Puma SpeedCat

En gammel sneakers-model fra 00’erne gør comeback

Hvis du skal investere i ét par sneakers denne sæson, må det være Pumas ’SpeedCat’, som sad på fødderne af alle motorsport-entusiaster i 00’erne.

Der findes et hav af smarte sneakers-modeller, alligevel er der nogle, som vinder mere frem end andre.

Det er Samba-modellen fra Adidas et glimrende eksempel på. En gammel kending, som oprindeligt blev skabt til indendørsfodbold, men som nu sender et stærkt signal om, at du ved en ting eller to om, hvad der rører sig, hvis du hopper i sådan et par.

Samba-modellen har været overalt de seneste par sæsoner, og det er ikke, fordi de er yt, men noget tyder på, at de får hård konkurrence af en anden ikonisk model: Pumas 'SpeedCat'-sneakers med det lille Puma-logo på snuden og i ruskind.

De er ganske vist lidt mere vovede, end de stilsikre Samba-sneakers fra Adidas med sit mere flade udseende, som nærmere lægger sig op ad en balletsko end en typisk sneaker.

Den røde version af Pumas SpeedCat-sneakers blev spottet under den københavnske modeuge i sommer.

Puma lancerede SpeedCat-modellen til Formel 1-kørere i 1999, og den blev hurtigt synonym med motorsporten, hvor den sad på fødderne af alle med hang til hurtige biler op gennem 00’erne.

Nu tyder meget så på, at retromodellen er ved at gøre comeback – ikke bare inden for motorsport, men som allemandseje i gadebilledet.

Her, der og alle vegne

For nyligt har Puma relanceret SpeedCat-modellen i de klassiske farvevarianter sort og rød. Og én, der allerede har taget den old school-sneakersmodel til sig, er model Emily Ratajkowski.

Emily Ratajkowski er allerede ægte fan og har både den røde og sorte version af Pumas SpeedCat.

Vi føler os overbeviste om, at hypen vil sprede sig som en steppebrand. Bare vent!