Josephine Bredsted: ”Aldrig har et outfit-billede på Instagram klinget så hult, som det gør lige nu”

Josephine Bredsted: ”Aldrig har et outfit-billede på Instagram klinget så hult, som det gør lige nu”

Vi har mødt kvinden bag det nye livsstilssite Legue, Josephine Bredsted, der har været på en indre rejse for at forandre sit liv til det bedre med sunde rutiner og et farvel til det job, hun troede var drømmen. Nu vil hun inspirere andre til at gøre det samme.

Sunde opskrifter, guides til at tørbørste og leve plantebaseret og inspirerende historier. Det er, hvad du finder på Danmark nye livsstilssite Legue, som er stiftet af Josephine Bredsted, tidligere PR chef hos Baum und Pferdgarten. Vi mødte hende til en gåtur, hvor hun fortalte nærmere.    

Hvad finder man hos Legue, som man ikke finder andre steder i Danmark?

På Legue har vi en evigt nysgerrig og ikke fordømmende holdning til, hvad der findes af muligheder for at udvikle sig selv. Vi prøver at udforske de metoder, som måske kan gøre en forskel for vores læsere på deres vej. Alt indholdet er baseret med en stor respekt for videnskaben og den usikkerhed, som en rejse i det indre kan bringe.  

Hvorfor har du startet Legue?

Jeg har altid været interesseret i skønhed og sundhed, og med årene er jeg blevet mere nysgerrig på spiritualitet. Jeg synes, at der manglede en platform, hvor man kunne få inspiration til at skabe det bedste liv for sig selv.  

Jeg er alene om at starte Legue, da jeg ville give mig selv frihed til at lave noget, der var helt i min ånd. De sidste mange år har jeg arbejdet med PR, hvor jeg har fået en masse viden, og i mine 20’ere har jeg været igennem nogle livskriser, som tvang mig til at ændre den måde, jeg levede på.   

Vi er alle forskellige, og det, der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig. Men det er vigtigt at forstå, at livsstilsændringer ikke er noget, der sker fra den ene dag til den anden, så du finder ikke noget quickfix eller nogle slankekure på Legue.

Hvad var det for nogle livskriser, der fik dig til at ændre din livsstil?

Jeg havde et hektisk arbejdsliv i PR-branchen med fuld knald på karrieren sidst i mine 20’erne, men jeg begyndte at føle en ´disconnect` med mig selv. I lang tid ignorerede jeg følelsen, men en alvorlig ulykke på min cykel, hvor jeg slog tre fortænder ud og fik en slem hjernerystelse, blev mit wakeup-call, hvor jeg indså, at jeg havde levet mit liv så hurtigt, at jeg ikke selv kunne følge med.

Ulykken skete tre uger inden et stort modeshow hos Baum und Pferdgarten, hvor jeg arbejdede, og på daværende tidspunkt virkede det modeshow som det vigtigste i hele verden. Men da jeg skulle meddele, at jeg ikke kunne være med, gik det op for mig, at det ikke var det vigtigste – det var mig selv, og hvordan jeg havde det. Alle de ydre ting som mit arbejde, overfladiske relationer og mit udseende blegnede, og jeg blev bevidst om, hvor vigtigt det var, at jeg passede på mig selv.

Man kan ikke give noget til andre før, at man har givet til sig selv, og lige dér gik det op for mig, at jeg ikke havde givet noget til mig selv i rigtig lang tid. 

Jeg har altid følt mig meget vigtig i mit job – jeg følte mig nærmest som mit job, men jeg måtte også indse, at jeg ikke kunne være i modebranchen på en god måde – det var for stressende for mig.

Hvilke livsstilsændringer har du foretaget siden dengang?

Efter cykelulykken begyndte jeg at dyrke yoga for at komme i kontakt med min krop og mit åndedræt. Jeg mærkede en positiv effekt, så jeg blev mere opsøgende omkring, hvad der var af alternative former for healing, og så så jeg min kost efter og mærkede, hvad den gjorde ved min krop.

Undervejs på min indre rejse mødte jeg min kæreste, og han satte spørgsmålstegn ved, hvorfor jeg ikke sagde mit job op.

Det var et af mit livs sværeste valg, men det var også det vigtigste. Jeg har lidt rigtig meget af hormonel akne, og selvom jeg brugte tusindvis af kroner på ansigtsbehandlinger og skønhedsprodukter, så gik det sjovt nok ikke væk før, at jeg stoppede i mit daværende arbejde.  

Meget af den skønhed vi har, er jo enormt påvirket af den tilstand, vi har i vores hoved, men også i vores krop, fordi den påvirker vores sundhed. Når du har et udsving i din sundhed, så er det jo et tegn på, at der er en ubalance i din krop.

Nu har jeg fået skabt en daglig rutine, hvor jeg står tidligt op, tørbørster hele min krop, tager et bad, mediterer, drikker sellerijuice og spiser mine vitaminpiller.

Det giver mig følelsen af balance, og jeg udviser omsorg overfor mig selv. Ovenstående er nogle små byggesten, som jeg løbende har sat ovenpå hinanden, så det ene har skabt overskud til at implementere det andet.

Nogle vil synes, at det er kedeligt, men at dedikere sig og gøre noget hver dag er rigtig sundt for vores psyke. I militæret fortæller de også om, hvorfor det er så vigtigt at redde sin seng om morgenen; så bliver næste opgave mere overskuelig.

Du kan ikke fylde noget på, hvis ikke du fjerner noget andet først

Josephine Bredsted

Ser du et behov i samfundet for fokus på en mere alternativ livsstil?

Jeg ser et behov i den forstand, at vi har skabt en vanvittig kultur på de sociale medier. Jeg tror slet ikke, vi forstår, hvad det har af konsekvenser, og det finder vi nok først ud af om mange år, hvor vi kan se tilbage og tænke: tænk, at vi var så skøre, at vi gjorde det her.

De sociale medier får os længere væk fra os selv, fordi vi konstant måler os med andre – hvad de laver, hvordan de lever, træner, ser ud, hvordan deres bryllup er osv. Når vi bliver så optaget af det, hvornår skal vi så kigge ind i os selv og finde ud af at: Jeg er jo perfekt, som jeg er, for jeg er mig.

Vi mister vores egen intuition, og hvad vi selv vil i livet, fordi kulturen på de sociale medier har gjort det nemmere at kopiere i stedet for at nå ind til sit eget autentiske jeg.    

Men du er jo selv meget aktiv på Instagram?

Det er jeg, men jeg prøver også at finde en balance og blive opmærksom på, om jeg går ind i den verden for at fylde noget op i mig selv, eller om jeg allerede er fyldt, og dermed har noget at tilbyde.

Jeg vil gerne vise, at jeg ikke er perfekt, men jeg arbejder med mig selv, ikke for din eller for mine følgeres skyld, men for min egen.  

Hvis vi går ind på Instagram for at blive fyldt op med dopamin, der giver os en lykkefølelse, i form af likes og kommentarer om, hvor smukke vi er, så bliver det usundt, men det er så nemt at blive afhængig af anerkendelsen, og jeg falder også selv i fælden.  

Har Covid-19 påvirket vores syn på Instagram, tror du?

Absolut! Aldrig har et outfit-billede på Instagram klinget så hult, som det gør lige nu. Vi har levet på en bølge af mig mig mig på de sociale medier, men vi har haft brug for et wakeup-call, der skal stille os kritiske overfor de mennesker, der udnytter både naturlige og menneskelige ressourcer, og så skal vi til at se udover vores egen forfængelighed.

Hvem inspirerer dig?

Jeg er meget inspireret af min mor. Hun har arbejdet med udsatte mennesker hele sit liv – lige fra flygtninge til psykisk syge. Hun har en helt unik omsorg og empati, og hun har lært mig, at der er tre ting, som alle mennesker ønsker; at være raske, rige og glade.

Efter jeg er blevet selvstændig, har jeg mødt så mange seje kvinder, der repræsenterer nogle sider, jeg virkelig ser op til. En af de største forcer er, om man er i stand til at lytte til de mennesker, som man møder på sin vej. Selvom det måske ikke er alt hos dem, der resonerer sandt hos dig, så betyder det ikke, at du ikke kan lære noget af det.

Og så er der bare noget smukt og inspirerende ved mennesker, der lever efter, hvad de kan give til andre og ikke, hvad de kan få. 

Kan vi kalde Legue for den danske udgave af Goop?

Goop har været banebrydende indenfor en ny måde at betragte sundhed på – både fysisk og mentalt. De har brudt nogle grænser og udfordret normerne for, hvordan man kan gøre ting anderledes. Der er dog nogle kulturforskelle, og jeg ikke er enig i alt, hvad de foretager sig, men de har helt sikkert været en inspirationskilde til Legue, som jeg også har valgt at lave på engelsk.

Jeg vil gerne understrege, at jeg har stor respekt for videnskaben, og hvad der er bevist frem for, hvad nogle tror på.

Josephine Bredsteds tre gode råd til at foretage livsstilsændringer

Start i det små

Der er ingen, der er vågnet op som en spirituel guru, så start med at mærke efter, hvordan du har det indeni og find ud af, hvad du har brug for at ændre.

Jeg har haft stor glæde af at have en mentor, der har hjulpet mig uden at være følelsesmæssigt investeret i min indre rejse.

Lav en prioriteringsliste

Lav en liste over ting du gerne vil prioritere i dit liv, og fokuser så på dem. Det er meget vigtigere end at drikke sellerijuice hver morgen. 

Mediter

Jeg mediterer hver morgen, hvor jeg sidder med mig selv og er stille i 20 minutter. Det har været life changing! Det lyder nemt, men det er det bestemt ikke, så start med to minutter og byg så mere på.