Mia-Louise Mailund Smith

“Jeg slider normalvis neglelak af i løbet af ganske kort tid, men ikke disse – de holder!”

Få ting i god kvalitet og ingen uovervejede og hurtige køb er hjørnestenene i tekstildesigner Mia-Louise Mailund Smiths stilfulde garderobe. Kig med indenfor og få hendes bedste genveje til god stil, der rummer alt fra H&M til Chanel.

Stil

Ærlige materialer og kvalitet betyder i kraft af min uddannelse som tekstildesigner rigtig meget for mig.

Derfor udgør tøj med feminint skårne silhuetter og gennemarbejdede, sirlige snit langt den største del af min garderobe. Med alderen har jeg lært ikke at impulskøbe, have god tålmodighed og i stedet investere i præcis det, jeg virkelig ønsker mig, i holdbare materialer.

Inspiration

Jeg er naturligt interesseret i mønstre, farver, kultur og kunst, og jeg bliver inspireret af mennesker omkring mig. Da jeg studerede på Chelsea College of Arts i London, var jeg vild med Vivienne Westwood, Stella MccCartney og Alexander McQueen, men efter i seks år at have dyrket en meget vibrant engelsk stil forelskede jeg mig hovedkulds i de æstetiske skandinaviske designere med sans for snit, detaljer og kvalitet som Af Agger, Mark Tan og Toteme.

mia-louise-mailund-smith-hverdag.jpg
Til hverdag kan Mia-Louise også godt lide at have sine meget baggy jeans på fra H&M sat sammen med vintage Chaneljakke. Den er fundet i Trois Pommes, er over 12 år gammel og er stadig en favorit i garderoben. Ballerinaerne er fra Chanel og på næsten hver dag.

Hverdag

Mit tøj skal være i harmoni, og derfor mikser jeg stort set aldrig flere mønstre og skrappe farver, men holder mig til tone i tone-nuancer og velskabte mønstre. På en typisk hverdag klæder jeg mig i højtaljede bukser og en silketop eller en buksedragt.

mia-louise-mailund-smith-jakke.jpg
Når Mia-Louise kører ned og havbader om morgenen, har hun altid sit bløde og vaflede sæt fra H&M på før og efter dukkerten. Jakken fra Carin Wester er en ældre sag, som hun næsten har slidt op og gerne ville købe igen. Taske og smykker fra YSL, læbeskulptur fra Kelly Wearstler. Den lille roomspray er fra familiens yndlingshotel Royal Riviera i Sydfrankrig, og parfumen hedder Fable fra Ellis Brooklyn.

Fest

Til fest elsker jeg at give den lidt mere gas og skrue op for det dekadente, der følger med at iføre mig en gulvlang kjole, høje hæle og ekstra mange smykker. Min orangerøde drøm af en kjole fra Philip Lim havde jeg på til en 50-årsfødselsdag, hvor temaet var James Bond, og det var jo helt perfekt.

mi-louise-mailund-smith-fest.jpg
Den orangerøde kjole fra Philip Lim er et kært eje i garderoben. Kjole og overshirt fra Mark Kenley Domino Tan, som er en designer, som Mia-Louise er meget glad for. Taske fra Bottega Veneta og sko med øjne fra Pierre Hardy, som er super behagelige at have på og derfor også Mia-Louises yndlingssko til fest.

Bæredygtighed

Basen i min garderobe er bygget op gennem mange år af holdbare materialer og elegante pasforme. Tøjet bliver meget sjældent skiftet ud, og hvis det gør, så sælger jeg de fleste gange de items, jeg er blevet træt af, før jeg køber noget nyt.

På repeat

Jeans i diverse snit og farver fra H&M. Jeg ser ingen grund til at købe dyre jeans, når H&M laver alle de styles, jeg kunne ønske mig, til meget rimelige priser og i en fin kvalitet.

mia-louise-mailund-smith-kjole.jpg
Den lange, grønne kjole er fra Julie Fagerholt Heartmade, og Mia-Louise købte den lige før, hun blev friet til, og valgte derefter at bruge den som sin brudekjole. Taske fra Chanel.

Sko

Jeg køber hvert andet år et par elegante ballerinaer fra Chanel, som jeg bruger næsten dagligt. Dem slider jeg stort set op i min hverdag, før jeg køber et par nye. Charlotte Olympia kan noget utroligt med pasform, og så skaber hun smukke sko til en festlig aften, og nogle af mine favoritsko er herfra.

Undertøj

Jeg arbejdede engang kortvarigt i Agent Provocateurs designstudie i London, og siden da har jeg ikke kunnet stå for deres sexede, over the top og legende univers.

mia-louise-mailund-smith-undertoej.jpg
Natkjolen fra H&M er et af de seneste køb, maske fra The Beauty Sleeper, undertøj fra Agent Provocateur, som Mia Louise har arbejdet for, og favoritneglelakken fra Hermès.

Tasker

Bottega Veneta designer sindssygt smukke tasker i en vanvittig lækker kvalitet, som kan holde resten af livet. Dem drømmer jeg om at eje nogen af, og når jeg tænker på tasker, tænker jeg mest på dem. Chanel er også en evig taskefavorit, som efter min mening opgraderer et outfit og passer til alt – fra jeans til gulvlang kjole.

mia-louise-mailund-smith-smykker.jpg
Lidt gode ting er samlet på natbordet. Tallerken fra Astier de Villate fra Heim, læbeskulptur fra Kelly Wearstler og glaskuppel fra Missemai. Ring og øreringe fra Rebekka Notkin, grønne øreringe er gave fra Mia-Louises mand til hendes 40-års fødselsdag og sovemaske i silke er fra The Beauty Sleeper.

Største samling

Lange kjoler. Jeg elsker gulvlange kjoler. De er bare smukke, og man føler sig som og ligner ofte en million i dem.

mia-louise-mailund-smith-kjoler.jpg
Et festligt outfit kunne være underkjole fra Mark Tan, leopardfrakke Baum und Pferdgarten, taske fra Bottega Veneta og peeptoe-sko fra Ganni.

Bedste budgetkøb

Jeg har lige fundet en smuk, lang, elfenbensfarvet natkjole fra H&M, der matcher min elegante silkesovemaske fra The Beauty Sleeper. Jeg kan godt lide at forkæle mig selv med lækre ting helt inderst.

WOW-køb

Da jeg var højgravid med min første søn, købte jeg min gulvlange orange silkekjole fra Philip Lim med metervis af draperet stof. Min mand kalder den ”gudindekjolen”.

Aldrig uden

Mine armbånd med sten, som de dygtige kvinder fra Important Objects har lavet specielt til mig. De er lavet til mine energier af min gode veninde.

mia-louise-mailund-smith-armbaand.jpg
Armbånd fra Important Objects, der er lavet til Mia-Louises energier, vasen er fra eget firma, som hedder Missemai, og figuren er et kært arvestykke fra mormor.

Mia-Louises 3 bedste stiltips

  • Neglelakker fra Hermès er så vanvittig gode. Jeg rider en del dressur og slider normaltvis min neglelak af i stalden i løbet af ganske kort tid, men ikke Hermès’ smukke lakker – de holder!
  • Morgenbadning i havet. Jeg bader med en god veninde ganske tidligt om morgenen, før byen vågner. Det sætter gang i blodomløbet, giver glød i kinderne og er den bedste start på dagen.
  • Find dit helt eget klædelige udtryk, og opbyg langsomt en smuk garderobe i holdbare materialer.

Mia-Louise Mailund Smith

  • 46 år
  • Arbejder som tekstildesigner med speciale i indretning
  • Bor i en villa nord for København med mand og tre børn.