Naja Lauf

Designer Naja Lauf: ”Mit bedste skønhedstip har jeg fået af makeupartist Søren Hedegaard”

For designer Naja Lauf er hudplejen nærmest vigtigere end det tøj, hun har på. Makeup er en fast del af hverdagsuniformen, og så starter hun altid dagen med at give kroppen et indre brusebad.

Min morgenrutine består af… at jeg altid starter med friskpresset citronsaft i middelvarmt vand fra kedlen. Derefter et glas hjemmelavet kombucha og et glas kefirvand. Tænker på det, som om jeg giver min krop et indre brusebad. Så bad, tøj på og op på cyklen på arbejde.

At pleje min hud betyder for mig… noget helt essentielt. Det lyder måske underligt, når man er tøjdesigner, men det er næsten vigtigere end det tøj, jeg har på. Hudpleje er noget, jeg går meget op i, og det har jeg altid gjort. Måske mere ekstremt da jeg var yngre. Nu er jeg blevet klogere og har fundet en lidt enklere vej.

Jeg lægger makeup, når… jeg skal ud til noget. Jeg har makeup på hver dag, men i hverdagen er det meget enkelt. Jeg kan godt lide at lægge god makeup til en anledning, og her kan jeg også godt lide at bruge glimmerolie på de dele af kroppen, der er bare – det må man ikke glemme!

Det giver en flot glød, når man eksempelvis bruger det på ben, arme og skuldre. Min favorit er Golden Kiss Body Oil fra Rudolph Care.

Min makeuprutine er… til hverdag Miild-concealer, Chanel-bronzer, Bobbi Browns øjenbrynsstift og lidt mascara fra L’Oréal. Til aften er det samme rutine men med lidt glimmerøjenskygge i øjenvippekanten, eyeliner og mere markant læbestift, der passer til det tøj, jeg har på.

Jeg plejer mit hår med… produkter fra Hårklinikken. Ligesom min hud er min hovedbund også sart, og disse produkter giver ro og sundhed i hår og hovedbund.

Hvis jeg kunne sige en ting til mine medsøstre ville det være… brug solfaktor i dit ansigt året rundt, også omkring øjnene.

Den bedste duft for mig er… jeg er faldet pladask for Framas duft Komorebi.

Jeg lytter til denne sang, når jeg skal have smilet frem… jeg har en svaghed for fransk pop, for eksempel Vanessa Paradis med "Toi et moi" for at give et konkret eksempel.

Hvis min hud slår ud, så er mit trick at… bruge Hero fra Karmameju som det første, og herefter altid en masse fugtcreme til sensitiv hud fra et af de franske apotekermærker.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af makeupartist Søren Hedegaard, og det var, at man også skal huske at komme lidt eyeliner ved undervipperne.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden er… voks til næsehårene.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… rens din hud mere nænsomt. Intet ansigt har godt af at blive hårdhændet behandlet.

Det sted, jeg er i livet, netop nu er… i dyb taknemlighed over hvad livet har givet, og hvad jeg har. Og sagt i denne sammenhæng, så er jeg glad for, at jeg har passet på min krop, siden jeg var 20 år.

Nutidens skønhedsideal er… stærke øjne og et godt smil.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg skal ud og jeg har gjort noget ud af mig selv.

Naja Laufs favoritter: 

miild-concealer.jpg

Mild concealer

Denne concealer er så god, fordi den ikke generer sart hud og den fine hud ved øjenomgivelserne. Natural Mineral Concealer Duo, Miild, 260 kr.

avene-dagcreme.jpg

Dagcreme med farve og faktor

Denne dagcreme fra Avène giver den pæneste hud, så man ikke behøver foundation. Og så har den tilmed solfaktor. Day Cream Anti Redness, Avène, 218 kr.

balanceme-bodyoil.jpg

Den daglige olie

Jeg blander denne olie med min bodylotion hver dag. Jeg føler, at duften gør min morgen ekstra luksuriøs. Super Firming Body Oil, Balance Me, 190 kr.

bryn-og-vippeserum.jpg

Naturlig vippeserum

Jeg har sarte øjenomgivelser og har nu endelig fundet et produkt, jeg kan tåle, som giver længere og sundere øjenvipper. Bryn- og vippeserum, Naturlig Olie, 325 kr.

decubal-balm.jpg

Hverdagsfavorit

Hverdagsfavorit Lips & dry spots balm, Decubal, 70 kr.

Det her Instabillede er smukt for mig, fordi…

SN_Naja_Lauf.jpg... det er et billede fra højdepunktet i udviklingen af en kollektion. Nemlig der hvor jeg skal sætte den sammen og udtrykke den visuelt gennem en fotosession. Jeg synes, at billedet udstråler, hvor fokuseret, jeg er, og den gode stemning i teamet.

Naja Lauf

  • Er tøjdesigner med eget brand, og lige nu hænger hendes SS23-kollektion i butikkerne.
  • Hun er 61 år, er mor til Albert og har en kæreste.