Mie Hørlyck Mogensen

Mie Hørlyck Mogensen har fået tre særligt gode råd fra sin veninde

For billedkunstner Mie Hørlyck Mogensen er det afgørende med en hyggelig morgenstund, en hurtig makeuprutine og at huske venindens virksomme skønhedsråd. Her deler hun sit syn på skønhed og samtidens idealer.

Min morgenrutine består af… at min store kat, Katinka, starter sin morgenvandring i sengen kl. 05.00. Hun spinder og lægger skiftevis sine poter på min hage og min pande. Kl. 06.15 ringer mit vækkeur, og jeg står op som den første i huset. Jeg sover på 2. sal i mit rækkehus, så jeg går med katten om fødderne ned til køkkenet i stueetagen, hvor jeg sætter kaffe over på min elskede elektriske espressokande. Jeg går i bad, vækker børnene og laver morgenmaden klar til os allesammen. Jeg tænder stearinlys og dækker bord. Det er meget vigtigt for mig, at vi sidder sammen og spiser morgenmad hver morgen, uanset hvor travlt vi har.

Min makeuprutine er… allerførst highlighter omkring øjnene, og derefter lægger jeg et lyst mineralpudder over hele ansigtet. Jeg har fundet en supersmart øjenskyggestick, som jeg lægger på øjenlågene. Mine øjenbryn retter jeg op med en øjenbrynstift og børste, dernæst mascara og til sidst rouge. Sommetider, hvis jeg skal tage mig sammen og finde mod til noget, lægger jeg desuden en rød læbestift.

1.jpg
Jeg snyder mig til solbrun hud med min yndlingsselvbruner. A Hint of Summer – The Lotion, Rudolph Care, 365 kr.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… nyd jer selv, og pas godt på hinanden. Vær ikke bange for at række ud og bede om hjælp. Når man rækker ud, viser man, hvor vigtig den anden er for en. Det er ren kærlighed at række ud, og det er muligt at gengælde kærligheden. Det er ikke en belastning – det er tværtimod noget, der binder os sammen.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… er fra min veninde Britt Ege-Simonsen, som siger, at man skal sørge for at gå til frisøren ofte. Så står man altid skarpt. Og på trætte dage, kan man gemme sig under de tjekkede lokker. Britt siger også, at man skal huske at exfoliere sin hud én gang om ugen og så ellers lægge en knaldrød læbestift på inden et møde. Alle tips har virket godt på mig. Det med frisørtiderne arbejder jeg på!

2.jpg
Jeg elsker at bruge en god olie i ansigtet. Face Oil, Susanne Kaufmann, 560 kr.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd… ville jeg give hende et kæmpe kram og fortælle hende, at hun skal slappe helt af. At hun er nok og præcis så fin, som hun skal være. Jeg ville fortælle hende, at hun ikke behøver at bekymre sig, at hun skal læne sig tilbage og være ligeglad med, hvad andre tænker. Man bliver simpelthen så smuk og tiltrækkende, når man ved, at man er nok.

3.jpg
Det billigste produkt, jeg køber igen og igen, er Neutral Intensive Repair Cream – den bruger jeg til alt. Intensive Repair Cream, Neutral, 45 kr.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… meget voksent. Jeg føler, jeg har fået både ansvar og magt. Det er fedt og samtidig lidt skræmmende. Jeg vil så gerne forvalte det hele ordentligt og med stor kærlighed til min omverden. Jeg vil rigtigt gerne være en af de der seje og kærlige voksne, jeg selv så op til, da jeg var ung.

4.jpg
Min hverdagsfavorit er Phyto Corrective Gel, Skin Ceuticals, 560 kr.

Nutidens skønhedsideal er… på ene side friere med plads til at være kvinde på nogle andre præmisser, end da jeg var ung i 90’erne, med stærke statements, store løse jakkesæt og frit kig til mave og hud. På den anden side er der også en underlig generisk robotlignende tendens med pres på, at man skal have en ultra-glat og blank hud, vanvittige robotkindben og svulmende læber. Jeg ved ikke, om jeg synes, den sidste tendens er så rar. Den er gjort af kostbare ansigtsbehandlinger og indsprøjtninger, der skal holdes ved lige, og som på sigt deformerer ansigtet og presser det ind i en skabelon, så alle pludselig ligner hinanden. Det er skræmmende og kan gøre mig helt trist til mode at se, hvordan smukke levede liv låses og parkeres i de her symmetriske ansigtsfængsler.

5.jpg
Jeg bruger altid en god scrub, inden min selvbruner. Açai Body Scrub, Rudolph Care, 325 kr.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg har været i min yndlingssvømmehal i Island. Det er en fornemmelse af renhed og velvære, der er helt berusende. Især hvis det er om sommeren, og solen stadig står højt på himlen, selvom klokken er 22.30. Der er en café lige ved siden af svømmehallen, hvor jeg elsker at sidde efter svømning med en kold øl og se udover havet med de sorte strande og vulkanerne i horisonten. Lige dér føler jeg mig ret lækker – og nogle gange har jeg rød læbestift på.

6.jpg
Det her insta-billede er smukt for mig, fordi det viser en situation, hvor jeg er i fuld gang og så dybt inspireret, at jeg glemmer tid og sted – og mig selv. Det er en situation, hvor jeg sluges ind i mine værker og de tegnede universer.

Mie Hørlyck Mogensen

Billedkunstner, 44 år, mor til to og har en kæreste.