Striktrøje 2023

Her er 13 striktrøjer, der gør din vinter lidt lunere

Det danske efterårs- og vintervejr er striktrøjevejr. Men det kan være svært at vælge blandt butikkernes brede udvalg. Vi har derfor samlet sæsonens 13 pæneste og varmeste striktrøjer til din garderobe, og i denne artikel får du vores absolutte favoritter.

Det er blevet dén tid på året. Tiden, hvor vamsede striktrøjer skal holde os både lune, varme og smarte her på de kølige breddegrader.

Heldigvis findes der få ting rare at iklæde sig end en god, varm strik, og vi tør godt garantere, at når du først har fundet en favoritsweater, så kommer du ikke så nemt ud af den igen. Heldigvis er det jo også sådan, at en lækker sweater i uld matcher enhver anledning.

Måske er du typen, der strikker dine trøjer selv. Måske er du ikke – og så er det jo heldigt, at butikkerne bugner med et spændende udvalg af striktrøjer i forskellige farver, som kan løfte dit outfit på selv en mørk mandag.

Du kan se vores favoritter nederst i denne artikel – måske er der den helt rette strik, der matcher netop din garderobe og smag?

Sæsonens farver

Komfortable, praktiske og lækre striktrøjer er uundværlige, når vintervejret er over os. Sæt dem under din jakke for masser af varme eller over en hvid skjorte på kontoret. Det gode ved striktrøjer er også, at de er supersmarte og gode både til jeans, en kjole eller en nederdel.

Vi vil have strik, der luner, og igen i år må det gerne både være den klassiske version i nedtonede jordfarver, som kan bruges igen og igen. Sæson efter sæson.

Går du efter sæsonens farver, bør du dog overveje at købe striktrøjer i enten lyserød, blå eller den klassiske grå eller brun. Køb også meget gerne en sweater i uld, hvis du vil være sikker på, at din hud kan ånde, og at din strik holder længe.

Hvilken model skal du vælge?

Der findes et hav af pæne mønstre og snit, når det kommer til striktrøjer, og vil du være med på sæsonens trend, skal du hoppe i en strukturstrikket trøje – et såkaldt cable knit – eller en sweater med polo-krave. Som noget helt nyt i år vil vi også se strik med et fasttømret sjal i halsen.

Du kan også gå efter den klassiske, oversized version med rullekrave og bred kant eller en mere afslappet model med rund hals og fine deltaljer. Den slags strik er evigtgyldig og holder sæson efter sæson.

Cardigans er også et hit igen denne vinter, så hvis du har hang til striktrøjer med knapper, skal du ikke holde dig tilbage fra at gå på opdagelse i de mange fine cardigans på markedet. Og så kan du jo lade dig inspirere her, hvor guider dig til sæsonens fineste cardigans. 

Er du snarere på udkig efter en ny sweater til garderoben, så kig med herunder, hvor vi har samlet et bredt udvalg af vores uldne favoritter til kvinder i forskellige prisklasser. Måske er der en trøje til lige netop dig, din stil og dit budget.

Her er 13 af sæsonens smukkeste striktrøjer

Arket strik

Cremefarvet striktrøje med sjal, Arket, 950 kr.

American Vintage

Lyserød cardigan, American Vintage, 1.350 kr.

dame strik H&M

Cremefarvet, off-shoulder strik med flæse, H&M, 229 kr.

Dame COS

Brun strik med polo-krave, COS, 900 kr.

Ganni

Grå striktrøje med struktur, Ganni, 2.300 kr.

H&M stil

Stribet strik med lynlås i halsen, H&M, 349 kr.

Baum und Pferdgarten

Blå strik med sløjfer, Baum und Pferdgarten, 1.600 kr.

Second female

Lyserød strik fra Second Female, 1.199 kr.

Arket

Blå strik med bådformet hals, Arket, 490 kr.

Mango

Strik med sløjfe i halsen, Mango, 399 kr.

Aiayu

Strukturstrikket striktrøje i grå, Aiayu, 3.495 kr.

Magasin du Nord

Brun cardigan i cashmere, Magasin du Nord, 900 kr.

Selected Femme

Gråbrun strik med rullekrave, Selected Femme, 779 kr.