelse.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden, er … min tungerenser fra Moshi Moshi Mind. Jeg er endnu ikke begyndt på dette ayurvediske ritual, men tænker, at det bliver det næste, jeg vil inkorporere i min skønhedsrutine.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … lad være med at tage p-piller, som ødelægger din naturlige hormonbalance, giver dig forhøjet blodtryk og senere hormonel akne.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er … vildt. Jeg er ved at gro et lille menneske i min krop, og det er i sig selv dybt fascinerende, synes jeg. Det har tvunget mig til at skrue helt ned for tempoet og skrælle nye lag af min selvkærlige rejse. Det er blandt andet en øvelse i at sætte pris på mig selv, selvom jeg ikke har den samme energi, som før jeg blev gravid. Jeg bruger den i stedet på at sætte et nyt liv i verden, og det er virkelig magisk.

Nutidens skønhedsideal … handler for mig om kærlighed og accept, men ikke fra andre end fra dig selv. Hvis vi vendte al den energi indad, som vi bruger på at bekymre os om, hvad andre tænker, vil vi selv kunne se, hvor smukke vi i virkeligheden er.

Jeg føler mig smukkest, når … jeg føler en dyb ro indeni og er i naturen. Når jeg er afslappet og kan mærke solens varme eller føle den dybe kærlighed, jeg har til min mand. Når jeg ser på min voksende krop og mærker det lille liv, der spirer i min mave. Jeg føler, at den her baby bringer så meget kærlighed, og det stråler igennem mig.

Josephine Bredsteds favoritter:

karmameju_calm_balm.jpg

Universalbalm

Min Calm Balm fra Karmameju bruger jeg til alt: tørre læber, voksende mave, fødder, ansigt. Især i de kolde måneder er den uundværlig for mig. Calm Balm, Karmameju, 300 kr.

karmameju_tørbørste.jpg

Naturlig eksfoliering

Denne tørbørste har små kobberbørster, der hjælper med væskeophobning og eksfoliering. Jeg har aldrig én eneste tør plet på huden, og jeg tror på, at det hjælper med at dræne lymferne. Recharge Brush, Karmameju, 500 kr.

woods_gua sha.jpg

Hverdagsfavorit

Gua sha, Woods Copenhagen, 335 kr.

honey_hydra serum.jpg

Blød som honning

Liv og Bea, som står bag mærkerne Honey og To The Moon, Honey, kender jeg rigtig godt, og jeg er så stolt af alt det, de har skabt. Deres produkter skuffer ikke, og derfor er Hydra Serum blevet min favorit. Den føles så ”rig” at smøre på huden og efterlader en fantastisk glød. Hydra Serum, Honey, 490 kr.

Den dyre vane

la mer_soft cream.jpg

Jeg har fået den dyreste vane, og det er denne creme fra La Mer. Det er, som om den har healet min hud efter mange år med akne. Min hud føles mere ensartet og jævn. Den er vanvittig dyr, men shit den har virket godt. The Moisturizing Soft Cream, La Mer, 1.240 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi ...

ig-billede.jpg

Om Josephine Bredsted

Hun er selvstændig, influencer og skaber af The Self-Love Journey, der laver workshops og retreats.

Hun er 33 år, gift med Christen og gravid med deres første barn.