Mathilde Prins

Mathilde Prins’ mor var god til at fortælle hende særligt én ting – og det lever hun efter i dag

Mathilde Prins har droppet parfumerne, men går til gengæld ingen steder uden sin knaldrøde læbestift og mascara på vipperne. Hun håber, at idealerne bliver mere naturlige og mindre konstruerede – og at vi som kvinder bliver bedre til at springe ud i alt det, som vi går og drømmer om i hemmelighed.

Min morgenrutine består af… et dejligt bad på vores lyserøde badeværelse, en kop te eller kaffe, lidt frugt og en håndfuld vitaminpiller, fordi jeg er gravid. Så laver jeg morgenmad og madpakke til min søn og sørger for, han får den bedst mulige start på dagen. Når han er ude af døren – min mand afleverer 99% af tiden – så gør jeg mig selv færdig, rejser huset og spiser ægte morgenmad on the go.

At pleje min hud betyder for mig… velvære og især at rense den morgen og aften. Jeg starter altid dagen med en ren base, rens og en god dagcreme og slutter den på præcis samme måde, kun udskiftet med en lækker natcreme.

Jeg lægger makeup, når… jeg har været i bad, in between madpakker, og imens jeg gør Carlo klar til børnehave. Jeg tager makeup på hver dag. Jeg føler mig ligesom bare mere frisk og klar på dagen, når jeg har gjort noget ud af mig selv og fået kørt mine røde power-læber i stilling.

Min hverdagsrutine er en neutral base, mascara, ofte lidt glimmer på øjnene, blush og røde læber. Da jeg var yngre, eksperimenterede jeg lidt mere med liner, øjenskygger, forskellige farver på læberne og den slags, men nu er det, som om jeg godt kan li´, at jeg har et fast look, jeg ved fungerer, og som er lige mig.

Jeg plejer mit hår med…hårkur en gang om ugen, og så er jeg virkelig blevet god til at bruge varmebeskyttende produkter, inden jeg føntørrer håret. Jeg øver mig stadig i ikke at vaske hår for ofte, men det er svært. Jeg føler mig bare mest ren og frisk, når jeg har vasket mig fra top til tå.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… du er smuk som og med alt, du er! Og er der noget, du ønsker at kaste dig ud i, så gør det. Livet er sgu for kort til ikke at turde – og hvad er egentlig det værste, der kan ske?

Den bedste duft for mig… er duften af friske blomster, kaffe og mandariner. Da jeg blev gravid med mit første barn, stoppede jeg med at bruge parfume. Mest fordi duftene fra mine parfumer pludselig føltes meget intense, og jeg er ikke rigtig kommet i gang med at bruge parfume siden.

Når jeg skal have smilet frem på læberne, lytter jeg til… dansktop-musik. Og det får jeg lov til at høre for…

Hvis min hud slår ud, er mit trick at…sætte bremsen i og huske mig selv på at få drukket mere vand og prioritere min søvn.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af… min mor. Hun har altid været god til at fortælle mig, at jeg er smuk, præcis som jeg er, men at ”lidt mascara skader jo ikke”. Måske er det derfor, at jeg altid har gået så meget op i mine vipper, ha ha!

Jeg kan godt lide at gøre noget ud af mig selv, men alderstegn og andre ”fejl” har jeg ikke lyst til at pille ved. Jeg håber, at jeg kan hvile i mine rynker og folder med tiden. Dermed ikke sagt, at jeg nægter at få rullet mine øjenlåg op, hvis de begynder at hænge.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… gå ud uden makeup indimellem, mærk dig selv, og føl dig smuk, præcis som du er!

Nutidens skønhedsideal er… lidt skræmmende. Jeg synes, at alt for mange ændrer alt for meget ved sig selv.

Det sted, jeg er i livet, netop nu er… dejligt! Jeg elsker virkelig det liv, min mand og jeg har skabt sammen. Jeg elsker vores hverdag, vores fleksibilitet og den tid, vi har. Det er også til tider et intenst sted i livet. Det tror jeg ikke, at man kan komme udenom, når man har små børn, men hvis man accepterer, at sådan er vilkårene for et par år, så er det nemmere at være i.

Jeg er generelt meget bevidst om, hvad jeg gerne vil have, at mit liv skal fyldes med, så der er ikke plads til så meget pis. Jeg synes hele tiden, jeg bliver mindet om, at livet er NU både privat og af verden, så jeg prøver virkelig at samle på de gode ting og bare være tilstede i min liv og i min hverdag.

Mathilde Prins' favoritter:

mathilde-prins-skoenhed-essie.jpg

Prikken over i'et 

Neglelak fra Essie er bare prikken over i'et, og jeg har næsten alle farver. Jeg føler mig nøgen uden neglelak og har ikke haft en dag uden siden gymnasiet. Neglelak i farverne Offbeat Chic og Perfectly Peculiar, Essie, 110 kr. pr.stk.

mathilde-prins-skoenhed-mascara.jpg

En gammel klassiker

Jeg har brugt Lancômes mascara, siden jeg begyndte at gå med mascara, da jeg var 12-13 år gammel, og jeg har ikke fundet andre, der kan slå den af banen. Den fremhæver mine øjne på bedste vis og klumper aldrig. Hypnôse Volume-À-Porter, Lancôme, 275 kr.

mathilde-prins-skoenhed-creme.jpg

Puttet til natten

Jeg elsker min natcreme fra Vichy, fordi den blødgør min hud og putter den til natten. Slow Age Nuit, Vichy, 295 kr.

mathilde-prins-skoenhed-kiehls.jpg

Favoritcremen

Jeg bruger altid ansigtscremen fra Kiehl’s, fordi den fugter uden at fedte. Ultra Facial Cream, Kiehl’s, 260 kr.

mathilde-prins-skoenhed-laebestift.jpg

Hverdagsfavorit

Lipstick Lady Danger, Mac, 170 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

mathilde-prins-skoenhed2.jpg... det viser starten på renoveringen af vores nye lejlighed en dag, hvor lyset kastede de fineste regnbuer over lejligheden. Elsker kontrasten mellem det helt rå og det smukke i farverne fra regnbuen. Følte mig allerede hjemme her, selvom alt var kaos.

Mathilde Prins

  • Er ejer af slowfashionbrandet Odd Lemon og freelance content creator.
  • Hun har netop lanceret den nye linje Odd Lemon Exclusive, er gift med Mikkel, mor til Carlo på snart tre år og højgravid med barn nummer to.