Julie-Elsebeth Johannesen Krog

Især ét par sko i Julie-Elsebeths garderobe har affødt uendeligt mange komplimenter

Influencer Julie-Elsebeth Johannesen Krog forbeholder sig retten til ikke at have én stil, men nappe det bedste fra dem alle – og det resulterer i et feminint og legesygt udtryk med både klassiske og humoristiske indspark.

Stil

Min stil er grundlæggende feminin, men dyppet i råhed, rullet i cirkus og drysset med lidt french chic. Jeg klæder mig på efter mit humør og kan sagtens være helt enkel med jeans og en klassisk hvid T-shirt den ene dag og så ligne indersiden af et cirkustelt den næste. Jeg forbeholder mig retten til ikke at have én stil, men at nappe det bedste fra dem alle.

Favoritbrand

Jeg er enormt glad for Anine Bing, Sissel Edelbo, Rotate Birger Christensen, Ganni, Nørgaard på Strøget, Skall Studio, Cos og Reformation. Jeg elsker følelsen af at have kvalitet mellem hænderne og at blande klassiske gode styles med mere sprælske statement-styles. 

Hverdag

Jeg har stort set kjole på hver dag. Jeg har ikke festkjoler og hverdagskjoler, jeg har bare kjoler. Og så dresser jeg dem op og ned, alt efter hvad jeg skal. Jeg kunne aldrig drømme om at rende og gemme en kjole eller taske til en speciel anledning – jeg vil kun eje ting, som kan holde til at blive brugt, og som jeg kan style på flere forskellige måder.

Til hverdag tager jeg gerne et par ballerinaer, flats eller rå støvler på til kjolen og smider en blød sweater, rå læderjakke eller lang trenchcoat udenpå.

JulieElsebeth_kjoler.jpg
Kjoler fra venstre: Baum und Pferdgarten, Baum und Pferdgarten, Ganni, Amaroso og Baum und Pferdgarten.

Fest

Til fest bruger jeg de samme kjoler som til hverdag med hæle og en farverig læderjakke eller klassisk blazer på dertil, og så dresser jeg op med smykker og sjove tasker. Jeg griber hver en mulighed for at skrue helt op for mine outfits, fordi jeg synes, det er så uendeligt sjovt bare at jokke pynte-speederen helt i bund. 

JulieElsebeth_blazer.jpg
Jakke fra Résumé og taske fra Sissel Edelbo.

Bæredygtighed

Min vej i det er at købe kvalitet, som jeg ved, at jeg vil bruge sæson efter sæson, og som selv efter meget brug efterfølgende vil kunne sælges videre på grund af kvaliteten. 

JulieElsebeth_jakke.jpg
Støvler fra Ganni, sko fra Lolo the Ballerina, taske fra Marni og jakke fra Sissel Edelbo.

Undertøj

Jeg er en uforbederlig millennial, der stadig hænger fast i g-strengen og pushup-bh’en, selvom jeg egentlig synes, at det ser smartere ud med omtrent alt andet. Jeg køber som oftest undertøj hos Skims og Intimissi. Og fem dage om måneden står den på menstruationstrusser og absolut ingen bh. 

Tasker

Jeg har efterhånden mange tasker i min samling, der både tæller klassiske Marni- og Chanel-tasker til mere vovet lak og hæklede sager.

JulieElsebeth_tasker.jpg
Favorittasken er den lilla fra Chanel. Tasker fra Chanel og kasket fra Anine Bing.

Butikker

Jeg er inkarneret internet-shopper og foretager helst mine køb fra bekvemmeligheden af min egen sofa. Hos mine favoritmærker kender jeg mine størrelser og rammer virkelig sjældent forbi. Der går som regel lang tid, fra jeg ser noget første gang, og til jeg rent faktisk beslutter at købe det, så når jeg endelig kommer i fysiske butikker, går jeg sjældent derfra med en pose. 

Tendenser

Jeg elsker, at Barbie har givet lyserød og pink en fortjent genopstandelse, og min garderobe søber rundt i alle nuancer af lyserød. Og så kigger jeg med store, beundrende øjne, når unge kvinder render rundt i lavtaljede jeans og funklende Diesel-tasker. Det er som at se mig selv ved årtusindeskiftet, og jeg elsker at kigge på det, men er også helt afklaret med, at Y2K-moden er et overstået kapitel for mig. 

JulieElsebeth_kopper.jpg
Perlekæde fra Stine A og andre smykker fra Scrouples. Solbriller fra Celine og hårklemme fra Sabina Sommer.

Bedste budgetkøb

Min lyseblå askepotkjole. Den tog 7-8 uger om at ankomme, men da jeg fik den, var den helt perfekt, så jeg bestilte den i flere farver.

JulieElsebeth_askepot.jpg
Den lyseblå askepotkjole fra Amaroso er Julie-Elsbeths bedste budgetkøb, og hun har den i flere forskellige farver. Strik og baret fra O’Tay og halskæde fra Scrouples.

WOW-køb

Mine spidse, røde Ganni-flats i lak fra denne sæson har affødt uendeligt mange komplimenter. Og fra mange sider jeg ikke havde forventet det – blandt andet min lokale te-mand, forældre i skovbørnehaven og fremmede i metroen. Jeg tænkte egentligt ikke, at de ville vække den form for opsigt, men jeg hader det bestemt ikke.

JulieElsebeth_rode-sko.jpg
De røde Ganni-sko giver mange komplimenter. Jakke og jeans fra Anine Bing, bluse fra Nørgaard paa Strøget, broche fra Loewe, sko fra Ganni, bælte og hårbøjle fra Celine samt halskæde fra Scrouples.

Aldrig uden

Jeg har galoperende ADHD og går ingen steder uden solbriller. Jeg har godt af at få fjernet lidt visuelt stimuli, når jeg er ude, og så elsker jeg bare solbriller. Jeg har en god samling af designer-solbriller, og jeg er på fornavn med en pragtfuld optiker, der er verdensmester til at lappe mine solbriller sammen igen, når jeg får sat mig på dem eller kommer til at bøje stængerne den forkerte vej.

JulieElsebeth_solbriller.jpg
Julie-Elsebeth elsker solbriller og tager aldrig afsted uden. Solbriller fra Chanel, Dior, Celine, Saint Laurent og Bottega Veneta.

Julie-Elsebeth Johannesen Krogs bedste stiltips

  • Lad være med at tage mode så alvorligt. Leg med det, og parkér alle tanker om, hvad du kan tillade dig at have på. Det, du elsker at have på, kommer alle vi andre også til at elske at se dig i.
  • Spar sammen til dit drømmekøb i stedet for at foretage mange små dopamin-køb. Og køb kun ting, som du kan forestille dig at style på flere forskellige måder. En kjole, der kun kan bruges til fester, vil sjældent blive hevet frem flere gange om året – og så er både pladsen i skabet og pengene på kortet brugt bedre et andet sted.
  • Få styr på din basisgarderobe, så du ved, at du har gode jeans, lækre T-shirts og dejlige striktrøjer. Så vil dine statement-pieces komme endnu mere til deres ret, og de bliver lettere at få brugt i hverdagen.

Julie-Elsebeth Johannesen Krog

Hun bærer titlerne journalist, forfatter og influencer. Hun er 34 år og bor i Sorø med sin mand Anders og parrets to små piger.