Getrud Højlund

”Når jeg ser det, kan jeg genkalde mig følelsen af at være den heldigste dame i Danmark”

Hun er en flittig forbruger af A-vitamin, C-vitamin, hyaluronsyre og niacinamid, for hun har lært om skønhedsprodukter og hudpleje af en ekspert, og nu følger hun trofast de bedste råd. Vi har mødt tv-vært Gertrud Højlund til en snak om gode rutiner og forandrede idealer.

Min morgenrutine består af… vaskeklud, eksfoliering, hyaluronsyre, C-vitamin, niacinamid, dagcreme. Jeg køber hudpleje i en kasse fra kloge Anette Kristine Poulsen fra Beautyspace. Derfor bruger jeg en blanding af kvalitets-brands med fokus på de aktive ingredienser.

At pleje min hud betyder for mig… at give min hud de bedste betingelser for glød, fylde og elasticitet. Min hud skal have det godt, for smuk hud er sund hud – og sund hud er behagelig hud at være i.

Jeg lægger makeup, når… jeg har tid i sminken på TV 2 og ikke før. Mine rutiner cirkulerer omkring arbejde. Når jeg har fri, bruger jeg kun lidt. En af mine store glæder ved at holde ferie er makeupfri hud og produktfrit, blødt hår.

Min makeuprutine er… når jeg selv står for den: Mineralpudder, rouge og mascara. Og så børster jeg mine bryn på plads og fylder lidt ud med en brynpen ved behov. Når TV 2 står for den: omfattende.

Den bedste duft for mig er… Bergamotte 22 fra Le Labo – eller det er den, jeg har brugt i længst tid. Jeg har sjældent tålmodighed til at finde en ny duft, jeg kan lide.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… jeg ved godt, det er ironisk at sige i en artikel som den her. Men det er måske netop her, det er vigtigt at sige det.

Hvis vi gør skønhed til en vigtig valuta for kvinder, er vi også i overhængende fare for at acceptere, at vi bliver mindre værdifulde i takt med, at vi bliver ældre, klogere og dygtigere, men mindre ungdommeligt smukke at se på. Jo mere, man går op i skønhed og pleje og den slags, des mere bevidst skal man være om, at skønhed ikke er et vigtigt karaktertræk ved et menneske.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… hvad som helst med Chris Stapleton eller Taylor Swift og glæder mig over de koncerter, jeg skal til med dem begge i 2024!

Hvis min hud slår ud, er mit trick at… få en lysbehandling hos André ved Graceful Space. Hvis lyset ikke fikser det, er han den mest kvalificerede til at finde ud af, hvad jeg har brug for. Han er intenst optaget af evidensbaseret hudpleje.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af… Anette Kristine Poulsen fra Beautyspace, og det var, at man ikke skal kigge på brandet og de store løfter på indpakningen, men derimod på de aktive ingredienser, når man køber hudpleje.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… brug solcreme, din idiot. Det er i øvrigt også et råd, jeg vil give til den idiot, som jeg er i dag. Alle der ved noget om hud, siger det er den enkeltstående bedste ting, man kan gøre for sin hud. Fatter ikke, at jeg er så dårlig til det.

Det sted, jeg er i livet, netop nu er…  meget privilegeret! Både i privatlivet – og på arbejdet på TV 2 News, hvor jeg efter syv års makkerskab med Dennis Ritter tydeligt mærker, hvordan vi har opbygget en erfaring og en fortrolighed, som giver os en helt særlig sikkerhed og frihed sammen. Jeg nyder vores arbejde sammen mere end nogensinde.

Nutidens skønhedsideal er… heldigvis mindre rigidt end det, jeg voksede op med.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg har min kæreste i hånden.

Gertrud Højlunds favoritter:

Altid a-vitamin

Jeg vil ikke undvære A-vitamin, og oftest får jeg den i form af Ansigtscremen fra Beautyspace. Det meste hudpleje handler egentlig bare om at få huden til at forny sig selv og producere kollagen. A-vitamin eller retinol er i den forbindelse en af de bedste venner, man kan få. Ansigtscremen, Beautyspace, 395 kr.

No_Background_-_Skin_Perfector_BHA.jpg V.jpg

Flydende eksfoliering

Jeg bruger oftest Skin Perfecting BHA fra Paula’s Choice, men lige nu bruger jeg en fra Woods, som også er god. Skin Perfector 2% BHA, Woods Copenhagen, 335 kr.

Inua_Care.jpg V.jpg

En god dagcreme

peelmaske.jpg

Sidste vinter brugte jeg Tupaarnat Facial Moisturizer fra et grønlandsk mærke, der hedder InuaCare. Det var kærlighed ved første påsmøring, og den skal helt klart ind i min rutine igen denne vinter. Stor anbefaling. Tupaarnat Facial Moisturizer, InuaCare, 445 kr.

Hverdagsfavorit

Peel maske, Ecooking, 350 kr.

Bioeffect_EGF_Day_Serum_bottle.jpg

Nyklassiker

Bioeffects EGF Serum er en fast favorit – især i vinterhalvåret. Det er en nyklassiker for mig, og jeg har nærmest brugt den, siden den kom på markedet. Man kan sagtens bruge den alene, for den giver vildt meget fugt og får huden til at arbejde. EGF Day Serum, Bioeffect, 995 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig...

gertrud-hojlund.jpg... for når jeg ser det, kan jeg genkalde mig følelsen af at være den heldigste dame i Danmark. Min dejlige kæreste ved rattet, på vej ned gennem Europa med en uges spontan ferie foran os. Og mit hår ser luksus ud.

Gertrud Højlund

  • Er vært på TV 2 og TV 2 News.
  • Hun er 42 år og har en kæreste.