Annamette Fuhrmann

Annamette Fuhrmann: ”Overgangsalderen har været de hårdeste år af mit liv”

For journalist Annamette Fuhrmann har overgangsalderen fyldt meget, men også givet hende en helt ny taknemmelighed for alt det, kroppen kan, hendes rene klare hud og hendes nye rutiner. Her deler hun sine trofaste produkter og sunde rutiner.

Min morgenrutine består af… en kop kogt vand med citron, en kop god friskkværnet kaffe med et lille skvæt fløde og 10 minutter i stilhed med stearinlys. Derefter sidder jeg som regel 20 minutter i min infrarøde sauna. Den gør underværker.

At pleje min hud… er klart noget, jeg tænker over og er mere aktiv med, efter jeg kom i overgangsalderen og kan se, at mit bindevæv er på vej sydpå. Men sagen er, at min hud, 7-9-13, altid har været fin, blød og problemfri, så den kræver ikke særlig meget pleje.

Jeg har af den grund været doven med at pleje den. Jeg er dog blevet ret vedholdende med at bruge en god ansigtsolie og har et lille aftenritual, hvor jeg renser min hud og smører den ind.

Jeg lægger makeup, når… jeg skal ud og møde verden. Ellers er jeg makeupfri. Jeg har længe været fan af en foundation-serum fra Nilens Jord; den er tynd og nem at smøre ud og lægger sig som et fint lag på ens egen hud, så man ikke ligner en, der har fået en maske på. Derefter bruger jeg mineralpudder fra Tromborg, som jeg synes giver sådan en god friskhed. Jeg bruger en solskinspudder på kindbenene og så mascara og lipgloss fra Mac.

Dette har været min makeuprutine for evigt, og jeg er ret tro mod de produkter, jeg finder, og som virker. Et makeupfirma kan godt spare sine marketingkroner på mig, for jeg skal ikke nyde noget af at eksperimentere med alt muligt forskelligt. Der er jeg virkelig stokkonservativ.

Jeg plejer mit hår med… en engels tålmodighed og en hårkur hver anden uge. Mit hår har været virkelig medtaget, siden jeg kom i overgangsalderen, og jeg har tabt rigtigt meget af det. Jeg har i forvejen et fint hår og ikke så meget af det, så det har været noget af en udfordring at holde det og pleje det, så det kunne vokse.

Et år med et godt boost af vitaminer og antiinflammatorisk kost har dog gjort en forskel. Det hår, der gror ud nu, har den samme struktur, som før jeg kom i overgangsalderen. Det er ikke nær så krøllet og kruset som de hormonkrøller, jeg ellers har rendt rundt med, og der er også mere af det.

Kunne jeg sige én ting til mine medsøstre, ville det være… tre ting, faktisk: Undervurdér aldrig din intuition, tag din plads i verden, og hjælp hvor du kan.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… Sting med ”Fields of Gold”. Det nummer minder om en af mine lykkeligste somre, hvor jeg var meget, meget forelsket, benene var brune, jeg var 22 år, og livet lå udrullet som en ubekymret blomstermark. Men faktisk er det umuligt for mig at vælge én sang.

Jeg har været radiovært i så mange år og har hørt så meget forskelligt musik, at min yndlingssang kan svinge fra den ene dag til den anden. Det er først, når året er omme, at jeg kan se på min Spotify, hvilket nummer jeg har lyttet mest til. Til gengæld kan jeg lytte til ét nummer i dagevis, hvis det lige fanger mig. Der ryger jeg virkelig ned i et kaninhul.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… ikke noget, for det gør min hud aldrig. Til gengæld er mit hår tyndt, jeg får aldrig en flad mave, jeg har minus 7.00 på begge øjne og er næsten blind på det ene. Så jeg synes egentlig, det er okay, at jeg trak det lange strå, da der blev delt hud ud.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået... fik jeg af en god bekendt, og det var, at hvis du synes, din røv er for stor, så må du smile lidt mere – det udligner balancen. Det er sgu et godt tip!

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… plej din hud, selvom du ikke har problemer. Den elsker fugt uanset struktur, og det er en god investering i at få dig til at se frisk ud, når du bliver ældre.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… et godt sted. Jeg har fundet en balance i min overgangsalder. Mine børn har det godt og alt det, som jeg har knoklet for, er ved at give afkast. Jeg blev kørt over af overgangsalderen, og det har været de hårdeste år af mit liv. Alting blev revet op med roden, og det har sgu været en stejl læringskurve, både personligt, privat og økonomisk. Derfor er jeg egentlig ret stolt over, at jeg kom igennem og stadig står oprejst. Jeg føler mig stærkere end nogensinde.

Nutidens skønhedsideal er… ikke noget, jeg kan definere, men menneskeheden kunne generelt godt tage en chill pill og bruge lidt mindre filter på sig selv.

Annamette Fuhrmanns favoritter:

MACEvergreen.jpg

Helt konservativ

Jeg bliver ikke forført af en masse smarte reklamer og bruger de samme produkter igen og igen – inklusiv denne mascara fra Mac. Evergreen in Extreme Mascara, Mac, 240 kr.

FacialOilDelight.jpg

Hverdagsfavorit

Facial Oil Delight, Rudolph Care, 395 kr.

TROMBORGMINERALFOUNDATIONFAVOURITEv2.jpg

Friskhed til huden

Denne mineralpudder fra Tromborg giver sådan en god friskhed til huden. Mineral Foundation, Tromborg, 380 kr.

NaturalBronzer.jpg

Det billigste produkt, jeg køber igen og igen...

… er en solskinspudder fra Rimmel, fordi den giver et lille fint kys af solskin på kinderne. Natural Bronzer, Rimmel, 80 kr.

CREMESHEENGLASSJustSuperb.jpg

Pæne læber

Jeg bruger altid en lipgloss fra yndlings mærket Mac. Cremesheen Glass, Mac, 190 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

Annamette-Furhmann-skoenhed.jpg

Annamette Fuhrmann

  • Er selvstændig journalist, menopause-aktivist og evigt aktuel på instagramprofilen @fuhrmannshedetur.
  • Hun er 50 år og mor til Jeppe på 14 år og Kasper på 17 år.