Simone Henneberg

Simone Henneberg: ”Et af mine bedste køb er min mørkeblå, vintage Prada-nederdel”

Hun elsker farver og kontraster, sværger til 20’ernes og 80’ernes silhuetter og sætter en ære i at få glemt garderobeguld til at leve godt og længe. Kig med i klædeskabet hos stylist og secondhand-afficionado Simone Henneberg.

Stil

Min stil er enormt farverig, og den lyserøde farve er en evig favorit. Jeg elsker tylkjoler og pailletter kombineret med sneakers. Det er altid fint at mikse de sporty og feminine items og at blande det barnlige med det mere stringente, og generelt kan jeg godt lide, når kontraster mødes.

Jeg er også meget inspireret af 20’erne og 80’erne, hvilket især ses på de silhuetter, som min garderobe er sammensat af.

simone-henneberg06.jpg
Nylonstrømper, prikkede handsker og bukser fra Odd Lemon, hårklemme fra Noaburo og perletop fra Hunkøn.

Inspiration

Jeg elsker at gå på museum og suge alle indtrykkene fra de forskellige kunstnere til mig. I foråret var jeg på en udstilling med Tatsuya Tanaka i Sydkorea, som var vildt inspirerende både i forhold til farvesammensætninger og hans legende univers. Derudover finder jeg inspiration, når jeg går en tur, er på rejser, blandt mine venner og selvfølgelig på Instagram.

Favoritdesigner

Der findes mange dygtige designere, så det er svært kun at nævne én. Men jeg elsker Simone Rochas eventyrlige univers og drømmer om at købe et par af hendes åbne ballerina-inspirerede sneakers med påsatte perler.

simone-henneberg07.jpg
Jakkesættet er fra Stella Nova, strik fra Ivan Grundahl, halskæde fra Source og sneakers fra Nike.

Hverdag

Bukser med vidde og en skjorte sammensat med en blazer, og tit har jeg også et kæmpe net over skulderen, da jeg altid slæber rundt på tøj i forbindelse med mit arbejde. Generelt er min garderobe ikke delt op i hverdag og fest, så hvis mit humør er til det, kan jeg også sagtens tage en festlig kjole på, selvom jeg bare har en dag på kontoret eller er på fotoskydning.

simone-henneberg05.jpg
Klar til fest med rød læbestift fra Mac, glimmer til øjnene fra Paperdoll, øreringe fra Vibe Harsløf og blomst fra Damernes Magasin.

Fest

Til fest elsker jeg at spice mit outfit op med store øreringe, similisten ved øjnene eller ved at tage en læbestift på.

Garderobehits

Jeg har rigtig mange blazere, fordi jeg elsker den kontrast, det giver til mit ellers ret feminine udtryk. Jeg har også en svaghed for strømper og strømpebukser, da jeg føler, at det kan være prikken over i’et i et outfit med en cute eller flot strømpe.

simone-henneberg04.jpg
Den grønne læderblazer er fundet i en vintagebutik i Warszawa, den ternede er en vintage Valentino, og den mønstrede er fra Odd Lemon.

Bæredygtighed

Jeg tænker meget over bæredygtighed, også i forhold til mit arbejde. En af grundene til, at jeg startede Pink Pool Vintage var, at jeg i mange år havde haft en stor svaghed for secondhand og vintage. 

Det er både her, de unikke skatte findes, hvilket gør det nemt at skabe en personlig stil. Samtidig kan jeg være med til at give nyt liv til tøj, der allerede eksisterer, og på den måde ikke støtte den overproduktion, der finder sted i modebranchen.

Sko

Jeg er kæmpestor tilhænger af sneakers, da jeg foretrækker at have komfortable sko på, og her er mine Margiela x Reebok Tabi-sneakers et af mine absolut favoritpar. Hvis jeg har hæle på til fest, er jeg glad for mine Camper Kobarah, som både er behagelige og quirky.

simone-henneberg03.jpg
Favoritsneakers fra Reebok x Maison Martin Margiela.

Smykker

Jeg går næsten altid med de samme smykker, da jeg ikke bruger lang tid på at gøre mig klar om morgenen. Jeg går lige for tiden meget med mine øreringe fra Maanestens Jupiter-kollektion.

Butikker

Jeg er glad for at støtte mindre virksomheder og bæredygtige koncepter som made-to-order kollektioner. Nogle af mine yndlingssteder at shoppe er Odd Lemon, Noaburo, Holly Golightly, Saks Potts og secondhandbutikken Humana.

Største samling

Jeg elsker at finde quirky og unikke solbriller på markeder, secondhand og på rejser. De kan altid gøre et outfit mere interessant og er en nem måde at skifte ”udtryk” på.

solbriller.jpg
Et miks af vintage-solbriller og solbriller fra & Other Stories.

Tendenser

Jeg er vild med rosetendensen, der både kan bæres i håret, som mavebælte, eller om halsen. Det er den perfekte måde at dresse et outfit op på.

Bedste køb

Et af mine bedste køb må være min mørkeblå, vintage Prada-nederdel, da en plisseret nederdel er en klassiker for mig. Lige nu er jeg vild med at style den med et par jeans under og enten en skjorte eller en T-shirt for at skabe en god kontrast mellem det fine og det mere casual.

simone-henneberg02.jpg
Jakken er vintage, og det er Prada-nederdelen også – den er købt i vintagebutikken Humana. Bukser fra Ivy.

Aldrig uden

Jeg skiller mig aldrig af med min japanske kimono, som jeg har arvet fra min svigermor. Den har den fineste historie med sig, da hun fik den på en forretningsrejse til Japan, hvor en japansk kvinde var blevet så betaget af hendes personlighed, at hun sendte en kimono hjem til hende i Danmark efter hendes besøg. Det siger meget om det menneske, hun var.

Jeg skiller mig generelt ofte af med mit gamle tøj, da jeg ikke bryder mig om at have for meget, men nogle få items i min garderobe vil jeg aldrig skille mig af med på grund af den store affektionsværdi, de har.

simone-henneberg01.jpg
Den japanske kimono skiller Simone sig aldrig af med. Bukser fra Hofmann Copenhagen, kurvetaske fra Per & the zoo, perletaske fra Noaburo, Crocs med pynt er fundet i Asien, hvide favoritfestsko fra Camper og denimsneakers fra Ganni.

Klar på 5 minutter

Jeg bruger generelt ikke særligt lang tid på at gøre mig klar, men det er også, fordi jeg er nået til et punkt, hvor jeg ved, hvad jeg er komfortabel i. Dog kan jeg sagtens komme i en klassisk tøjkrise til større begivenheder, da jeg ofte begynder at overtænke mit outfit frem for blot at følge min intuition.

Simones bedste stiltips

  • Eksperimentér med din stil, men vigtigst af alt, så skal du altid være tro mod dig selv og din æstetik.
  • Bær dit outfit med selvsikkerhed, og det vil automatisk se gennemført godt ud.
  • Lad være med at overtænke dit look – så undgår du at komme ud af døren i et outfit, du ikke er komfortabel i.

Simone Henneberg

  • 31 år, stylist og indehaver af vintageshoppen Pink Pool Vintage.
  • Hun bor i København med sin kæreste Jonas.