Nanna Friis

Nanna Friis: Med denne lille ændring kan du hurtigt og nemt ændre hele dit udtryk

Hun får med egne ord spat af flygtige trends, vægter kvalitet og god service højt og har en imponerende samling af kurvetasker. Mød Nanna Friis, der står bag tæppefirmaet Kusiner Carpets, og se hendes stilfulde garderobe, der skal kunne holde hende komfortabel på de daglige cykelture til jobbet.

Stil

Jeg kan godt lide at have ting i ordentlig kvalitet, men ikke for fint. Jeg bliver aldrig en fin dame. Jeg kan godt lide kaftaner og løse bukser og store sweatre. Jeg går helst i klipklapper, sneakers eller støvler. Jeg cykler ind til byen på arbejde, så det skal være praktisk og behageligt, blødt og varmt.

Inspiration

Jeg har nogle meget chikke veninder, der altid inspirerer mig.

Favoritbrand

Skjorter og kaftaner fra Britt Sisseck passer perfekt til mig, og det er noget, jeg forkæler mig selv med en gang imellem. Jeg vil hellere købe en skjorte i en ordentlig kvalitet end en masse, der ikke sidder godt og ikke holder mere end en sæson.

nanna-friis-kaftan.jpg
Nannas garderobe består af få, gode ting. Nogle af favoritterne er den stribede kaftan og bukser begge fra Britt Sisseck. Den lille posetaske er fra Line Sander, mens den blå og hvid stoftaske er købt på Mallorca.

Hverdag

Jeg har det bedst i jeans, loafers, træsko eller støvler og skjorte. Når det er koldt, så har jeg altid en kashmir-sweater med. Jeg er også glad for franske arbejdsjakker, som går til det meste.

Og så har jeg en stor samling nepalesiske kashmir-tørklæder, som jeg bruger nærmest hver dag, og som min veninde Barbara Bendix designer og sælger.

nanna-friis-hverdag.jpg
Nanna i hverdagssæt, som for hende både er praktisk og præsentabelt. Skjorte fra Britt Sisseck, mørkeblå strikbukser fra Mark Kenley Domino Tan og ballerinaer fra Sabine Poupinel.

Bæredygtighed

Jeg tænker meget over bæredygtighed, både i mit arbejde med tæpperne og også når jeg selv forbruger. Jeg er parat til at støtte og købe mærker, der er bæredygtige. Jeg synes nærmest ikke, vi har andet valg.

På repeat

Skjorter fra Britt Sisseck, kaftaner, kurve og kurvetasker, som jeg gerne finder på rejser – og altid de lækreste tynde uldstrømper i Italien.

nanna-friis-kurvetasker.jpg
Kurvetaskerne er altid med til alle lejligheder, og Nanna har en stor samling af tasker, der er fundet overalt i verden – både i highstreet-butikker og på markeder i bl.a. Marokko.

Smykker

Jeg har nogle få smykker, der betyder meget for mig. Min mors signetring med rød-guld fra Beirut, og mine tynde guldarmbånd fra Teheran, der også er fra min mor. Hun var stewardesse i 1950’erne og var god til at købe smykker i Mellemøsten.

Jeg har også en ring fra Josephine Bergsøe, som jeg fik, da jeg fyldte 40, som jeg er meget glad for, samt en medaljon i en lang guldkæde, som jeg snor et par gange om halsen. Og som en sjov historie har jeg en koralkæde fra min oldemor, som oprindeligt var meget lang og blev klippet i mange stykker og delt ud både til mig og børnebørnene.

nanna-friis-hverdag-kaftan.jpg
Noget af det, Nanna får flest komplimenter for, er de stribede bukser fra Skall. Silkeskjorte fra Britt Sisseck, lædershopper fra Jérôme Dreyfuss og blå, strikket clutch fra Aiayu.

Butikker

Jeg vil helst shoppe i butikker, der giver en ordentlig service. Hvor de gider løfte blikket, når jeg træder ind ad døren, eller hjælpe til med gode råd og faglige holdninger. Desværre synes jeg lidt, at det er en mangelvare i København.

nanna-friis-hverdag-brun.jpg
Til efteråret skruer Nanna op for de brune farver i garderoben. Cardigan fra Proem Parades, spansk ridetaske, frakke fra Sportmax, vest fra Line Sander og fløjlsbukser fra Britt Sisseck.

Bedste feriekøb

Da jeg som ung boede og rejste i Israel, købte jeg en cremefarvet traditionel beduin-kjole med det smukkeste broderi på. Og her 40 år senere er de selvsamme beduiner mine skønneste arbejdspartnere i mit firma Kusiner Carpets. Det var skæbnebestemt.

nanna-friis-hverdags.jpg
Den ternede skjorte er fra Britt Sisseck, som Nanna næsten altid holder øje med på udsalg. Den quiltede jakke er fra Line Sander, og lædertasken er fra A.P.C. Den blå kaftan er fra Gallabia i Tel Aviv

Tendenser

Jeg får spat af trends og tendenser, for jeg er ikke så vild med det der med, at vi er en stamme af mennesker, der bor ens, spiser det samme og går i det samme tøj, og så kommer der en tendens, som vi alle hopper på, og så ligner vi bare hinanden. Det er meget et københavnerfænomen, synes jeg, og jeg oplever, at andre storbyer har større diversitet.

Men helt ærligt: hvad ved jeg virkelig om, hvad der rører sig – ikke ret meget. Jeg lægger mærke til tendenserne, og hvad der rører sig, men jeg styrer bevidst udenom. Jeg er ikke fashionagtig, men jeg vælger de ting, der taler til mig for håndværket, kvaliteten, farven eller mønsteret.

nanna-friis-toerklaeder.jpg
Nanna har en stor samling af tørklæder i smørblød nepalesisk kashmir, som hun køber af sin veninde. Armbånd fra rejser og arvestykker.

Bedste budgetkøb

Det er min strikkede slå om-cardigan, som jeg har fundet i en Røde Kors-butik på Fyn til 40 kr. Farverne og mønstrene kaldte på mig. Det er så skønt at finde noget i en god kvalitet til ingen penge.

kusiner-carpets-garderobe-genbrug.jpg
Nanna i sit nyeste fund til bare 40 kr.: vintagecardigan fundet i en genbrugsbutik. Kjole fra Britt Sisseck og træsko fra Ancient Greek Sandals

WOW-køb

Måske mine mere end 20 år gamle Marc Jacobs-sko, som jeg havde på i et tv-program for nylig, hvor man lige aner dem i et to sekunders klip, og de fik jeg mange henvendelser på bagefter. Sidder folk med lup?

nanna-friis-ballerina.jpg
Den knyttede taske er fundet på Ærø, og skoene er fra Marc Jacobs, og selv om de er ca. 20 år gamle, er de stadig blandt favoritterne.

Nannas 3 bedste stiltips

  • Lån og byt tøj med dine veninder.
  • Du kan altid gøre et godt fund på Vestiare Collective.
  • Rank ryggen – en flot holdning kan gøre meget.

Nanna Friis

  • Ejer Kusiner Carpets, der sælger håndlavede nomadetæpper.
  • Hun er 58 år og bor i Hellerup.