Sara Ejersbo

I 10 år døjede Sara Ejersbo med svær akne – så prøvede hun en ny type kost

Forfatter Sara Ejersbo føler sig smukkest på hesteryg med jord i ansigtet og sved på panden. Hun sværger til plantebaseret mad, og så er hun helt overbevist om, at rynkecreme er absolut unødvendigt.

Min morgenrutine består af... kaffe. Og solcreme. Fokus er på at få ungerne af sted, og så skal hønsene lukkes ud, så de kan løbe i haven. Jeg sidder som regel hjemme og skriver, så det kan godt blive et stykke op ad dagen, før jeg ser mig i et spejl.

At pleje min hud betyder for mig... at tage ansigtssolcreme på. Hver dag. Også om vinteren.

Jeg lægger makeup, når... jeg skal ud som forfatter eller til fest. Til hverdag gør jeg ikke, for det bliver alt for hurtigt the new normal, og så synes man pludselig, man ser helt bleg og træt ud uden. Jeg vil hellere bare se ud, som jeg gør, og så have et ekstra gear, hvis jeg skal noget særligt.

Min makeuprutine er… først og fremmest blush. Lidt glød i ansigtet og på kinderne, det er faktisk det vigtigste. Og så mascara og øjenskygge, hvis bølgerne går højt.

Jeg plejer mit hår med... vand og sæbe. Ha ha, jeg kan høre hvert et hårstrå råbe deroppefra: "Hjælp os! Hun plejer os overhovedet ikke! Vi modtager nul pleje!"

Hvis jeg kunne sige en ting til mine medsøstre, ville det være... at nu må tiden snart være inde til at holde op med at tro på, at vi skal smøre os ind i alt muligt for at se okay ud. Helt ærligt, alt det dims og dut koster en masse penge, bøtterne forurener, og der findes fortsat ingen dokumentation, der underbygger, at man får færre rynker af at smøre creme i ansigtet.

Når jeg er i mit allermest konspirationsteoretiske hjørne, tænker jeg, at det hele er en stor afledningsmanøvre, så vi ikke opdager, at vi endnu ikke har opnået ligeløn. I 60’erne brændte de bh'erne, ikke? Jeg synes, vi skal smide rynkecremen på bålet i år.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af en makeupartist, og det var at... hvis du kun måtte bruge ét eneste produkt til din makeup, så ville de fleste vælge mascaraen, men det vigtigste er faktisk farve i kinderne, så hun sagde, at jeg altid skulle prioritere blush og eventuelt også duppe lidt på læberne. Det er den simpleste og hurtigste genvej til at se frisk og lækker ud.

Den bedste duft for mig er... mine børns og min mands hud, når de har været ude i solen.

Jeg lytter til denne sang, når jeg skal have smilet frem... lige nu er det Pil med Dronning af månen. Jeg har det med at blive helt besat af bestemte sange

og høre dem nonstop i en periode.

Hvis min hud slår ud, er mit trick... at drikke lidt mere vand og gå tidligt i seng.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden er... en måske tyve år gammel rouge fra Chanel. Den er helt tom og har været det længe, og både serie og produkt er med sikkerhed gået ud af handlen for længst, men den var min absolutte favorit, så jeg kan ikke få mig selv til at smide den ud. Nu er den bare en tom æske med et lille spejl i.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd ville det være… at komme i gang med at spise plantebaseret i en fart! Da jeg var omkring 19, fik jeg akne, og i mere end ti år fik jeg antibiotika imod det og prøvede et hav af produkter. Først den dag jeg helt urelateret og på grund af bekymring for dyrevelfærd og klima besluttede mig for at prøve veganerudfordringen, forsvandt DET HELE.

Min hud helede fuldstændig, og jeg har ikke haft et eneste problem efter det. Jeg har spist plantebaseret lige siden.

Det sted, jeg er i livet, netop nu... er utrolig lækkert. Jeg har familie, drømmejob, hobby og have. Jeg føler mig heldig, men forsøger også altid at huske, at så længe jeg har min familie, så skal der i virkeligheden ikke meget andet til for at gøre mig glad. Lånerkort til biblioteket og så en kop kaffe om morgenen, måske. 

Nutidens skønhedsideal er… faret vild. Vi ser skønhed som et øjebliksbillede, så vi jagter den perfekte selfie gennem tusind forsøg og filtre, hvorefter verden får lov se det ene skud, der blev bedst.

Men oplevelsen af skønhed kan også være en langt mere varig følelse, som udspringer af, at man er fuld af beundring for nogen, fordi de kan noget særligt. Det ville jeg ønske, at vi dyrkede lidt mere.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg er ude at ride, og hesten og jeg et øjeblik smelter sammen i perfekt balance. Så føler jeg mig helt uovervindelig.

Når jeg rider, er jeg både snavset, svedig og støvet, og jeg har en uformelig ridehjelm mast ned over hovedet, men det er noget, jeg har knoklet (og stadig knokler) for at lære, så i det øjeblik føler jeg altid, at nu skulle hele verden lige se mig.

Økologisk tørshampoo

Jeg er også meget begejstret for Elou-tørshampoo, som jeg også tit bruger. Næste gang vil jeg prøve den fra Birk, for den kommer i en papbeholder. Det er godt for frisuren og samvittighed!

elou_toershampoo copy.jpg

Tørshampoosæt, Elou, 280 kr.

Den miljøbevidste shampoo

Det var en glad dag, da jeg opdagede Purevivas shampoobar, som er rigtig god at vaske håret i – især sådan noget helt fint og flyvsk skandinavisk hår som mit. Og så efterlader den mig samtidig ikke med en masse plastikbøtter... ja, det er

klimatossens toilettaske, I kigger i!

Shampoo_Bar.png copy.jpg

Shampoo bar, Pureviva, 50 kr.

Den gode dagcreme

Jeg er meget glad for min dagcreme med solfaktor 15 – det er den økologiske fra Matas.

Matas_Natur.png copy.jpg

Aloe Vera & E-vitamin Dagcreme, Matas Natur, 110 kr.

Den faste mascara

Jeg bruger altid Benecos' mascara – den, der hedder Natural Vegan Volume i farven Magic Black. Den er god og naturlig.

Benecos_mascara_95_kr.png copy.jpg

Natural Vegan Volume Magic Black Mascara, Benecos, 95 kr.

Hverdagsfavorit

Wonder_Living_60_x_63.png copy.jpg

Bambushovedpude, Wonder Living, 500 kr.

Sara Ejersbo1.jpg

Det her Insta-billede er smukt for mig, fordi... det var min første post som romanceforfatter, hvor jeg prøvede at tage hul på at sige lidt om den genre. Det blev der heldigvis taget virkelig godt imod. Umiddelbart virker det nok ikke så vildt med et opslag om, at det er svært at finde på lækre og romantiske stednavne på dansk, men det var en overvindelse for mig.

Som regel kan jeg bedst lide at lade bøgerne tale for mig, men man er nødt til at give noget af sig selv og over- vejelserne bag også. Det synes jeg, man skylder.

Om Sara Ejersbo, 42 år

  • Forfatter og lige nu aktuel med de to første bind i romanceserien 'Vilde hjerter', der udkommer på Gutkind.
  • Gift med filminstruktør Rasmus Heide og mor til Julie på 9 år og Mikkel på 4 år.