Maggie Kempinska

Maggie Kempinska fik godt – og billigt – trick af sin kosmetolog: ”Den slags hekseråd elsker jeg”

Forfatter Maggie Kempinska har et helt særligt forhold til mandelolie og sort mascara, glemmer altid at rense sit ansigt, inden hun skal sove, elsker nutidens rummelige skønhedsideal – men efterlyser mere ærlighed og solidaritet os kvinder imellem.

Min morgenrutine består af... kogt vand med en citronskive og en Americano, idet jeg er hoppet på dillen periodisk faste. Og så et laaangt, varmt bad, når familien er smuttet, så de ikke skræpper op om mit gigantiske vandforbrug. Skal jeg træne, ruller jeg ud af sengen og nøjes med tandbørstning og afvaskning af gammel mascara, som er drysset ned på kinderne natten over.

At pleje min hud betyder for mig... at jeg fejler, for jeg er en knold til aftenrutiner og renser aldrig min hud eller anvender masker. Typisk segner jeg om af træthed og vågner op som en panda-bjørn, som gradvist forsvinder under morgenbadet. Dernæst bruger jeg serum, øjencreme og dagcreme fra Ecooking eller Dr. Hauschka og smører kroppen ind i mandelolie fra Urtekram.

Jeg lægger makeup, når... jeg ikke hjemmeskriver iført prutbukser og hættebluse, men skal være præsentabel. Som minimum har jeg lidt mascara på vipperne, når jeg skal handle eller gå tur med vufferne. Skal jeg ud, tegner jeg også øjnene op med en sort kohl og markerer kindbenene med en brunlig bronzer. En sjælden gang forsøger jeg mig med smokey eyes og en rød mund for at opnå et sensuelt Parisienne look, men ender altid med at ligne Morticia Addams.

Hvis jeg kunne sige en ting til mine medsøstre ville det være... se på jeres appelsinhud som søde smilehuller, på jeres kalkunhage som et praktisk læsejl og på de grå hår som vigtige understregninger. Det virker glimtvist for mig. Og så skal vi huske at blive bedre til at løfte hinanden og ikke bitche og pege fingre. Søstersind er bedst, hvis man praktiserer det og ikke blot taler om det.

Hvis min hud slår ud er mit trick at... lade være med at grave, skylle med vand og lade bumserne tørre ud. Jeg gravede i min hud gennem mine tyvere. Det var en ond mani, der kun forværrede udfaldet og helingstiden. I dag dupper jeg Eight Hour creme på det meste. Det virker altid. 

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået... fik jeg af min akupunktør, og det var at drikke nok vand og gerne varmt, og få min søvn. Ingen af delene er jeg særligt god til, da min blære er lille, og Netflix findes. Derudover er jeg immun over for skønhedsråd. Jeg tror ikke på, at skaberen har givet os forskellige hudtyper under øjnene, ved næsen, munden og hagen, som alle kræver en særlig creme, serum eller plejemiddel.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden er... bagepulver til 6,95 kr. En kosmetolog fortalte mig, at det fungerer som skrub og glatter de små rynker ud i ansigtet. Den slags hekseråd elsker jeg.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd ville det være... lad være med at skamplukke dine øjenbryn, hop ikke på modeluner som blå mascara og perlemor-lipgloss, brug aldrig skum i håret, for det bliver til ståluld, barber aldrig dine lår, og anvend ikke selvbruner på ansigtet alene, men få halsen med. Og drop for guds skyld solarium. Du betaler prisen tredive år senere.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er... et sted, hvor jeg tror, at jeg er 28 år og har hele livet foran mig, men ikke har det. Jeg er nysgerrig, videbegærlig og keder mig med gentagelser. Jeg kender mit værd og ved, hvad jeg kan lide og ikke kan, og hvad jeg vil stille op til. Det er en særlig styrke, der kommer med alderen. Jeg er dog stadig sur på min krop og taler grimt til den, men øver mig på det modsatte, især når min datter er i nærheden.

Nutidens skønhedsideal er... vidunderligt, frit og altfavnende. Alle er smukke i crop tops. Det glædes jeg over. Men der er også en modpol: Plastikkirurgiske indgreb, der ændrer på alt og sender små Kardashian-kloner på gaden. Jeg benytter selv botox for at glatte panden og minimere kragetæerne og har købt min barm, men jeg forstår ikke, når det tager overhånd, og man bliver til en anden person. Det gør mig lidt trist.

Derudover vil jeg ønske, at folk stod ved deres indgreb og ikke gav en fugtighedscreme og peeling kredit for det hele. Det skaber et vrangbillede på lige fod med filtre på IG.

Jeg føler mig smukkest, når... min mand ser mig. Ikke fordi jeg har klædt mig pænt på og bærer høje hæle, men fordi han kan rumme mig og interesserer sig for mig på godt og ondt.

Maggie Kempinskas favoritter:

Magisk mandelolie

Mandelolie fra Urtegaarden bruger jeg fra top til tå. Den er eminent som hårkur med en plastpose om hovedet og på kroppen efter mit daglige bad. Derudover kan den customizes med yndlingsdufte som lavendel, lemongrass eller rose. Eneste ulempe er, at man skal vente med at hoppe i tøjet, indtil olien er trukket helt ind. Mandelolie, Urtegaarden, 80 kr.

Puori_290_kr.jpg

Kompromisløs

Kollagenpulver fra Puori er et nyt bekendtskab, som jeg bilder mig ind virker. Kvaliteten er kompromisløs og det reneste produkt på markedet. Det værdsætter jeg højt. Pure Collagen Peptide, Puori, 290 kr.

maggie-kempinska-mascara.jpg

Den sorte mascara

L’Oréal Paris Cosmetics Volume Million Lashes Mascara i sort er et must, hvis man vil have tætte vipper, der holder længe og drysser minimalt. Volume Million Lashes Mascara So Couture, L’Oréal Paris, 140 kr.

Eight_Hour_cream.jpg

Hverdagsfavorit

L_a_Bruket_Angelica_Anniversary.jpg

Eight Hour Cream, Elizabeth Arden, 150 kr.

En elsket duft

L:A Bruket-håndcreme med lemongras fra den svenske vestkyst elsker mine hænder, og jeg elsker duften af lemongras. Dog tænker jeg på alt andet end Sverige, når duften breder sig i rummet. Hand Cream, L:A Bruket, 120 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi...

maggie-kempinska-skoenhed-favorit.jpg... det er her, jeg trækker vejret og stortrives. Mine bøger bliver til på denne terrasse, og jeg er dybt taknemmelig for at have dette spot som min optankningsstation, inden verden atter river i mig. Udsigten ændrer sig dagligt og i forhold til årstiderne. Nogle gange ligner skyerne bjergkæder, andre gange et hav i oprør. Lige nu dominerer farven okker, og himlen er flad.

Maggie Kempinska

  • Er forfatter, grafiker og billedkunstner.
  • Hun er aktuel med krimien ”Fuppet”, som er tredje bind i hendes F-serie, der består af titlerne ”Forskel” og ”Forkert”. Næste bind, ”Frihed”, rammer boghylderne i 2024.
  • Hun er 51 år, gift med Jesper Steen Kempinska-Larsen og mor til Johannah, 17, og Fabian, 21.