Ane Øland Bækgaard

Ane Øland Bækgaard: ”Denne creme slår mange fluer med ét smæk - og jeg ser pænere ud”

For sognepræst og forfatter Ane Øland Bækgaard er det mere afgørende at have blik for verdens skønhed end sin egen. Det betyder også, at hun anskuer den daglige hudpleje som selvomsorg og ikke en skønhedsrutine – og så er det bare et plus, at en helt særlig creme også får hende til at se godt ud.

Min morgenrutine består af… en kort løbetur, en tur i koldt vildmarksbad, en god kop kaffe og morgenmad med min familie.

At pleje min hud er… nyt for mig og betyder, at jeg nu også kan vise omsorg for mig selv ved at smøre mig ind i en lækker creme.

Jeg lægger makeup, når… jeg skal til fest. Udover mascara, som jeg har på til hverdag, er min makeup ofte en rød læbestift eller glimmer på øjnene.

Min makeuprutine er… Origins GinZing Spf 40, mascara og lidt farve til øjenbrynene.

Jeg plejer mit hår med… frisk luft og hårvask en gang om ugen.

Hvis jeg kunne sige en ting til mine medsøstre, ville det være… vær barmhjertige ved hinanden. De fleste af os gør det så godt, som vi kan, og er det ikke godt nok i andres øjne, er det måske, fordi vi ikke formår at gøre det bedre, eller fordi vi synes, at noget andet er godt.

Den bedste duft for mig er… løg der bliver stegt i smør, haveroser og cigaretrøg.

Jeg lytter til denne sang, når jeg skal have smilet frem… ”Happy” med Pharell Williams.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… at lade den være eller give den en omgang fed creme.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af min svigerinde Berit, og det var at bruge Origins dagcreme med solfaktor og lidt farve. Den slår mange fluer med et smæk, og jeg ser pænere ud.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden… er min gua sha-sten – den letter på min spændingshovedpine.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… lyt til dem, der er ældre end dig selv, de har levet længere end dig og er på de fleste områder klogere og kan få dig til at sænke skuldrene, fordi det ofte bliver nemmere at være dig med alderen.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… fuldstændig fyldt af taknemmelighed over at være i live, at glædelige ting kan ske, som man ikke selv er herre over, og at mørke kan vende sig til lys.  

Nutidens skønhedsideal er… strittende i alle retninger, afhængig af hvem du er. Og det er måske det gode – at skønheden mere og mere ligger i, hvem vi hver især er, også når vi er forskellige.

Jeg føler mig smukkest, når… når jeg er sammen med alle dem, jeg elsker, og som elsker mig. Eller der føler jeg, at livet er smukt. Jeg føler mig faktisk sjældent smuk og tænker heller ikke så meget over, om jeg er det.

Ane Øland Bækgaards favoritter:

Ecooking_facial-oil-30ml-50042_349_95DKK.jpg

Olie til ansigtsmassagen

Den økologiske ansigtsolie gør det nemmere for min gua sha at glide rundt i hele ansigtet. Facial Oil, Ecooking, 350 kr.

Transform_Plus_Glow_Cycle_Serum.jpg

Hjælp til tør hud

Jeg har læst et eller andet sted, at serum skulle være godt for huden, så nu bruger jeg denne fast. Transform Plus Glow Cycle Serum, Ole Henriksen, 580 kr.

Sanex_deo.jpg

Det sikre valg

Sanex’ deodorant er den deodorant, der bedst holder svedlugten på porten. Dermo Sensitive Deodorant, Sanex, 25 kr.

GinZing_SPF_40_Energy-Boosting_Tinted_Moisturizer.psd.jpg

Hverdagsfavorit

Ginzing Spf 40 Energy Boosting Tinted Moisturizer, Origins, 245 kr.

Clinique_High_Impact_Mascara.psd.jpg

En fast favorit

Jeg har ikke mod til at skifte efter at have brugt denne mascara i 10 år; den virker, og det er det vigtigste. High Impact Mascara, Clinique, 195 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

ane-oland-baekgaard2.jpg

Ane Øland Bækgaard

  • Er sognepræst i Folkekirken, forfatter og vært på DR-programmet ”Størst af alt er kærligheden”.
  • Netop nu er hun også aktuel med bogen ”Hørt – en almanak over Hverdagens Bønner”.
  • Ane er 42 år, gift med sin gymnasiekæreste og mor til to drenge på 9 og 12 år.