Helena Witt

Helena har Sønderjyllands (måske) største samling af vores allesammens vinterfavorit

Kvinden med Sønderjyllands (måske) største jakkesamling og en forkærlighed for støvler, skjorter og striktrøjer hedder Helena Witt og er influencer. I denne uge kan du få et kig ind i hendes klædeskab, som er fyldt med komfortable favoritter, der har et maskulint touch, og smykker med rare minder.

Stil

Jeg vil beskrive min stil som meget jordnær og ærlig. Du ser mig sjældent i pragende items, men jeg prøver at udfordre mig selv med stærke farver, samtidig med at jeg følger min stil. Jeg kan godt lide at sammensætte en rå stil med nogle mere feminine items, såsom et par baggy pants og en fin blazer.

Derudover så kan jeg ikke komme i tanke om noget mere ubehageligt end at føle sig indelukket. Så jeg er blevet helt vild med et oversized look, som heldigvis også er moderne for tiden.

Inspiration

Jeg finder ofte inspiration på Instagram eller ved at observere folk på gaden. Hvordan sammensætter de deres tøj, hvilke items har de på og hvilke farver går godt sammen?

helena-witt2.jpg
Jakke fra Nakd, hjemmestrikket vest og sko fra Asos.

Favoritdesigner

Jeg har ikke en egentlig favoritdesigner, men bliver draget af et item. Derfor kan jeg blive dybt forelsket i både ting fra H&M såvel som Gucci.

Hverdag

Jeg elsker bukser i alle afskygninger. Det kan være lige fra et par habitbukser, til et par slidte jeans eller cargobukser. Jeg klæder mig meget på efter humør, og det afspejler min hverdagsuniform også. Du ser mig også ofte i en skjorte eller højhalset sweater i de kolde måneder.

helena-witt1.jpg
Skjorte fra A-view og jeans fra Zara.

Fest

Hvis jeg ved, at jeg skal danse hele natten og gerne vil føle mig godt tilpas, smider jeg ofte en blazer på. Jeg synes, at det kan se elegant og stilet ud, hvis man sammensætter sit outfit ud fra det. Hvis det derimod handler om en rund fødselsdag eller en konfirmation, elsker jeg at tage en fin kjole på, som jeg enten kan dresse op eller ned med høje sko, sandaler eller sneakers.

Helenas 3 bedste stiltips

  • Brug langskaftede støvler under kjoler og nederdele her til vinter. De er både flotte og holder benene varme.
  • Hvis du falder over noget, du virkelig gerne vil have, så vent lidt med at købe. Ønsker du dig det stadig efter nogle dages betænkningstid, har du svaret.
  • God stil kendetegnes ikke ved, hvad andre synes er god stil, eller hvilke trends der er oppe i tiden. God stil er for mig, at den afspejler, hvem du er.

Garderobehits

Jeg er ret sikker på, at jeg ejer flere blazere end gennemsnittet. Jeg synes, at det er et item, jeg kan bruge både til fest, men også som en jakke i sommertiden eller på studiet, som overdel. Derudover har jeg også en kæmpe svaghed for skjorter. Som I kan høre på det hele, så er jeg blevet enormt glad for ”herregarderoben”, som nu har indtaget den kvindelige også.

helena-witt3.jpg
Helena er vild med den maskuline trend med blazere og bruger dem nærmest hver dag. Her et udvalg fra A-View og Nakd.

Igen & igen

Jeg har en kæmpestor svaghed for striktrøjer. En høj og tyk turtleneck, som jeg kan pakke mig godt ind i – det er et item, jeg aldrig kan få for mange af!

Jeans

Jeg er ikke særligt høj, og det har altid været svært for mig at finde jeans, som passer i længden. Gina Tricots buksers passer mig både i livet og i længden, og når man finder noget, der fungerer, så skal der meget til at ændre på det.

Sko

Når det kolde vejr kommer snigende, hopper jeg ofte i et par støvler til hverdag. Jeg synes, det kan fuldende et look på en stilfuld måde. På trods af min højde bruger jeg sjældent hæle til fest, men hvis jeg gør, er hælen en højde, som jeg med sikkerhed véd, jeg kan holde ud hele aftenen.

helena-witt4.jpg
Stiletter fra Asos og New Look og sneakers fra Puma.

Smykker

Jeg går med smykker hver eneste dag og bærer altid øreringe og min elskede halskæde, som forestiller et kors – den er en gave fra nogle mennesker, jeg holder af, som desværre ikke er her mere. Jeg bruger smykker til at udtrykke noget forskelligt – fra femininitet til noget råt.

helena-witt5.jpg
Panzerkæde fra Camille Brinch, guldøreringe og armbånd med perledetaljer fra Per Borup Design og øreringe med perler fra Arhms. Ankelkæderne i perler er lavet af Helena selv.

Undertøj

Jeg er opvokset med en mor, som har fortalt, hvor vigtig støtte og kvalitet er, når det kommer til undertøj – derfor går jeg ofte i Change eller Hunkemöller for at købe og få vejledning.

Tasker

Jeg elsker alle crossbody-tasker. Jeg cykler meget rundt i København, og det er virkelig rart at have sin telefon eller cykelnøgle lige ved hånden.

helena-witt6.jpg
De foretrukne tasker fra H2O Fagerholt og By Malene Birger, som er perfekte til cykelturerene rundt i byen.

Shoppingstrategi

Ni ud af ti gange køber jeg noget, som jeg har tænkt over i længere tid. Det er sjældent, jeg finder kærligheden i butikken og spontant køber det. Ofte har jeg ofte brug for at sove på det. Hvis jeg stadig efter et par dage ikke kan få det pågældende item ud af hovedet, så er det godkendt at købe det.

Butikker

Hvis jeg en sjælden gang imellem bevæger mig ud i en fysisk butik, er det ofte butikker som Zara og H&M eller de store huse såsom Salling eller Magasin. Jeg kan godt lide, at udvalget er stort, og at jeg kan gå og blive inspireret samtidig.

Da jeg boede i Aarhus, elskede jeg at komme ind i den lille butik Lïst, som ligger på en hyggelig gade i Latinerkvateret. De har en masse minimalistiske styles i alverdens farver og i en kvalitet, som er rar at bevæge sig i.

helena-witt9.jpg
Bluse fra Baum und Pferdgarten og skjorte med frynser fra Joseph CPH.

En rejse værd

Jeg elsker at gå på markeder, når jeg er på ferie. På mine mange sommerferier med min familie, har vi altid brugt virkelig lang tid på at forhandle med gadesælgerne. Jeg synes, at udlandet kan noget andet med smykker, som er knap så minimalistiske og mere farverige.

Største samling

Jeg har en stor frakkesamling, da jeg synes, de kan give vildt mange forskellige udtryk. Det er i hvert fald den, som jeg også bruger som undskyldning for samlingen. Da jeg boede hjemme, plejede min far at sige, at jeg havde ”Sønderjyllands største jakkesamling”, så der nok noget om snakken.

helena-witt8.jpg
Den største samling hos Helena er jakker og frakker, og denne sølvfrakke fra Bruuns Bazaar er en af de nyeste i samlingen.

Tendenser

Jeg elsker, at den klassiske herregarderobe har bevæget sig ind i damemoden. Suits, sneakers, store hoodies og oversized items er jeg vild med, og efter at være flyttet sammen med Kasper, føler jeg, at jeg nu pludselig har to klædeskabe at ty til hjemme ved os.

Bedste køb

Jeg har købt en sort frakke fra H&M, som jeg sværger til hvert efterår. Den går til virkelig mange af mine outfits, og jeg skambruger den.

Seneste køb 

Jeg har for nylig købt mig et par knælange støvler fra Asos. De er helt perfekte til de kolde måneder, fordi jeg alligevel kan tage en kort kjole på eller nederdel uden at fryse om bentøjet – og så ser det jo bare for stilet ud.

Mest opsigtsvækkende køb

Det er nok min Marine Serre-trøje, som er stram og langærmet med månemønster. Den er lidt halvdyr, men hver gang jeg har den på, kommenterer folk på den og synes, den er smuk.

helena-witt7.jpg
Kjole fra Envii, bluse fra Marine Serre og støvler fra Asos.

Mere af

Jeg skal have flere støvler. Punktum. Jeg elsker at gå i dem og bruger dem, så tit jeg kan.

Aldrig uden

Jeg har arvet en smuk, hvid skjorte fra min farmor. Den er klassisk og tidløs og har en helt speciel betydning for mig, idet at den minder mig om hende.

Klar på 5 minutter

Jeg ville rede mit hår eller sætte det op, hvis det var helt umuligt. Så ville jeg prioritere at komme mascara på vipperne og ordne mine bryn. Det er noget, der giver noget struktur og kant til ansigtet, som jeg synes er vigtigt. Jeg ville hoppe i mit velkendte hverdagstøj og så smutte ud ad døren.

helena-witt10.jpg
Helenas beautyfavoritter inkluderer spray fra Elizabeth Arden, parfume fra Cholé, makeupfjerner fra Sanzi Beauty, en Estée Lauder Foundation og håndcreme fra Ecooking.

God stil

God stil er subjektivt og kan for nogen være én ting og for andre være noget helt andet. Jeg synes, at god stil kendetegnes ved, at den afspejler hvilket menneske, der er bag outfittet. Man kan komme langt ved acceptere sig selv og sin stil, uanset hvad andre tænker – så er det næsten lige meget, hvad man har på.

Helena Witt

  • Studerende, influencer og tv-personlighed.
  • Er 25 år og bor i København med kæresten Kasper Skak, som hun mødte i realityprogrammet ”Bachelor”
  • Her i blazer fra Vero Moda, bukser fra A-View og sko fra Bianco.