nicoline trautner

Kunstner Nicoline Trautner: ”Det er en fantastisk bodylotion og også fin i tørre hårspidser”

For kunstner og underviser Nicoline Trautner er gode rutiner nødvendige, makeuppen essentiel og eklektisk og Niveas creme lige så god som den dyre luksusversion. Hun elsker duften af nyvasket hår, og så har hun opdaget en upåklageligt god og aldeles billig frisør. Hende selv.

Min morgenrutine består af… en tidlig kamp med snoozeknappen på hverdage og urimeligt tidlig alarmløs opvågning i weekender og ferier. Jeg er ikke rutinestærk på særlig mange punkter, men lige præcis om morgenen er jeg nødt til at være effektiv og lidt forudsigelig, så jeg ikke kommer for sent til mit tog og min undervisning. Efter bad drikker jeg kaffe med kollagenpulver fra Oslo Skin Lab, som jeg har indtaget siden før jul.

At pleje min hud betyder for mig… at rense med Karmamejus The Muse Cleansing Balm morgen og aften, efterfulgt af The Ordinary Marine Hyarulonics og så Nivea-creme.

Min makeuprutine er… eklektisk, og jeg sværger ikke til et bestemt mærke. Jeg skelner ikke mellem fest og hverdag og bruger concealer, foundation, blush, kohl, mascara og lip gloss – i varierende mængder.

Jeg plejer mit hår med… shampoo og balsam, meget gerne fra Kérastase. Jeg elsker duften af nyvasket hår, og selvom jeg ved, det slider på håret, vasker jeg det næsten hver dag. Til gengæld lader jeg det altid lufttørre og tænker, at det på en måde går op. Derudover er jeg lidt utålmodig af natur og klipper selv mit hår – måske er det ikke altid helt lige, men der skal aldrig bestilles tid, betjeningen er høflig, og som en stor bonus er der med årene kommet et tilgivende fald i mit hår.

1.jpg
Min hverdagsfavorit er Dior Addict Lip Glow, Dior, 340 kr.

Hvis jeg kunne fortælle én ting til mine medmennesker, ville det være… en historie om Karen Blixen, som findes i forskellige versioner. Da Blixen skulle rejse hjem Afrika, fik hun af sin tjener og ven, Kamante, en æske med et brev, som hun kun måtte åbne, når hun enten var allermest fortvivlet eller allermest ulykkelig. Blixen åbnede brevet, da hun senere fejrede sin succes som forfatter i New York og kunne læse "This too shall pass!" Jeg holder meget af budskabet, fordi det i al sin enkelthed både kan fungere som trøst i svær modgang og som en reminder om at være taknemmelig for og nyde nuet i gode tider.

Den bedste duft for mig er… Fleur d'Oranger af Le Petit Marseillais, der er en bodyshampoo. Det er aldrig lykkedes mig at finde en parfume med denne duft. Jeg er vældig glad for citrusdufte – både de skarpe og blødere, især bergamotte kombineret med vanilje. Af parfumer er Eau de Citron Noir af Hermés en favorit, ligesom Biotherms Lait Corporel L'Original har fulgt mig i mange år.

imagei2x1j.png
Eight Hour Cream af Elizabeth Arden er vidundermidlet til læber og småskader. Jeg er hurtig og hektisk i køkkenet og får let små brandsår, og her virker den meget dulmende. Eight Hour Cream, Elizabeth Arden, 150 kr.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg… til instrumental filmmusik fra 60'erne og 70'erne. Generelt lytter jeg meget til musik – især når jeg maler – og mange forskellige genrer. Jeg er et ordmenneske og er optaget af tekster.

3.jpg
Dette serum giver et fint skær til huden. Futuredew Oil Serum Hybrid, Glossier, 270 kr.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… masser af vand og at undlade at pille. Jeg oplever dog ikke de store udsving længere.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af en sygeplejerske: E-vitamin i kapselform! I stedet for at spise de fine, små ampuller, kan man blande olien op med natcreme.

4.jpg
Nivea i den blå metalbøtte er den bedste og mest velduftende fugtgiver. Før i tiden har jeg brugt La Mers fede dagcreme, men den er ret dyr, og jeg syntes, at den mindede så meget om Nivea-creme, at jeg valgte at skifte. Og jeg kan faktisk ikke mærke forskel! Creme, Nivea, 65 kr.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… dejligt. Lige nu oplever jeg en fin balance mellem bevægelse, nysgerrighed og accept.

5.jpg
Biotherm Lait Corporel er en fantastisk bodylotion og også fin i tørre hårspidser. Lait Corporel, Biotherm, 190 kr.

Nutidens skønhedsideal er… tilsyneladende meget bredt. Alt synes at være tilladt lige nu, men det er også, som om det helst skal være i en æstetiseret form, og det begrænser jo rummeligheden. Som underviser oplever jeg, at unge mennesker – ned til 6. klasse og sikkert yngre endnu – er mere optagede af udseende og skønhedsidealer, end min generation i den alder var. Det ser jeg ikke som en udpræget positiv udvikling, men til gengæld er nutidens unge efter min opfattelse generelt også mere vidende og kloge og er måske derfor bedre rustede.

6.jpg
Det her instabillede er smukt for mig, fordi jeg har næsten kun mine malerier på Instagram, og i dette portræt føler jeg, at der er indfanget noget essentielt ved modellen: Udover at være meget intens i både energiniveau og nærvær er han tryllekunstner, maler og filosof. Et sandt renæssancemenneske!

Jeg føler mig smukkest, når… jeg er afslappet, udhvilet og lykkelig.

Nicoline Trautner

Billedkunstner, rekvisitør til tv-programmer og teater og underviser i dansk, engelsk og latin på privatskole på Østerbro.

Hun er 49 år, kæreste med Klaus og mor til Elias på 21, Zoe på 19 og Isaac på 13 år.

Lige nu er hun aktuel med gruppeudstillingen ”Kvinder, der maler kvinder” på Galerie Knud Grothe i Charlottenlund.