Pernille Rosenkilde

Se med i Pernille Rosenkildes klædeskab: Jeg er vild med jagten på denne type tøj

Fjer, pailletter, patchwork og farver er essensen af Pernille Rosenkildes garderobe, som ifølge hendes kæreste er lige dele ældre dame og lille barn. Tag et kig i hendes walk-in-closet, der er fyldt af skæve vintagefund i alle regnbuens farver.

Stil

Min kæreste kalder min stil ”børnehavebarn møder mormor”, hvilket ikke er særlig forkert.

Man kan sige, at min stil i manges øjne nok er more is more, men at jeg virkelig tænker meget over, at det kan blive FOR meget med både pailletter, fjer og stærke farver. Så derfor balancerer jeg altid de vilde ting med nogle sporty elementer eller kombinerer med en rolig farve som beige eller brun.

Det kunne være en Snoopy-trøje sat sammen med et par Prada-bukser. Jeg kan godt tage tøj på og tænke, at jeg skal tage 15 procent fra. Pailletter plus fjer plus glimmer kan blive for meget. Mange tror, at hvis bare der er pailletter på, så er jeg glad, men det er ikke helt sådan, jeg har det.

Der skal helst være en balance i det. Når det så er sagt, så prioriterer jeg at gå efter de lidt mere ekstravagante ting og mærker, når jeg shopper ting med fjer og pailletter. Det skal se well made ud, så jeg ikke ligner et fastelavnsris.

pernille-rosenkilde-klaedeskab2.jpg
Pernille i et af sine bedste fund fra et italiensk outlet. Bukserne høster mange komplimenter, når hun har dem på. Hun styler dem helst med en vintage-Tshirt eller sweatshirt med Mickey Mouse som denne fra Disneyland Tokyo fundet på Etsy. Sneakers fra New Balance.

Inspiration

Nogle, der inspirerer mig, er Iris Apfel og Dronning Margrethe. De er begge meget bold og flamboyante i deres look. Jeg er også tit inspireret af ældre mennesker, jeg ser på gaden, for de gør altid noget ekstra ud af sig selv, og det er fedt.

pernille-rosenkilde-klaedeskab9.jpg
Krukker fra Reflections, og smykkeskrin fra Sophie Bille Brahe. Det lilla er fra Nadia Shelbaya, is-ankelkæden er fra Pernille Lauridsen, og de tre halskæder med perler er fra Anni Lu, Pura Utz og Malaika Raiss. Blomster fra The Little Paper Flower Boutique, og skabet er designet af Müller van Severen for Hay.

Favoritbrand

Det er nok Cecilie Bahnsen, Prada eller Gucci. Cecilie Bahnsen har jeg fulgt, siden hun kom tilbage til Danmark fra designskole i London, og jeg mødte hende til et event. Jeg kunne kende mig selv i hendes formsprog og havde en af hendes første kjoler på til modeugen.

Den var lyserød og quiltet, og jeg kom på Vogue.com i den kjole, og det var meget stort for mig. Det var et moment. Sidst jeg købte noget af hende, talte vi om det, og vi kunne begge huske det.

pernille-rosenkilde-klaedeskab5.jpg
Fra venstre hænger en vintagepatchworkjakke, som Pernille selv har syet af quilts fra Ebay. De to jakker med frynser er et sydkoreansk brand, der hedder Eenk, strikhue fra Pauluschkaa Studio. Den blomstrede jakke er fra Stine Goya, den lyseblå frakke fra Sleeper, og den sorte frakke med kvaster er fra Saks Potts. Chaneltasken er købt vintage på Vestiaire Collective, og netop denne model jagtede Pernille i noget tid. Sneakers fra New Balance og Balenciaga.

Hverdag

Jeg inddeler ikke min garderobe i hverdagstøj og festtøj. Jeg har en ret farverig garderobe, men det er supervigtigt for mig, at jeg bruger de rigtig vilde ting til hverdag, så de ikke bare samler støv. Jeg vil hellere have en Cecilie Bahnsen-kjole med gylp på end en Cecilie Bahnsen-kjole, der ikke bliver brugt.

Fest

Et eksempel på festtøj for mig er, at jeg lige for tiden er ret besat af miniskørter, hvilket er en supershape, når man som jeg lige har født, og min krop ikke er helt, som den plejer, for det giver en illusion af lange ben. Jeg har sneakers på til alt også til fest. Min makeup ændrer sig til fest, hvor jeg gerne har røde læber.

pernille-rosenkilde-klaedeskab6.jpg
De smukke silkeroser er fra Damernes Magasin, de to store er fra Gucci og den mørkegrønne fra Pardo Hats.

Bæredygtighed

Det gør jeg mig ret mange tanker om især nu, hvor jeg er blevet mor, men også før. Det er hårdt at se på, at vi er ved at nå til et sted, hvor det bliver svært at rette op på de aftryk, vi sætter på vores jord, og jeg føler en stor magtesløshed, når det kommer til klimaforandringer. Jeg græder tit over det.

Det er en svær snak at tage, for de færreste kan sige, de selv har ryggen fri, og jeg promoverer også tøj i mit arbejde. Jeg køber selv meget vintage og prøver også at præge mine følgere til det. Man behøver ikke kun købe sort og hvidt for at være bæredygtig, fordi det er noget, man ikke bliver træt af, men man skal finde sin stil og bygge videre på det som et puslespil.

Bæredygtighed handler meget om at bruge sine ting og ikke have en masse i skabet, som ikke bliver brugt. Jeg har en hel del tøj, der er over ti år gammelt, som jeg stadig er glad for og bruger. Der er en uhyggelig tendens til, at mange influenter på Instagram kun viser et outfit én gang. Det er en helt forkert ting at promovere. Så jeg elsker, når jeg kan bruge de samme ting igen og igen.

pernille-rosenkilde-klaedeskab7.jpg
Pernille er designer under navnet Per And The Zoo og finder bl.a. vintageskjorter, som hun får syet plisserede vintagetørklæder på bagsiden af, som denne her. Bukser fra Ganni/Levi’s og sko fra Hereu. Værket er af Mathias Malling Mortensen, lampen er vintage. Det røde værk er købt med hjem fra Færøerne.

På repeat

Vintage sweatshirts og T-shirts med motiver som Snoopy eller Mickey Mouse.

Sko

Jeg er vild med sneakers, fordi det er så komfortabelt, og det giver en god balance til mine over the top items. Livet er for kort til at have høje hæle på hver dag.

pernille-rosenkilde-klaedeskab3.jpg
For at skabe overblik over sine sko har Pernille taget polaroidbilleder af dem, som hun har klæbet udenpå skoæskerne. På den måde får hun brugt mange flere af parrene, end hvis de lå i en bunke nederst i skabet.

Butikker

Jeg elsker Ebay, Etsy og Vestiaire Collective, som har mange preloved items. Jeg kan være lige så glad for en vintageskjorte fra en Røde Kors i Kalundborg, som jeg kan være for at gå i en stor Louis Vuitton-butik i London. Jeg er vild med jagten på vintage og det, at jeg ikke møder ti andre på gaden, der har det samme.

Jagten efter det særlige er meget speciel, og når du endelig finder det, du søger, er det mere tilfredsstillende. At købe dyre ting er jo ingen sag, hvis du vel at mærke har råd til dem, men heller ikke lige så stor en glæde. Det har en kæmpe charme at finde netop den helt særlige vintage patchwork-jakke eller smukke kjole. Jeg har tit fundet de bedste ting i klæd-ud-kassen i genbrugsbutikken.

pernille-rosenkilde-klaedeskab4.jpg
Vintagequilts i stak er fundet online til Pernilles mange projekter. Ovenpå er der et udpluk af Pernilles bedste striktrøjer. Den med ænder er fra Paul & Joe, Bowie-strik er fra Hades, den ternede og den stribede blå og røde er fra And Daughter. Strik med jordbær, og flet-tasken er vintage.

Største samling

Det er nok mine farvede striktrøjer med alt fra striber og tern til ænder og jordbær. Jeg finder dem både vintage og nye og bruger dem i årevis.

Tendenser

Der er nok ikke nogen af os, der helt kan sige os fri fra at være styret af tendenser. Men når jeg kigger tilbage i tiden, så kan jeg se, at mange af de ting, jeg gik med for fem år siden, går jeg også med i dag. Jeg har udviklet min stil lidt, men det er alligevel også meget det samme.

pernille-rosenkilde-klaedeskab8.jpg
Den prikkede taske er fra et samarbejde mellem Louis Vuitton og Yayoi Kusama, som Pernille godt vidste, at hun var nødt til at anskaffe sig, selv om det kostede et overtræk. Den rød-hvide taske med striber er fra Marimekko, den med jordbær er fra Gucci, den gule fra Bottega Veneta, elefanten fra Per and The Zoo, og taske i stof fra Liberty er fra tyske Horror Vacui.

Bedste budgetkøb

Jeg køber altid hvide T-shirts i Uniqlo. De er de bedste i både pasform og kvalitet til prisen.

Wow-køb

Mine Prada-bukser er der mange, der spørger, hvor jeg har købt. I Italien kører jeg altid forbi Pradas outlet eller outletbyer med Gucci, Bottega Veneta og Marni, og der har jeg gjort nogle vilde kup.

Jeg så nogen prøve bukserne, og jeg fulgte dem derefter på behørig afstand rundt i butikken, og da de endelig lagde dem fra sig, skyndte jeg mig at slå til. Jeg har været sindssygt glad for dem lige siden.

3 tips til god stil

  • Vær modig. Vær ikke bange for, at nogen kigger på dig på gaden.
  • Husk balancen, og træk gerne lige 10-15 % fra, selv om du gerne må gå lidt amok.
  • Køb ting i god kvalitet, så du har det i mange år, og det kan gå i arv eller leve videre hos andre.

Pernille Rosenkilde

  • Arbejder som stylist, designer og content creator.
  • Hun er 33 år og bor i en lejlighed på Vesterbro med sin forlovede Jeppe August og datteren Lizzi Flora.