Karen Pallisgaard

Stress fik Karen Pallisgaard til at tabe en del hår - nu følger hun dette råd fra sin frisør

Forfatter og journalist Karen Pallisgaard er midt i en transformation, hvor hun dyrker fællesskab, meditation og tid til at være naturlig, nærværende og tro mod sig selv. Makeup fylder ikke meget, men det gør omsorgsfulde rutiner for hud og hår derimod.

Min morgenrutine består af… jeg står op kl. 5.00 for at meditere, og så skriver jeg dagbog, inden jeg går i bad, laver morgenmad, vækker børnene, sætter vores morgenmusik på og bruger god tid på at spise og hygge, inden vi skal ud ad døren.

At pleje min hud betyder for mig… at jeg passer på mig selv. Jeg tørbørster, renser og fugter den med ordentlige produkter og hygger mig med at smøre mig ind i olier.

Jeg lægger makeup, når… jeg skal i byen eller til et vigtigt møde. For det meste er jeg naturella. Mine børn bliver altid lige lidt overraskede og forskrækkede, når jeg har mascara på.

Min makeuprutine er… decideret sparsom. Jeg vil næsten ikke klassificere den som en rutine. Men når jeg bruger makeup, er det typisk bare mascara, rødt på kinder og læber og brunt på brynene.

Jeg plejer mit hår med… omsorg. Jeg har mistet en del hår efter en stressende periode, så min frisør har beordret mig at børste mit hår, mens jeg messer kærlige ord til det hver dag.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… "Vi er her for at være her for hinanden, damer!"

Den bedste duft for mig er… mine børns hovedbunde og så sommerregn på varm skovbund.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… Queens ”Don’t Stop Me Now”.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… at sænke farten, trække vejret dybere og holde mine yogastræk længere.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… ”Brug solcreme, goddammit!”

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg, da… jeg skulle i ”Go’ Morgen Danmark” og var i sminken inden, hvor stylisten så sødt sagde, at jeg er smukkest, når jeg smiler. Godt tip, helt gratis.

Den mærkeligste ting, jeg har på min badeværelseshylde, er… nogle meget gamle såkaldte chakra-dufte fra Aveda, som jeg lige tager et sprøjt af om morgenen for at fremkalde eller fokusere på en bestemt kvalitet for dagen. Det er lidt gakket.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… den vildeste transformationsperiode, hvor jeg er flyttet i økologisk bofællesskab med mine børn og er ved at slå dybe rødder og gro vilde vinger på ny.

Nutidens skønhedsideal er… urealistisk og svært for mig at leve op til, da jeg som sådan en gurli-naturli’ nogle gange kan føle mig helt forkert, fordi jeg ikke gider have plastic eller botox i kroppen.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg bliver kigget på med kærlige, nærværende øjne.

Karen Pallisgaards favoritter:

AcaiAnti_StressFacialCream.jpg

Glad hud

Alt face-stuff fra Rudolph Care, fordi min hud bliver så glad af de produkter, inside out. Açai Anti-Stress Face Care Family, Rudolph Care, priser fra 395-795 kr.

sard.jpg

Hverdagsfavorit

Argan Oil, Sard Kopenhagen, 340 kr.

Kevin Murphy Doo-Over.jpg

Den bedste tørshampoo

... er denne fra Kevin Murphy, som jeg bruger, fordi mit hår ikke har godt af for megen hårvask. Doo Over, Kevin Murphy, 220 kr.

Moshi Moshi Mind MindBodyOil.jpg

Langvarig fugt 

Jeg elsker kropsolien fra Moshi Moshi Mind, fordi den dufter lækkert og bevarer en god kropsfugt længe. Mind Body Oil, Moshi Moshi Mind, 375 kr.

Ecooking blush.jpg

Liv i kinderne 

Den her blush fra Ecooking er jeg glad for, fordi den giver lidt liv i fjæset. Blush 01, Ecooking, 200 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

karen-pallisgaard.jpg

Karen Pallisgaard

  • Journalist, forfatter og yogalærer med speciale i mental sundhed.
  • Hun skriver lige nu på en ny bog om langsom livsstil og er på vej med et meditationsfællesskab.
  • Hun er 41 år, mor til to på 4 og 7 år, nyskilt og nyforelsket i livet.