Rikke Charlotte Heltoft

Rikke Charlotte Heltoft: ”Hvis du er på udkig efter de bedste sneakers, så gå herhen”

Rikke Charlotte Heltoft har en forkærlighed for de skandinaviske brands og deres minimalistiske æstetik, som passer perfekt til hendes forholdsvis afdæmpede garderobe med fokus på komfort.

Stil

Min stil afhænger meget af mit humør og årstiden. Jeg sørger altid for at keep it simple, men når det kommer til farveskalaen, ser du mig oftest i rolige og mørke nuancer i vinterhalvåret, måske med et par farverige sneakers eller et strejf af lyserød. Når sommeren rammer, er jeg mere modig, og du kan derfor spotte mig iført bukserne fra min pink pyjamas på gaden.

Favoritbrand

Jeg er særligt glad for skandinaviske brands og deres minimalistiske æstetik. Jeg kigger også ofte efter mindre lokale danske brands, når jeg jagter ny inspiration.

1.jpg
Rikke Charlotte har en forkærlighed for skandinaviske brands. Jakke og bukser fra MKDT Studio, T-shirt fra Arket, bælte fra Lovechild 1979, halskæde fra Marlene Juhl Jørgensen, ørering fra Sophie Bille Brahe og Line&Jo.

Hverdag

Da min hverdag er meget alsidig og veksler imellem at være på kontor, på produktion, ude til møder og at sidde foran computeren på hjemmekontoret, arbejder jeg ud fra et mantra: Komfort fremfor alt. Jeg ender ofte i et par jeans og en skjorte toppet med en let oversized blazer eller strik, hvis der for eksempel står møde i kalenderen.

2.jpg
De oversized blazere er perfekte over jeans og en skjorte, når dagen byder på møder. Her fra Herskind og MKDT Studio.

Fest

Helt forfærdeligt så ender jeg ofte i det samme tøj som til hverdag. Hvis jeg har gjort mig umage, har jeg smidt en hæl på og måske en rød læbe, men det sker sjældent. Jeg er virkelig imponeret over de kvinder, som er gode til at dresse op. Det burde vi alle gøre. Jeg elsker at se gamle film eller serier, hvor man virkelig gjorde noget ud af sig selv, og klædte om forud for middagen.

blobid0.jpg
Den sorte Chaneltaske kommer kun ud af skabet ved særlige lejligheder og skal gå i arv til Rikke Charlottes døtre. Hvid langærmet T-shirt fra en kollektion, som Arket lavede sammen med The Gentlewoman, bukser fra Tekla og sandaler fra Chanel.

Bæredygtighed

Jeg tænker meget over bæredygtighed, og hvis jeg kan finde mit næste køb secondhand, så gør jeg det. Men det er ikke det nemmeste, når man navigerer i en branche, hvor der hele tiden bliver produceret nyt. Jeg vælger hovedsageligt brands, der producerer med omtanke for kloden, og jeg overvejer altid mine køb. Og så investerer jeg i pieces, som er i god kvalitet og kan holde længe og måske endda blive hængende i skabet, indtil mine piger kan arve dem.

3.jpg
Rikke Charlotte får tit komplimenter for de pink Chanel sko, som hun har købt secondhand. De øverste ballerinasko er fra H&M, og de stribede sko nederst er fra Bartels.

Butikker

Jeg elsker at shoppe lokalt i Danmark. Vi er heldige at have adskillige butikker, vi skal huske at støtte. Samtidig er jeg imponeret af, hvor smukt danske brands formår at indrette sig. I København er det altid en fornøjelse at besøge Teklas smukke butik og slentre ned i Gothersgade til Lubarol og Lot#29 og ende nede i Store Strandstræde, hvor MKDT Studio, Aiayu og Skall Studio holder til. Hvis du er på udkig efter de bedste sneakers, kan jeg varmt anbefale Storm eller Naked i St. Regnegade. Uden for København er der også skatte som Dr. Adams i Odense og Stoy i Aarhus. Steder, der virkelig skiller sig ud med deres unikke valg og atmosfære.

4.jpg
Jeans og skjorter er Rikke Charlottes foretruknehverdagsuniform, og begge ting fylder efterhånden en del i garderoben. Slangeskindsskoene, der stammer fra dengang, da Phoebe Philo var chefdesigner for Céline, skiller Rikke Charlotte sig aldrig af med.

Tendenser

Jeg vil ikke sige, at jeg lader mig diktere af trends, men jeg er ret vild med de oversized silhuetter og polotrøjens revival.

9.jpg
Den langærmede hvide T-shirt fra Arket er et favoritbudgetkøb og kan bruges til rigtigt meget. Bluse fra Opera Sport og jeans fra Saks Potts.
7.jpg
Om sommeren er der flere farver i garderoben som den lyserøde polo fra Saks Potts. Den lille blondekrave fra Skall Studio giver lidt ekstra til en strik eller en T-shirt. Smykkerne går Rikke Charlotte med hver dag. Bukserne og den hvide skjorte er fra MKDT Studio, den bordeaux og mørkeblå polo er fra AF Agger, skoene er fra et samarbejde mellem Keen og Skall Studio, og det lille smykkeskrin er fra Sophie Bille Brahe.

Wow-køb

Jeg falder sjældent for meget opsigtsvækkende køb, men skal jeg nævne nogle, må det være et par pink slingbacks fra Chanel købt secondhand, som altid får et par komplimenter med på vejen, eller mine ”office”-skjorter fra Mr. Larkin, hvor der altid falder en lille far-joke af, når jeg har dem på.

5.jpg
”Office”-skjorter fra Mr. Larkin, der ofte afføder en far-joke på grund af de broderede herrenavne foran på brystet.

Aldrig uden

Det ville være nemt at nævne mine favoritsmykker her, fordi dem skiller jeg mig aldrig af med. Men jeg har to køb, som jeg ved, vil forblive i min garderobe altid. Det ene er et par Phoebe Philo for Céline-sko i gult slangeskind. De er fantastiske og de mest behagelige hæle, jeg ejer. Og så min sorte taske fra Chanel, som kun kommer frem til særlige lejligheder, og som er lige vidunderlig hver gang. Den vil for evigt minde mig om en tur til Paris med min veninde Thea med det ene formål at tage i Chanel-butikken. Og selvfølgelig spise mousse au chocolat hos Chez Janou.

klædeskab fb.jpg
Her i skjorte fra Inwear, jeans fra Skall Studio, sko fra H&M og armbånd fra Hermès.

Rikke Charlotte Heltoft

37 år, arbejder som creative producer hos MKDT Studio, freelancestylist og social media manager.

Bor i København K med sin mand Christian og parrets to børn, Rio og Rita.

Hendes bedste stiltips er:

  • Tjek altid det store udvalg af secondhandbutikker, når du forelsker dig i en ny tendens eller et dyrt item. Ofte kan du allerede finde det der.
  • Køb tidløst og i god kvalitet. Du sparer penge og forbrug på den lange bane.
  • Less is more.