julie hastrup

Julie Hastrup har fået særligt tip af sin mor: ”Hvor banalt det end lyder, så er det jo sandt”

Forfatter Julie Hastrup har forliget sig med alderens brutalitet og det sted, hun er i livet. For lykken finder hun i at leve af sin drøm, i den daglige kaffe med mælk og i glæden ved det tætte bånd med sine to børn.

Min morgenrutine består af… kaffe først. Med mælk i. Jeg har forsøgt at drikke den sort, men det smager mig ikke – og glæden over en af disse små hverdagsrutiner som morgenkaffe med varm mælk betyder mere og mere for mig. Ja, jeg er typen som går i seng med en glad forventning om kaffen, som venter mig, når jeg vågner. I det hele taget er langsomme morgener noget, jeg virkelig nyder, og da jeg er A-menneske, kan det godt blive til et par timer i sengen med avisen og kaffen, inden jeg går i gang med dagens don't.

At pleje min hud betyder for mig… at jeg tager vare på mig selv. Jeg har altid været god til at passe på min ansigtshud, også huden på halsen, dels med cremer, men også med høj solfaktor. Sollotion beskytter ikke kun mod kræft i huden, men betyder også færre rynker.

Min makeuprutine er… uhyre enkel. Til hverdag mascara og lipgloss. Både ude og hjemme. Men selvom jeg som forfatter arbejder hjemme, gør jeg mig alligevel klar hver morgen, som skulle jeg hen på en arbejdsplads; bad, let makeup, nystrøget tøj og lidt duft. For mig er det vigtigt at markere overgangen fra hjemme til arbejde, også selvom det kun involverer få reelle skridt ned ad gangen til mit skriverum.

1.jpg
Denne læbeolie giver dejlige, blanke læber. Den har jeg altid i tasken. Addict Lip Glow Oil 001, Dior, 340 kr.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… stol på din mavefornemmelse, følg dine drømme, dyrk dine venskaber, og hvis du vil have børn, så vent ikke for længe.

2.jpg
Det billigste produkt, jeg køber igen og igen, er Bioderma Sensibio H2O, fordi rensevandet fungerer! Jeg renser med Bioderma morgen og aften, og efter 15 år er jeg stadig superglad for produktet. Sensibio H2O, Bioderma, 95 kr.

Den bedste duft for mig er… duften af sommerregn på græs, ja også på asfalt. Umuligt at få på flakon, desværre. Så et godt alternativ er den vidunderlige Santal 33 fra Le Labo, som er min favorit, og som jeg høster virkelig mange komplimenter for.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at… duppe lidt dækstift på og ellers ignorere den. Jeg har indtil nu været velsignet med en hud, som stort set altid har artet sig, men her i overgangsalderen er den pludselig begyndt at skabe sig – med rødmen, lidt urenheder og små tørre pletter. Lige nu har jeg netop erhvervet både Ansigtscremen og Ansigtsgløden fra Beautyspace, som jeg håber kan få bugt med det.

3.jpg
Denne dagcreme bruger jeg både morgen og aften, fordi den plejer og giver god fugt til ansigtshuden. Intensive Moisture Balance, Dermalogica, 625 kr.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af min mor, og det var at slå håret ud og smile til verden, for så smiler den til dig. Men hvor banalt det end lyder, så er det jo sandt – glæde og energi smitter, og jeg holder meget af generøse og imødekommende mennesker, som møder en med netop dét. Smilet.

4.jpg
Min hverdagsfavorit er Dexyane MeD, Soothing Repair Creme, Ducray, 205 kr.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… lad være med at plukke dine øjenbryn! Fra naturens side var jeg begavet med store, tykke øjenbryn, men dem plukkede jeg semi-tynde, da jeg var i tyverne. Så dumt!

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… faktisk et okay sted at være, hvis man forsøger at forlige sig med forfaldets brutalitet. 50’erne er nogle vilde år for mange kvinder; overgangsalderen, forældre der bliver gamle og dør, børn som flytter hjemmefra. Og hvis man så lige smider en skilsmisse og noget sygdom oveni, så kan livet indimellem føles ret udfordrende. Jeg har haft nogle turbulente år, men det hele opvejes heldigvis af alt det gode; mine børn, min familie, mine veninder og venner, men i høj grad også mit arbejde. Det er en kæmpe lykke at kunne beskæftige sig med det, man allerhelst vil. Kunne jeg vælge frit fra alle jobhylder, ville jeg stadig vælge at være forfatter. At lande på den rette hylde karrieremæssigt er langtfra alle forundt, og jeg er til stadighed dybt taknemmelig for, at min forfatterdrøm i dén grad lykkedes, og at jeg har kunne leve af mit forfatterskab siden min debut for 15 år siden.

5.jpg
Denne mascara har jeg brugt i mange år efterhånden, og den giver både form, fylde og længde på vipperne. Og så drysser den ikke. Volume Effect Faux Cils, YSL Beauty, 320 kr.

Nutidens skønhedsideal er… crazy. Alle må jo gøre, som de lyster, men jeg synes personligt, at det er synd at udradere rynker og lamme et ansigtets naturlige mimik og kunne ikke selv drømme om at gøre det. Hos de unge ser jeg to poler – dels botox- og skønhedsoperations-gruppen, hvor idealet er at se så karikeret ud som muligt, men der er heldigvis også alle de unge, som med ranke rygge står ved sig selv, dyrker deres naturlige former og gir' zero fucks for plastik, filler og filter, og dét er virkelig tiltrængt.

6.jpg
Det her instabillede er smukt for mig, fordi intet gør mig lykkeligere end at se mine to store børn hygge sig sammen; grine og pjatte. Jeg har altid opfordret dem til at holde sammen og behandle hinanden godt – de skal jo fortsætte sammen, og det gør man altså bedst, når sammenholdet er stærkt. Den mission er lykkedes, og de to kærlige og kloge mennesker er min største bedrift og det, som jeg er allermest stolt af.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg har det godt. Når livet glider let afsted, børnene trives, ordene flyder, og kroppen ikke værker alt for meget.

Julie Hastrup

Forfatter og aktuel med kriminalromanen ”Fremmed”, der er 10. bind i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm.

Hun er 55 år, single og mor til Emma Lou på 20 år og William på 22 år.