Christina Exsteen

Christina Exsteen har fået et særligt skønhedstip fra sin mor – og det virker

Kreativ direktør Christina Exsteen elsker sine tidlige morgener, den første morgenkaffe, blød jazz og duften af fyrretræer. Hun passer godt på sin hud, har en helt enkel makeuprutine, og så føler hun sig allersmukkest, når hun er omgivet af dem, hun elsker.

Min morgenrutine består af… kaffe og jazz som det allerførste. Jeg er den første, som står op om morgenen i vores familie, hvilket jeg nyder. Jeg elsker roen og min første kaffe. Det er den bedste på dagen. Den halve time, hvor jeg kun er mig selv, gør, at jeg føler mig på forkant – den klæder mig mentalt på til dagen og alle dens gøremål. Den gør, at jeg kan gå ud i verden uden at lade mig påvirke af alle de energier og al den travlhed, som ikke har med mig at gøre.

At pleje min hud betyder for mig… velvære og sundhed. Det er en forkælelse af mig selv og en måde at udvise selvomsorg. Min hud bliver udsat for meget. Lange arbejdsdage, for lidt søvn, vejr og vind, fest og farver… det vil sige mad og vino, som ikke altid lige er godt for huden. Så man skylder den at pleje den.

Jeg lægger makeup, når… jeg skal på arbejde eller til fest. Jeg nyder faktisk at gå uden makeup i weekenderne, hvor jeg bare har renset og plejet min hud. Jeg bruger makeup til at styrke mig selv og få de bedste træk frem. Og så bruger jeg den til at gøre klar til dagen, der kommer.

Det giver mig en styrke, som gør, at jeg føler mig godt tilpas, men jeg nyder lige så meget at vaske den af om aftenen igen. Jeg kan godt lidt tanken om, at jeg renser dagen af – og at det nu er tid til at slappe af. Det er en rutine, som er med til at ”resette” mine tanker.

Min makeuprutine er… først og fremmest hurtig. Jeg har ikke tålmodighed eller lyst til at stå der i flere timer og gøre mig klar. Serum og fugt er vigtigt. Jeg bruger Daily Power Defense fra ZoSkin Health og Recovery Creme, begge fra Zo Skin Health. Derefter Smart Tone fra Zo Skin Health – den bedste foundation, jeg har prøvet – og så Touche Éclat fra Yves Saint Laurent.

Jeg bruger bronzer året rundt, fordi huden bliver dejligt frisk og sund at se på. Jeg bruger den fra Anastasia Beverly Hills – et mærke, som har specialiseret særligt i bronzer. Og så bukker jeg altid mine øjenvipper. Det gør mig mere frisk at se på og åbner øjet mere.

Jeg plejer mit hår med… et nyt produkt, som skulle hjælpe til, at man får kraftigere hår. Mit hår har desværre mistet meget fylde efter, at jeg har født mine to børn. Strukturen er også blevet mere kruset. Det produkt, jeg afprøver, hedder Grow fra Cana Care. Jeg masserer det i hovedbunden morgen og aften – gør man det, skulle man kunne se et resultat efter tre måneder, så jeg krydser fingre.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… du er god nok – der er kun én af dig! Indtag din plads, og hyld dine medsøstre, når de gør det samme.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg… lige for tiden til ”Stars”, men det varierer. Jeg har altid en ”stemningssang”, og pointen er, at den skal få mig i godt humør, inden den er sluttet. Sangen skifter og kan være alt muligt, for jeg er bestemt ikke kræsen. Jeg kan virkelig anbefale alle at få sig en stemningssang.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af min mor. Hun har altid gået meget op i skønhedsprodukter og tips og været god til at pleje sig selv. Så det har været en inspiration, for jeg kan nu se, at det har virket. Det er også fra hende, jeg har lært, at det handler det om at være tro mod dig selv, og finde ud af, hvad virker for dig. Bare fordi noget er på mode, så er det ikke nødvendigvis pænt eller noget, der virker på dig.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… pluk dine øjenbryn meget mindre, og brug meget mere solfaktor.

Det sted jeg er i livet netop nu, er… både vidunderligt og udfordrende, befriende og omklamrende. Jeg er glad for mit liv og dybt taknemlig over alt det, jeg har. Jeg arbejder stadigvæk med at få justeret min "pyt-knap",  men den er med tiden blevet større, og jeg bruger den oftere.

Nutidens skønhedsideal er… heldigvis blevet meget mere mangfoldigt, og det kan dække over mange forskellige ting. Jeg er særligt inspireret af stærke kvinder, der dyrker deres talenter og tør hvile i den, de er.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg griner og er omgivet af my people. Det hjælper også, hvis jeg har solglød i huden og har taget et dyp i friskt havvand.

Christina Exsteens favoritter:

ZO_Skin_Health_Intense_Eye_Creme_15ml.jpg

Hjælp til trætte øjne

Jeg elsker denne øjencreme, fordi den reparerer og opstrammer den fine hud omkring øjnene. Intense Eye Erème, Zo Skin Health, 1.075 kr.

Den foretrukne concealer

concealer.jpg

Touche Éclat fra Yves Saint Laurent har fulgt mig i årtier og er stadig min foretrukne concealer. Touche Éclat, Yves Saint Laurent, 305 kr.

zoskin.jpg

Foundation med faktor

Det er den bedste foundation, jeg har prøvet, og så har den samtidig en høj solfaktor på 50. Smart Tone spf 50, Zo Skin Health, 700 kr.

anastasia-beverly-hills.jpg

Gylden hud

Jeg elsker at have gylden hud året rundt, og derfor er en god bronzer uundværlig for mig. Baked Minerals Bronzer, Anastasia Beverly Hills, 255 kr.

vippebukker.jpg

Hverdagsfavorit

Full Lash Curler, Mac, 195 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

day-birger.jpg... det viser den nye identitet og retning for Day, som jeg har knoklet hårdt på at skabe. Og som jeg er så stolt over, at mit team og jeg er kommet i mål med.

Christina Exsteen

  • Er designer og kreativ direktør for Day Birger et Mikkelsen.
  • Hun er 47 år, gift med Lars og mor til Frida på 11 og Bjørn-Emil på 15.