May Kjærsgaard

”Jeg er blevet for gammel til at gå i noget, der ikke er komfortabelt”

Yndlingsfarven er blå, og tilsat brun og toner af brændt orange får brand strateg May Kjærsgaard sit røde hår til at stråle. Kom med ind i garderoben hos en stilsikker kvinde, som undgår farven lilla og tøj, der er ubekvemt.

Stil

"Min stil er meget klassisk og minimalistisk. Jeg har klart nogle favoritfarver, som også er dem, vi har i vores hjem: blå og brun samt gyldne nuancer. Jeg har den filosofi, at når man, som jeg, har en farverig personlighed, så behøver ens garderobe ikke være det.

Til gengæld sker der så ofte dét, at folk bliver lidt overraskede, når jeg folder min personlighed ud, fordi de ikke forventer, at jeg sprudler så meget, som jeg gør. Så fra tid til anden overvejer jeg at spice min stil op og køre "en hat af frugt" (som skuespillerinde Anne Marie Helger er kendt for at optræde med, red.) eller lignende, så det ydre i højere grad matcher det indre."

Inspiration

"Jeg synes, jeg bor i den mest stilede del af verden, så jeg får virkelig meget inspiration ved bare at gå uden for min dør. Jeg elsker danskernes cool og effortless stil, som ligesom med dansk design i øvrigt er et perfekt miks af form og funktion."

May-kjaersgaard-klaedeskab6.jpg
Et par af sommerfavoritterne. Den hvide kjole fra Baum und Pferdgarten bruger May med sandaler om sommeren, og den rustrøde kimono fra Malene Birger bliver også brugt som kjole. Tasken er fra Neye.

Favoritbrand

"COS er uden tvivl det brand, jeg har mest af i garderoben. Det er tidsløst, god kvalitet og minimalistisk, med lige tilpas spræl til min smag. Derudover er jeg glad for danske mærker som Gestuz, Baum und Pferdgarten, Second Female, Ganni og Stine Goya. Jeg kan godt lide tanken om primært at købe danske og skandinaviske brands og dermed støtte de dygtige danske designere, der er derude."

Hverdag

"Som selvstændig er min hverdag meget alsidig. Jeg kan starte dagen til yoga i bløde bukser og T-shirt, tage videre til kunde- og kaffemøder i blazer og hæle, og så ende derhjemme i en blød hjemmedragt om eftermiddagen. Jeg tror ikke, jeg er den eneste, der under corona-nedlukningen lærte vigtigheden af gode og behagelige hjemmesæt, og jeg har som mange andre opgraderet væsentligt på den front."

May-kjaersgaard-klaedeskab7.jpg
Som selvstændig har May fået mere tid til træning i hverdagen. Træningsmåtte fra Moshi Moshi Mind, kasket fra Day, t-shirt fra Basic Apparel, tights fra H&M og sandaler fra Keen, som er et af de seneste køb.

Fest

"I mit liv går hverdagen ofte direkte over i fest, så jeg skelner ikke så meget. Men hvis jeg ved, jeg skal videre til en fest, på bar eller til et event, tager jeg i højere grad høje hæle på og dresser lidt ekstra op fra morgenstunden."

Bæredygtighed

"Jeg er på ingen måde hellig i mit forhold til tøj, men jeg prøver at tænke cirkulært og både købe genbrug og sende mit eget tøj videre i rotation, når jeg er træt af det. På Jægersborggade i København N ligger den fineste genbrugsbutik, Tú a Tú, der primært tager danske brands ind. Der afleverer jeg mit tøj og får så halvdelen af den salgspris, de sælger det til i butikken. Win win for både pengepung og miljø."

May-kjaersgaard-klaedeskab2.jpg
Den gule kjole fra Second Female er den perfekte sommerkjole, som er let og luftig at have på og også god på meget varme dage. Den mønstrede kjole fra Resume har May fundet i vintagebutikken Tú a Tú, og den er mest på til fest.

På repeat

"Sort. Jeg har perioder ind imellem, hvor jeg har lyst til mere farve i garderoben, men jeg vender altid tilbage til det sorte outfit. Det er klassisk, pænt og larmer ikke – og så er der mere plads til, at jeg gør det."

Sko

"Jeg elsker hæle, men de skal være komfortable. Jeg har efterhånden fundet frem til de sko og støvler, jeg kan holde ud at have på en hel dag, og her er Roccamore, Billi Bi og Angulus nogle klare favoritter. Jeg er vild med, at det chunky look er in og føler ofte, at det også giver god komfort. Jeg elsker at have bare tæer, så alle sko, der lader mig gå barfodet i dem, er også et hit."

May-kjaersgaard-klaedeskab3.jpg
Sættet med kjole og bukser er fra Gestuz, og sandalerne er fra Billi Bi. Kjolen i hånden er fra Malene Birger.

Undertøj

"Jeg har ikke siden mine teenageår brugt bøjle-bh’er, for den slags er jo ukomfortable as fuck. Så der var mange år, hvor jeg bare brugte toppe, fordi det først er inden for de seneste år, at det er gået op for resten af verden, at det virkelig ikke er rart med de der bøjler. Men nu er udvalget heldigvis stort og godt!

Mine favoritbrands er Under Protection og Change, og jeg har for nylig købt et par bodyer fra Zizzi, som jeg kan mærke, er en ny favorit."

Tasker

"Jeg har aldrig fundet mig den perfekte shopper, og i dag bruger jeg meget net i stedet for en stor lædertaske. Jeg har min computer med mig rundt i byen til møder, så min taske skal kunne rumme lidt af hvert. Jeg har en helt klassisk sort clutch, som er tilpas rummelig til byture, og en sort læderrygsæk, som er flere årtier gammel men helt perfekt til lange dage, hvor man skal slæbe på en masse grej."

May-kjaersgaard-klaedeskab8.jpg
May har endnu ikke fundet den helt perfekte lædertaske til hverdagsbrug, så hun bruger net og bløde tasker som den stribede fra By Stær købt i Bahne og plastiknettet fra Samira Kudsk PR, som er en gave. Leopardstøvlerne fra Marco Tozzi er superbehagelige at gå i, og det er et must for May, når det kommer til hæle.

Butikker

"Jeg er så heldig at bo lige ved Jægersborggade på Nørrebro i København, som jeg vil betegne som Danmarks bedste og hyggeligste shoppinggade. Uanset om det er mad, tøj eller indretning, du er ude efter, så er dét stedet. Om sommeren skal du huske at afslutte din shoppetur med en is fra Istid."

Største samling

"Jeg er ret vild med sæt og har efterhånden en del. Det er så dejligt nemt at tage et sæt på og føle, at man er effortlessly velklædt."

May-kjaersgaard-klaedeskab4.jpg
Det sorte sæt fra Cos er et eksempel på to vigtige parametre for May: det er sort, og det er et sæt. Begge dele er kan hun godt lide i garderoben, da det er effortless chic.

Bedste budgetkøb

"Under min graviditet opdagede jeg Mamalicious’ elastiske tanktops, og de er simpelthen så gode og holder sig pæne i årevis. De sidder perfekt, med eller uden mave. De er onesize og kan bruges som træningstop eller som undertrøje under tøjet. Og så koster de sølle 130 kr."

Tendenser

"Jeg er ret vild med GORP-core, som er en forkortelse af ”good ol’ raisins and peanuts”, en klassisk amerikansk hiker-snack og betegnelsen for en meget funktionel og friluftsagtig stil, og med hvordan tendensen har vundet indpas.

Jeg har ikke selv en udpræget funktionel stil, men i forhold til hvordan jeg klædte mig, da jeg var yngre, har jeg klart mere fokus på komfort og funktion i dag. Jeg elsker stadig høje sko, men de SKAL være komfortable, ellers orker jeg det ikke. Tøj skal føles godt og sidde godt. Jeg er vild med, at komfort er blevet god stil, og at sneakers er okay, selv på ledelsesgange og i bestyrelseslokaler."

May-kjaersgaard-klaedeskab9.jpg
Mays brudekjole fra sit andet bryllup er fra Stine Goya, da hun ikke ønskede at være hvid brud to gange. Den sorte favoritclutch i vinduet er fra Markberg, og den mønstrede clutch på stolen er fra Beck Søndergaard. Glimmerstøvler fra Angulus og stilletter fra Billi Bi.

Wow-køb

"Jeg ELSKER mine glimmer-støvler, og de er lidt af en showstopper. Alt fra kvinder på min egen alder til ældre damer, små børn og mænd stopper mig på gaden for at komplimentere dem. De er vilde og helt perfekte til at peppe en grå mandag op med eller som konfetti til fest."

May-kjaersgaard-klaedeskab5.jpg
Her er hun i yndlingskjolen fra Just Female, der redder alle tøjkriser. Glimmerstøvlerne er fra Angulus og afstedkommer altid mange komplimenter.

Aldrig uden

"Jeg har altid velplejede negle, hud og hår. Det er de små detaljer, der skaber helheden. Som ung var jeg rigtig ked af mit røde hår, og jeg ville meget hellere have lyst eller mørkt hår, som var nemmere at sætte sammen med tøj, men da jeg fandt ud af at bruge farver som blå og brun, der komplementerer det røde hår, blev det nemmere.

Det er heldigt for mig, at min yndlingsfarve er blå, for det er pænt til rødt hår, mens jeg undgår farver som lilla og rød."

May-Kjaersgaard-om-klaedeskab.jpg
Blå er en favoritfarve i både indretningen og i garderoben. Den ternede blå kjole er fra Baum und Pferdgarten, og den blå silkebluse er vintage ligesom silketørklædet, der stammer fra Mays mor. De blå sko er fra Unisa, og de blå støvler fra Roccamore.

...

Mays bedste stiltips

  • Tag pænt undertøj på. Det er lige meget, at du ikke skal vise det til nogen, for det er selvomsorg at klæde sig pænt og i noget, der føles godt inderst. Og det vil skinne igennem i din fremtoning.
  • Du fortjener tøj, du elsker og føler dig smuk i, så husk, at det nogle gange ikke behøver at være så praktisk og komfortabelt.
  • Køb gode materialer, vask sjældent og nænsomt, og reparér dit tøj hvis muligt.

May Kjærsgaard

  • Er selvstændig brand strateg i Mayday.
  • Hun er 37 år og bor på Nørrebro med sin mand Martin og deres søn Hugo på 7 år.