Jonna Stenstrup

Én video fik Jonna Stenstrup til at ændre hendes måde at bruge mascara: ”Det fungerer så godt”

For designer Jonna Stenstrup er skønhed knyttet til masser af selvkærlighed, søstersolidaritet, en grundig hudplejerutine og en helt særlig læbestift. Og selvom hun lever af at forskønne sin omverden med smuk blomsterkunst, så nyder hun også, når særligt hendes børn opdager, at hun har gjort sig ekstra umage.

Min morgenrutine består af… som det første af at drikke en blanding af vand og mælkesyrebakterie-pulver. Så bader jeg og drikker kaffe og bruger herefter en stille stund på min hudplejerutine. Jeg renser typisk min hud i badet, og herefter påfører jeg Botanical Milk - Hydrating Essence Elixir fra Nadilakai.

Herefter bruger jeg en af mine yndlingsolier: Glow Serum fra Nadilakai eller I Am Protected fra mærket I Am. Så fugter jeg mine læber med en lækker balm og mine bryn med serum. Jeg får nemlig lavet månedlige browlifts, som godt kan udtørre hårene, hvis de ikke plejes mellem behandlingerne. Alt efter dagens program ordner jeg hår og makeup.

At pleje min hud betyder… at rense, fugte og beskytte den, helst gennem naturlige, gerne økologiske og nærende produkter, som bidrager til dens balance, glød og elasticitet. Derudover gør jeg både brug af massager, kosttilskud og ansigtsbehandlinger. Og som med alt andet i livet er jeg mere konsekvent med det i nogle perioder end andre.

Min makeuprutine… starter med Milky Boost, som er en fantastisk BB/CC Cream fra Clarins, nogle dage lidt Poreless Putty Primer fra E.l.f. på enkelte områder som næsen, en smule Baked Mineral Powder fra Nilens Jord samt én dråbe Blush Serum fra Nadilakai fordelt på hver kindben. Jeg er særligt vild med nuancen Orgasme.

Jeg redder mine bryn og børster dem med Boy Brow fra Glossier. Herefter bukker jeg mine vipper og påfører mørkbrun Lash Power Mascara fra Clinique. Jeg slutter det hele af med Almost Lipstick Black Honey fra Clinique og et par sprøjt setting spray eller face mist.

Jeg plejer mit hår med… shampoo- og balsambarer med havtorn fra Amalie Rosalie og produkter fra Olaplex. Jeg forsøger at undgå for hård, daglig varmepåvirkning og lader som oftest mit hår lufttørre. Jeg elsker at vaske hår og gør det måske lidt for ofte, men i perioder hvor jeg lader der gå dage imellem hårvaskene, så bruger jeg altid Tørshampoo fra Organic Hairspa.

Til mine medsøstre vil jeg gerne sige... jeg har kærlighed for og til jer alle. Også jer, som jeg engang troede, at jeg ikke kunne lide, fordi jeg ikke vidste, hvad internaliseret misogyni (indlejret kvindeforagt, red.) er, og ikke forstod, hvor skadelig den er for alle kvinder inklusive mig selv.

Vi behøver ikke alle at være venner, men derfor kan vi godt grundlæggende have kærlighed til andre kvinder og ville kæmpe for vores alles ret til at eksistere på egne præmisser, så længe det ikke skader eller fratager andre deres frihed.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at… påføre Drying Lotion fra Mario Badescu natten over. Og hvis der kommer sår, som har svært ved at hele, sover jeg med Compeed Invisible plaster til forkølelsessår på, indtil det næsten er helet. Det er selvfølgelig ikke det, som de er tiltænkt, men det virker for mig.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… så jeg på TikTok, og det var at bruge mørkebrun mascara i stedet for sort for et blidere, men stadig defineret vippeparti. Det fungerer så godt for mit look.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… gør lige præcis det, du gør, og det du har lyst til i forhold til makeup og skønhed. Jeg kan godt se tilbage på visse makeup- og skønhedstrends og tænke: ”det ville jeg aldrig hoppe med på i dag”, men dengang syntes jeg jo, at det var lækkert.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… kærligt og kaotisk. Tiden med små børn er vild og vidunderlig. Livet som selvstændig designer og kunstner med egen lille virksomhed er fantastisk givende og hårdt.

Kærligheden og forholdet til min kæreste og forholdet til mig selv tager hele tiden ny form og må prioriteres og genfortolkes. Jeg håber, at jeg vil se tilbage på disse år og tænke, at det klarede vi godt. At vi var i det på en kærlig og for os alle omsorgsfuld måde med forståelse for det kaos og uro, der til tider fulgte med.

Nutidens skønhedsideal er… på vej et bedre sted hen. De steder, hvor jeg færdes og er en del af fællesskaber, er skønhed ikke så meget et ideal, som det er en divers og inkluderende forståelse af, at vi alle har forskellige præferencer, og at skønhed ikke nødvendigvis er et mål i sig selv, men noget vi kan opleve.

Og at vi kan træne vores hjerne til at se skønhed der, hvor vi ønsker det. Og vigtigst af alt: at vi ikke skylder nogen ”skønhed” eller at passe ind i idealer, for at vores eksistens er berettiget.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg er veludhvilet, min hud har god glød, mine bryn er flotte, eller når mine børn kigger på mig i min nye kjole eller frisure og siger: ”wauw mor, du er smuk”.

Jonna Stenstrups favoritter:

orgasme-blush.jpg

Lyserød blush

Jeg elsker måden, hvorpå den lyserøde farve smelter sammen med mine naturlige farver i ansigtet. Og så er jeg vild med, at den kan gøres kraftig eller svag alt efter looket, man ønsker, og dét at den giver næring og glød til huden samtidig. Det elsker jeg. Blush Serum i farven Orgasme, Nadilakai, 350 kr.

Biork.jpg

Deodorant af krystal

Efter jeg skiftede til krystaldeo, føler jeg, at jeg bliver mindre våd under armene, når jeg sveder, men jeg føler også, jeg sveder meget mindre under armene, og at det nærmest ikke lugter. I hvert fald ikke ubehageligt. Det har været sådan en rar følelse ikke at tænke over den slags de sidste par år. Jeg kommer aldrig til at bruge andet igen. Den fra Biork er min favorit. Potassium Crystal Deo Stick, Biork, 135 kr.

IAmHealing-duft.jpg

Hverdagsfavorit

I Am Healing, I Am hos Iamselfcareshop, 395 kr.

Glossierboybrowopenauburn.jpg

Fås ikke bedre

Bedste browgel, jeg har prøvet, og jeg har prøvet mange! Styler, holder og farver mine bryn til perfektion. Boy Brow, Glossier, 175 kr.

F22NABlackHoneyLipSwatch.jpg

Smukkeste farve

Kan ikke sammenlignes med noget andet læbeprodukt, hvis du spørger mig. Så lækker og nærende for mine læber. Og når den skal have ekstra gas, så bruger jeg en mørk lipstain under for at fremhæve farven endnu mere. Almost Lipstick Black Honey, Clinique, 200 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

MaleneNelting-AfJost-skoenhed.jpg

Jonna Stenstrup

Er grundlægger af og designer under navnet AF JOST, hvor hun laver blomsterkroner, -smykker og -brocher. Hun er 35 år, kæreste med Kasper, og sammen har de Ask på 6 og Frej på 4 år.