Frederikke Stolbjerg

Frederikke Stolbjerg: ”Jeg har fundet en model i H&M, som jeg er glad for og derfor har flere af”

Iværksætter Frederikke Stolbjerg har det bedst i bukser, T-shirt og sneakers, men elsker også at finde lækre jakker og frakker med gode snit i genbrugsbutikker. Hun har et lille klædeskab, slider gerne tingene op og køber nye helt magen til.

Stil

God stil for mig handler mere om at finde noget, der er klædeligt til den krop, man nu har, end at gå efter noget, der er på mode. Jeg vælger altid det, der føles afslappet og behageligt for mig at have på. Stil handler mere om personlighed for mig, end at jeg skal gå med noget, som modebranchen dikterer.

Frederikke04-ny.jpg
Frederikke startede taskebrandet Stolbjerg Copenhagen med sin mand Anders for at skabe tasker i god kvalitet, der kunne holde i mange år. De to læderclutches med initialer er herfra, mens de to andre er fra genbrugsbutikker.

Inspiration

Jeg bliver inspireret af at kigge på især unge kvinder på gaden og også på Pinterest. Det betyder ikke altid, at jeg hopper med på de helt nye ting, men jeg bliver skarpere på det, jeg har lyst til. Jeg ved som regel, hvad jeg godt kan lide eller går efter og bliver ikke rigtig lokket med på en tendens, hvis den ikke klæder mig.

Favoritdesigner

Jeg er mega fascineret af en tidsperiode som 1950’erne, både når det gælder mode og den formgivning i design, der var på den tid. Det er blandt andet også derfor, jeg går i genbrugsbutikker, hvor jeg bliver draget af fortidens snit, der er skarpt og fint.

Hverdag

Du ser mig altid i sneakers, jeans, T-shirt og guldsmykker. Jeg føler mig godt tilpas, når jeg kan bevæge mig ordentligt, og jeg ikke skal tænke for meget over, hvordan tøjet sidder. Det skal bare være der. Jeg har set sådan ud, så længe jeg kan huske. Jeg kan godt lide at kunne klæde mig på med en base, jeg kan bygge videre på, hvis jeg skal ud om aftenen – så er det bare et par stiletter på, lidt vildere smykker, og så er jeg klar.

Frederikke-02.jpg
Til fest kan Frederikke bedst lide at have bare skuldre og høje hæle sat sammen med sine yndlingsjeans fra H&M, her stylet med top fra H&M og stiletter fra & Other Stories.

Fest

Jeg har tit blottede skuldre til fest – det er festligt for mig. I det hele taget er jeg ret betaget af former, både i indretning og i påklædning, og det er vigtigt for mig, at tøjet sidder godt på skuldrene og gerne har detaljer på skuldrene som skulderpuder eller andet, hvis ikke de til fest skal vises nøgne og stærke. Skuldrene er en powerfuld kropsdel, som jeg godt kan lide at fremhæve.

Garderobehits

Vamsede striktrøjer er en af mine klare favoritter i skabet. Halvdelen af året fryser jeg, så jeg har et stort forbrug af strik i alle afskygninger. Fra de tynde og fine til de mere tykke og vamsede. Og helst i beige, brun og sort, som jeg aldrig bliver træt af. Jeg kan godt lide, når ting er tilpas neutrale til, at jeg kan bruge det i mange sæsoner, så jeg ikke skal ud og købe nyt hele tiden. Jeg har klart flest basisting i min garderobe, og så køber jeg få tendensting.

Frederikke09-ny.jpg
Selvom Frederikke mest går i bukser, har hun også kjoler i garderoben til særlige lejligheder og sommerdage. Den ternede er fra Neo Noir med taske fra Stolbjerg Copenhagen, den brune fra Asos, Chaneltørklæde er arvet fra farmor, og sneakers er fra Asics.

Jeans

Jeg elsker jeans og har næsten jeans på hver dag. De er varmere end andre typer bukser, de er slidstærke og sidder godt. Og så kan jeg hurtigt dresse jeans op eller ned efter lejligheden. Det passer mig også godt, at jeg med jeans kan skifte pasform og farver efter tendenser uden at gå på kompromis med min naturlige stil.

Frederikke06-ny.jpg
Det skræddersyede sæt i uld fandt Frederikke i en genbrugsbutik, og hun faldt især for detaljerne på jakken. Taske fra Stolbjerg Copenhagen, spejlbord fra AYTM, sling back fundet på et luksusloppemarked.

Frederikkes tips til god stil

  • I stedet for at shoppe efter de nyeste tendenser, så gå efter styles, der klæder din krop. På den måde undgår du også at lave fejlkøb.
  • Gå aldrig ud ad døren, hvis du ikke føler dig godt tilpas i det outfit, du har på.
  • Gode basic styles som den lækre, hvide T-shirt, skjorten og jakkesættet er altid en god startgarderobe, som nemt kan styles både op og ned.

Sko

Jeg køber næsten altid kondisko og slider dem op, og så køber jeg det samme par igen. Jeg kan sagtens købe det samme par tre-fire gange. De skal være så old school løbesko-agtige som muligt, så er det bedst. Om sommeren er Birkenstock-sandaler eller sneakers et hit, og om vinteren bruger jeg mest halvstøvler. Mine stiletter skal altid være behagelige og til at gå i. Komfort vægter altid på lige fod med æstetik for mig.

Smykker

Halskæder og ringe bliver siddende længe, men øreringe skifter jeg dagligt og har for eksempel større på til fest.

Frederikke08-ny.jpg
Frederikke har smykker, som hun går med konstant, og lige nu er nogle af favoritterne perlekæden fundet på en ferie på Kreta og øreringene fra Jane Kønig, som hun bruger dagligt.

Undertøj

Jeg slider mine gode køb op og har bh’er, der er flere år gamle. Jeg føler mig godt tilpas i blondeundertøj, som jeg køber, når jeg falder over det, selv om jeg ofte ender i velsiddende bomuld. Kan jeg slippe for bh’en, gør jeg helst det, og jeg synes, at bare bryster i en bomuldstanktop er noget af det flotteste.

Tasker

Jeg har i syv år haft en virksomhed, der designede tasker (Stolbjerg Copenhagen, red.). Det udsprang af lysten til et mere enkelt og bæredygtigt liv, meget i tråd med min stil. Jeg ville skabe noget i god kvalitet, der kunne holde i mange år. Jeg bruger mine egne tasker hver dag og kan godt lide den patina, de får. Til hverdag bruger jeg en lille bucket bag, og til fest er jeg glad for de små clutches.

Frederikke-01.jpg

Shoppingstrategi

Less is more. Jeg finder gode basisting, som jeg så gerne køber ti af den samme af, hvis den virker. Jeg køber ting, der kan bruges til mere end et formål. Jeg har få festkjoler, der kun kan bruges til fest. Jeg har kun et lille skab til alt mit tøj, så jeg er nødt til at sortere jævnligt og sørge for, at jeg har lyst til at bruge det, jeg har. Det er helt bevidst. Min shoppetrang er lille, og jeg er ret opmærksom på, at det er ikke er klæderne, der får mig til at føle mig godt tilpas, men det er følelsen og måden, jeg bærer dem på.

Butikker

Jeg er glad for high street-butikkerne til basisting i garderoben, som jeg kombinerer med genbrug, hvor jeg finder de mere særlige ting.

Største samling

Jeans, som jeg har i alle afskygninger, vaske og modeller. Lige nu har jeg fundet en model i H&M, som jeg er glad for og derfor har flere af.

Frederikke07-ny.jpg
Blomstret kjole fra Zara med arvet tørklæde fra farmor. Det stribede jakkesæt fra Veronica B Vallenes bliver flittigt brugt, og den sorte yndlingstaske fra Stolbjerg Copenhagen bruger Frederikke til hverdag.

Tendenser

Jeg har lige oplevet, at vi skulle til 1990’er-fest, og at jeg til formålet kunne finde tøjet til festen i skabet. Jeg endte kun med at købe et bælte, som var lidt mere over the top, end jeg normalt foretrækker, og så klippede jeg en trøje i stykker og gjorde den lidt kortere, end jeg ellers ville. Dr. Martens havde jeg allerede stående til at tage på. Det var perfekt. Jeg opdager de tendenser, der er, og jeg plukker også gerne fra dem, men jeg får alligevel altid snævret det ind, så det passer til mig. F.eks. har jeg altid sorte jeans i garderoben, men så skifter pasformen måske lidt fra år til år, men det er stadig sorte jeans. Jeg ser ud, som jeg ser ud – uanset sæson.

Fakta

Frederikke Stolbjerg er tidligere ejer af taskebrandet Stolbjerg Copenhagen, som nu er af v iklet for at give plads til nye kreative projekter, tidligere medv irkende i tv-programmet ”Nybyggerne”, iværksætter, kreativ konsulent og 39 år. Sådan ser Frederikke of test ud til hverdag: i bukser – dog of test jeans – og hv id T-shir t. Begge dele fra Zara, bæltet er Frederikkes eget design fra det tidligere Stolbjerg Copenhagen samt sneakers fra Asics.