Karen Marie Groth

Karen Marie Groth: Dét har gjort underværker for min hud

Hun har dedikeret sit professionelle liv til at opsøge, undersøge og udforske skønhedsverdenen. Men også når hun holder fri, er det gennem skønhedsplejen og makeuprutinerne, at Karen Marie Groth finder størst ro og velvære.

Min morgenrutine består af… at jeg starter min morgen med en blød vaskeklud i ansigtet, så kaffe. Jeg kan ikke fungere uden min morgenkaffe. Har jeg ekstra tid, så tager jeg 10 minutters meditation, stilletid, kald det hvad du vil, men ingen skærm. Bare sidde der og være til.

Efter badet sprayer jeg huden med Avenes Thermal Water, lader den sidde et par sekunder og dupper resten ind i huden. Så øjencreme, gerne med peptider – elsker peptider! – derefter serum med hyaluronsyre og ceramider. Dernæst en fugtgivende dagcreme, og til sidst solcreme.

At pleje min hud betyder for mig… en perfekt måde at få et afbræk på, både morgen og aften eller når jeg har brug for at få ro på tankerne. Så tager jeg en lille ”selfcare break” og har en notesbog ved min side samtidig. Det giver mig energi og en ægte lykkefølelse, når huden er i balance, og det sender signaler til resten af kroppen.

Jeg lægger makeup… hver morgen, og det er igen et 100 procent zen-moment. Min rutine er forholdsvis enkel, og jeg har fokus på hud og læber. Elsker Lancômes Teint Idole Ultra Wear Care And Glow Foundation; den er medium dækkende, giver fugt og er et perfekt match til min sensitive hud.

Derefter mascara, så cremeblush, som jeg også bruger på øjenlåg, og til sidst en brynpensel, da jeg med mine tre øjenbrynshår har brug for hjælp.

Jeg plejer mit hår med… Hårklinikkens produkter, da jeg p.t. er i gang med et forløb hos dem. Og så er jeg svært glad for min hårbørste fra Manta; perfekt til at rede mit filtrede hår ud uden at skade det.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… at du skal huske at fortælle dine omgivelser, når de har lavet, sagt eller gjort noget, som du synes er fantastisk. Det er så opbyggeligt. At sende gode vibes ud i verden er vigtigt.

Den bedste duft for mig er… duften af kaffe, vanilje og marcipan.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… alt med Tony Bennet. Jeg er kæmpe Tony Bennetfan.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… at lade den være og sørge for at holde min rutine helt simpel. Jeg vasker mit ansigt om aftenen med en mild cleanser, og så har jeg i mange år tyet til Cicaplast Baume B5+ fra La Roche-Posay – den reparerer og nærer min hudbarriere effektivt.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, er… at være nænsom ved huden, ikke røre ved den, eksfoliere eller rense huden for meget, så der skabes inflammation i den. Hold fokus på rolige bevægelser, og sørg altid for ikke at overbelaste huden unødvendigt.

Min farmor havde en fantastisk smuk hud, og hun lavede ansigtsmassage hver morgen, fra hun var 25 år. Hendes hud var så smuk, og det var selvfølgelig ikke alene på grund af ansigtsmassagen, men den forblev gennemfugtet og elastisk til det sidste. Vanvittig hud.

Så jeg har et massageritual kørende morgen eller aften, altid med en ansigtssugekop eller gua sha, plus serum. Der er meget snak om, hvorvidt ansigtsmassage virker, men det har gjort underværker for min hud, og jeg har gjort det de seneste 10 år, så jeg bliver ved.

Skønhedsrådet til mit unge jeg ville være… ”Brug solcreme”. Det er ikke, fordi jeg har været den vilde soldyrker, men solbeskyttelse var ikke noget, jeg gik op i mine helt unge dage. Det er det til gengæld nu. Desuden ville jeg sige, at hudpleje kræver vedholdenhed.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… dejligt, på trods af at jeg synes, verden stadig er lidt for spændende. Jeg har for mange bolde i luften, gode bolde, men for mange, men det er jo mit eget ansvar at balancere. Er nysgerrig af sind og er taknemmelig for at få lov til at bruge de erfaringer, jeg har tilegnet mig i en branche, jeg brænder for, samtidig med at jeg tilegner mig nye færdigheder hver dag.

Nutidens skønhedsideal er… under forandring i disse år, og diversitet er fokus i mange henseender. Det er positivt, og vi arbejder os i en mere favnende retning, men vi er ikke i mål.

Karen Marie Groths favoritter:

Hydra-Serum_Honey.jpg

Mit foretrukne serum

Indeholder niacinamid og hyaluronsyre, som er nogle af mine yndlingsingredienser. Og så har det den lækreste dry oil-tekstur, fedter ikke, trænger hurtigt ind i huden og efterlader den blød og spændstig. Elsker. Hydra Serum, Honey, 490 kr.

SR_Ice cream.jpg

Masser af fugt

Jeg sørger for at give min hud masser af fugt, og jeg elsker ceramider – cremen fra Sunday Riley kan klare begge dele. ICE Ceramide Moisturizer, Sunday Riley, 560 kr.

OBSIDOSKIN.jpg

Perfekt til ansigtsmassagen

Ansigtssugekoppen fra Obsido er god til min sensitive hud og har den perfekte form. Ansigtssugekop, Obsido, 95 kr.

MAC.png

Powerpar

Jeg bruger disse to produkter under makeup, fordi de giver den smukkeste, sunde glød. Radiant Hydration Skin Emulsion, 275 kr. og Illuminating Silky Primer, 245 kr. Fra Mac.

CALM_BALM.jpg

Hverdagsfavorit

The Calm Balm, Mantle, 240 kr.

Dette foto er smukt for mig, fordi…

Smukt-foto.jpg

Karen Marie Groth

  • Selvstændig brand building konsulent indenfor skønhedsbranchen, grundlægger af Beautyhero og co-founder af og vært på beauty-podcasten SKIN.
  • Hun er 42 år, gift og mor til to piger på henholdsvis 5 og 10 år.