Som ung troede Majbritte, at skønhed var en ydre ting – i dag er hendes syn et helt andet

Der skulle en stor livskrise og en lige så stor kærlighed til, for at Majbritte Ulrikkeholm fandt hen til den ro og lykke, der karakteriserer hendes liv i dag. Krøllerne lader hun få plads, makeuppen er lagt på hylden, men de daglige renseritualer holder hun loyalt fast i.

Min morgenrutine består af… tre trin. Jeg er stor fan af Marianne Tromborgs produkter, og det er hende, jeg har med mig hver morgen.

Jeg renser med hendes skum, sprayer rosenvand i ansigtet, tørrer med en økologisk vatrondel og bruger både dag og aften hendes Anti Ageing Wrinkle Cream. En gang imellem bruger jeg hendes Anti Ageing Serum om aftenen. Jeg elsker alt ved hendes produkter. Designet i sig selv giver velvære, og jeg synes, krukkerne er så smukke på hylderne i badeværelset.

At pleje min hud betyder for mig… nogenlunde det samme som at børste tænder. Jeg kan ikke gå ind i dagen uden at føle, at min hud er renset, og jeg kan ikke gå i seng med dagen siddende i huden. Det er et lille ritual for mig, og jeg har gjort det hver dag og aften hele mit voksenliv. Min ungdomsveninde sagde engang til mig: ”Jeg har aldrig set dig gå i seng uden at gå igennem hele det der renselsesritual.” Og det er nok i virkeligheden, hvad det er. Et renselsesritual.

Jeg lægger makeup, når… jeg føler for det. Men man kan sådan set ikke sige, at jeg lægger makeup, for jeg bruger bare en lille smule mascara og lidt lipgloss. Jeg lagde makeuppen på hylden for mange år siden. Det begyndte at føles kunstigt for mig at smøre noget på min hud. Jeg elsker at være i naturen, og det, som vinden og vandet gør ved min hud, er jeg gladere for, end hvad makeup kan gøre.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… at det er så vigtigt, at vi fjerner vores fokus fra det ydre og i stedet vender opmærksomheden indad. Kvinder har været så pressede af at skulle være smukke og leve op til et bestemt kropsideal. I stedet for at fokusere på, hvordan vi nu kan blive smukke, så kan vi fokusere på at gøre noget smukt med vores liv, for når vi gør det, bliver vi smukke af det liv, vi lever.

Når vi har fred med os selv og verden omkring os, vil vi udstråle en naturlig sjælefred og værdighed. At tillade sig selv den store gave det er at elske og blive elsket, er et langt vigtigere fokus, end hvordan vi ser ud.

Mange kvinder lider under den forestilling, at de skal være smukke for at opleve kærlighed, men kærlighed er jo netop, at nogen elsker os – fordi de ser og elsker det, der bor inden i os. Hele min ungdom var jeg optaget af udseende og forskruede kropsidealer. I dag kan jeg slappe af og være helt mig selv. Jeg har mødt en mand, der elsker mig for noget andet end mit ydre.

Tænk at have brugt en hel ungdom på at kæmpe for at blive smuk nok, og så svarer manden, jeg elsker, på spørgsmålet om, hvad han egentlig synes er smukt ved mig: ”Dit hjertes godhed”.

Den bedste duft for mig er…Tromborgs Mood. Den er let krydret og minder mig om naturen. Det er dog sjældent, jeg påfører mig dufte, for jeg kan lide at mærke duftene i naturen uden indblanding fra en påført duft.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af… min niece Elisabeth, som er uddannet fysiker. Jeg viste hende alle mine cremer, og så rystede hun lidt på hovedet og sagde: ”Moster, du skal drikke en masse vand. Huden skal have fugt indefra.” Og så har jeg drukket en masse vand. Men jeg har nu beholdt mine cremer, for jeg tror, det er en god kombination at bruge en god creme og drikke en masse vand.

Til mit unge jeg ville jeg sige… ”lad krøllerne få lov at være der.” I mange år brugte jeg glattejern og stod i timevis og glattede og glattede. Jeg ville så gerne sige til den unge pige: ”Du er så fin, lige sådan som du er – med krøllet hår og bløde, runde skuldre. Du har noget inden i dig, som er noget værd. Du er allerede smuk.”

Det sted, jeg er i livet, netop nu er… det bedste sted, jeg nogensinde har været. Jeg blev totalt væltet af coronakrisen og nedlukningerne, og det tvang mig til at sælge mit hus i København og flytte ind i et lille hus på landet sammen med min hund og min kæreste. Jeg er holdt op med at prøve at være noget andet, end jeg er, og kærligheden er den bærende kraft i mit liv nu. Tid er mit guld.

Jeg fejrer mit 25 års jubilæum som forfatter i år, og da jeg læste tekster igennem fra de sidste 25 år, kunne jeg se den forvandling, som er sket så langsomt, at jeg ikke har lagt mærke til den. Men det er en stor forvandling, jeg har gennemgået. Omsider er jeg blevet den, jeg altid et sted dybt inde har følt, jeg var bestemt til at være.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg slet ikke tænker over det, og når jeg gør det, jeg virkelig føler, jeg er kommet for at gøre her i livet. Når jeg er sammen med mennesker og er optaget af dem eller i det hele taget af noget andet end mig selv, kan jeg mærke skønhed som en følelse eller måske rettere en tilstand.

Når jeg er i naturen, og vinden har bidt i kinderne, så kan jeg føle skønhed. Efter en tur i fjorden føler jeg skønhedens tilstand. Men også på en snevejrsdag, hvor kinderne bliver røde og friske helt af sig selv.

Majbritte Ulrikkeholms favoritter:

tromborg.jpg

Renseritualet

Marianne Tromborgs renseskum, rosenvand og dagcreme. De er del af mit renselsesritual og helt uundværlige for mig. Cleansing Foam, 290 kr., Facial Mist Rose Water, 290 kr. og Deluxe Face Cream Day and Night Moisturizer, 480 kr. Fra Tromborg.

Ingredien2.jpg

Kærlighed til krøllerne

Min krølleshampoo fra Ingredien kan jeg næsten ikke undvære, nu hvor jeg har ladet krøllerne krølle, som de vil. Volume Shampoo, Ingredien, 1000 ml, 430 kr.

matas-vat.jpg

Hverdagsfavorit

Økologiske vatrondeller, Matas, 15 kr.

Natural Lip Perfector.jpg

Den perfekte lipgloss

Jeg elsker den sarte rosa farve på denne lipgloss og har flere eksemplarer af den liggende alle mulige steder. Mange lipgloss’er har en smag, og det skal jeg ikke have. Denne her har noget lækkert naturligt, som jeg bare er glad for. Natural Lip Perfecto 05 Andy Shimmer, Clarins, 170 kr.

Dette foto er smukt for mig, fordi …

... lige præcis her går jeg ind i min livsdrøm hver eneste dag. Hele mit voksne liv drømte jeg om at få lov at bo ved vandet, men jeg troede aldrig, det ville komme til at ske. Der skulle en omvæltende livskrise til, før den drøm blev virkeliggjort.

Jeg mistede stort set alt under coronakrisen, og det tvang mig til at flytte mit liv langt ud på landet, hvor jeg hver dag henter styrke og inspiration i naturen, og hvor jeg efter mange år i overlevelsesbanen nu kan leve et liv med plads til sjælen. Fem minutter fra den fineste badebro hvor der er så stille, at man kun hører sangen i sivene.

Majbritte Ulrikkeholm

  • Er forfatter, sanger, musiker og underviser.
  • Hun er 58 år, kæreste med Lawrence Lindhardt Christensen.
  • Aktuel med ”De udødelige svaner – magiske fortællinger, digte og drømme”, der er en jubilæumsbog med udvalgte tekster fra 25 års forfatterliv og nye tekster.