Dorthe Kvist klædeskab

Dorthe Kvist finder de fedeste fund i highstreet-butikkerne: Få hendes bedste tips her

Med en baggrund som designer i modebranchen kender Dorthe Kvist alt til kvalitet og former og er derfor supergod til at opdage fund i highstreet-butikkerne, hvor kvaliteten sagtens kan være høj, hvis man ved, hvad man skal kigge efter.

Stil

Min stil er ret afslappet, farverig, uhøjtidelig og nok lidt ligesom mig selv sammensat af modsætninger.

Jeg elsker romantiske flæser, men gerne sammen med sneakers, og kjoler med store støvler, blomsterprint sammen med noget sporty. Så man kan dresse ting op og ned ved at sætte det sammen med en modsætning.

Jeg prøver en gang imellem at overbevise mig selv om, at jeg skal klæde mig ”pænt og voksent”, men jeg elsker farver, falder altid for ting, der larmer lidt, og shopper uden en plan.

Jeg har arbejdet med mode i 18 år, inden jeg blev havearkitekt, så jeg har været igennem en hel masse faser, nogle mere vellykkede end andre.

1.jpg

Da jeg var 12 år, begyndte jeg at sy mit eget tøj, og igennem tiden har jeg også syet for andre.

Min klasselærerinde bestilte i 6. klasse en festkjole til sin runde fødselsdag, og siden har jeg syet alt fra jakkesæt, brudekjoler, konfirmations- og studenterkjoler og meget andet for andre, lige indtil jeg startede på Danmarks Designskole i slutfirserne.

Som havenørd er jeg de sidste mange år gået all in på cottage core-moden, faktisk længe inden det blev et begreb, og har klædt mig meget botanisk og blomstret, men altid stylet det med noget sporty og noget med kant. Jeg elsker kontraster.

2.jpg
Først for nylig har Dorthe fået en eksklusiv taske, som hun er meget glad for, og det er den beige fra See by Chloe. Blå strik fra Zara, grøn taske fra et marked i Frankrig og lille stribet taske med læderrem fra Zara. Den blå shopper er Dortes bedste rejsefund. Det er et samarbejde mellem franske Margaux Keller X Monoprix,

Inspiration

Den finder jeg i folk omkring mig, film, musik, mine børn, stemninger, rejser, andre kulturer, naturen og følelser.

Jeg er meget optaget af følelsen, uanset hvilken slags design vi taler om, og det er den, jeg har arbejdet med, både som modedesigner, og også nu som havedesigner.

Det er den følelse, tøjet giver dig, der er det vigtigste, og en god følelse får dig til at udstråle det samme. Du kan føle dig smuk, bad-ass, tryg, vild, afdæmpet, sjov, alt muligt … og det er det, der gør det spændende – at klæde sig forskelligt alt efter humør, og hvilken følelse du går efter og har brug for.

3.jpg
Kjolen er et heldigt sommerfund fra Zara, som Dorthe bruger hele året. Den broderede kimonojakke og strik er også fra Zara. Støvler fra Shoebiz.

Favoritbrand

Egentlig er jeg ligeglad med brands og mærker. Men jeg kunne godt drømme om at købe flotte sager fra Britt Sisseck og Cecilie Bahnsen, fordi det er så flot og unikt, og Isabel Marant, fordi der ikke er nogen som franskmændene, der kan skabe afslappet mode på den helt rigtige ubesværede og nonchalante måde.

Jeg kan lide bæredygtig strik fra Care By Me og Aiayu og sporty sager fra Mads Nørgaard, og der er mange andre dygtige designere.

Men jeg har mest lyst til at bruge mine penge på haven og på rejser, så jeg shopper primært på udsalg, på nettet , på loppemarkeder og i genbrugsbutikker på Vesterbro og Frederiksberg.

Mine børn er totalt genbrugshajer, så de er også gode til at finde ting til mig secondhand.

Jeg køber desuden langtidsholdbare basics fra Arket, Cos og Uniqlo, og så har jeg en svaghed for highstreet-butikkerne til alt det sjove tju-bang, som jeg finder i Zara og H&M, og meget ofte i herreafdelingen.

6.jpg
Sneakers er Dorthes foretrukne fodtøj, og hun har dem på året rundt. De stribede er fra Reebok, de klare blå fra Puma, og resten er fra Adidas. Tasken bruger Dorthe, når hun er i skoven eller haven. De blå solbriller er fra Celine og de grønne samt kirsebær-hårklipsen er feriefund.

Hverdag

Nederdel, hoodie, sneakers eller løse bukser og en sweater. Om vinteren er der gerne et par varme sokker og en stor sweater indblandet.

Jeg er nok det tætteste, et menneske kan komme på at være en bjørn. Tanken om at samle til forråd, spise sig tyk og sove vinteren igennem giver ret meget mening i min verden.

Resten af året derimod er jeg en sommerfugl; fuld af farver og energi.

Fest

Jeg kan godt lide at dresse op til fest. Enten med en flot kjole, en fin bluse eller en særligt flot frisure. Jeg elsker glimmer, perler, broderier og flæser, gerne sammen med sneakers.

Jeg er blevet for doven til at gå i høje sko.

Bæredygtighed

Min fortid i modebrancen gør, at jeg ved, præcis hvor stor en klimabelastning modeverdenen skaber, dels ved produktion og dels ved overforbrug.

Det var netop derfor, jeg i sin tid skiftede stiletterne ud med gummistøvler og blev havearkitekt, så jeg på den måde kunne gøre det lidt godt igen ved at plante træer og blomster i stedet for at være med til at pushe forbrug.

4.jpg
Dorthe holder mere af sommer end af vinter og bruger sine lette kjoler året rundt med en strik over om vinteren. Kjole fra Pieces, perlebroderet strik og taske fra Zara.

Jeg tænker meget over at bruge og genbruge mit tøj, jeg syr gerne noget om, bytter tøj med mine veninder, køber genbrug og afleverer mit gamle tøj, så det kan bruges af andre. Og så prøver jeg at lade være med at købe mere, end jeg har brug for.

5.jpg
Dorthe kan stolt fortælle, at hun selv har syet nederdelen af Liberty-stof, og nederdelen høster altid mange komplimenter. Den stribede T-shirt er fra Arket, strikken fra Second Female og den grønne hue fra H&M.

På repeat

Lige nu er det strømper i fine mønstre og farver f.eks. fra Becksöndergaard, der er gode til tilbehør. Og masser af varme, farverige sweatre. Jeg hader vinter, så jeg skal gerne pakkes godt ind, indtil foråret kommer. Neglelak i alle farver er også min faste go to.

Smykker

Jeg går altid med min store Georg Jensen Moonlight Grapes-sølvring. Den er så smuk og minder mig om naturens konstante og overlegne mirakler, og hvordan Moder Jord altid er den største designer. Jeg får altid komplimenter for den. Min datter har lavet masser af superflotte perleøreringe og armbånd til mig; dem elsker jeg også højt.

imageff3t8.png
Samlingen af strik i saftige pastelfarver er stor, og især lyserød og lilla går igen. Striktrøjen på bøjle er fra Cos, den plisserede nederdel og perletaske fra Zara, mønstret strik på sofaen øverst fra Lindex, lilla strik fra & Other Stories, og sneakers fra Adidas.

Butikker

Vi har sommerhus på Sydfyn og går gerne i Fåborgs genbrugsbutikker. Det samme med alle genbrugsbutikkerne i Nykøbing Sjælland, hvor vi også kommer ofte.

Ellers køber jeg en del på nettet, mest pga. tidsnød.

Jeg finder små sjove forretninger som f.eks. The Tiny Big Sister på Instagram, de har virkelig fine ting. Og så må jeg også slå et slag for min helt lokale inspirationskilde Bofty, en skøn butik på Jernbane Allé 60 her i Vanløse; de har altid de helt rigtige items.

8.jpg
Sidste år var Dorthe til en masse fester og store mærkedage med familie og venner, og flere af dem var i kjolen fra Second Female. Skjorten med blå blomster og den blomstrede nederdel er begge fra Zara, og nogle af Dorthes all time favorites i klædeskabet, som hun bruger rundt til både hverdag og fest. Striktrøjer fra Zara og stiletter fra & Other Stories.

Tendenser

Efter at have arbejdet med og spottet trends i så mange år, først i modebranchen og nu i havebranchen, kan jeg vågne op en morgen og uden forklaring have en ufattelig trang til farven blå, flæser, striber, militærstøvler, eller hvad det nu måtte være, der er tendensen, så det er som om, jeg har det i blodet nu.

Men er der trends, der ikke passer til mig, følger jeg dem ikke.

Dorthes bedste stiltips

  • Øv dig i at være være fucking ligeglad. Hvis det gør dig glad, så tag det på.
  • Husk, at det er følelsen, det kommer an på. Hvis du har noget på, der får dig til at føle dig som en bad ass, så ligner du en bad ass.
  • Det er personlighed og kreativitet, der skaber god stil. Det er ikke nødvendigvis penge og dyre mærker. God stil er, når din personlighed skinner igennem og får dig til at stråle, og så er det lige meget, hvad din sweater har kostet.

Jeg har f.eks. ikke købt jeans i fire år, pga. den højtaljede mode, da jeg absolut ingen talje har. Men ellers tilpasser jeg tendenserne til mit eget look.

Jeg var meget vild med grungestilen i slutfirserne/starthalvfemserne og har mange varme minder om sjove fester iført småblomstrede kjoler, fletninger, smokey eyes og Dr. Martens-støvler. Jeg har hørt, den er på vej tilbage og glæder mig til masser af ternede skjorter igen.

Og så er jeg ret vild med hele oversized-tendensen. Har jeg nævnt, at jeg er til den magelige side, hvad angår mode?

9.jpg
Dorthe foretrækker store ringe og har Georg Jensen-ringen på hver dag. Den store ring med sten er fra By Malene Birger og er kun på til fest. Den anden store ring med sten er købt på en rejse til Sri Lanka, smykker og hårpynt finder hun også oftest på rejser. Datteren Ella har lavet øreringene med perler, der hænger på det lille smykkeetui. Keramikfadet til smykker har Dorthe selv lavet.

Aldrig uden

Jeg prøver faktisk at lade være med at knytte mig så meget til materielle ting, om end det er en meget svær øvelse for mig. Så jeg håber egentlig, at jeg med tiden kommer af med det meste.

Ting som mine børn har lavet til mig, beholder jeg for evigt. Min datter laver de fineste smykker, og min søn laver T-shirts og andre sjove ting, jeg får i fødselsdags- og julegave, og jeg elsker det.

Dorthe Kvist

  • Havearkitekt og ejer af tegnestuen Dorthe Kvist Studio.
  • 56 år.
  • Bor i villa i Vanløse med stor og frodig have med sin mand Jakob, datteren Ella, katten Bellis og fire høns.